2/3/17

Νέα εξέλιξη - Οι Κούρδοι ανακοίνωσαν ότι ανέθεσαν την προστασία της Αρίμα στο στρατό της Συρίας

Όπως αναφέρθηκε σε προηγούμενο άρθρο, το πείσμα της Τουρκίας να καταλάβει την Ιεράπολη/Μένπετζ, που έχει ανακοινωθεί επίσημα ότι αποτελεί περιοχή υπό την ευθύνη και προστασία των δυνάμεων του συνπασπισμού των χωρών που συμμετέχουν στον πόλεμο εναντίον του ISIS, μεταξύ των οποίων και οι ΗΠΑ, και ο κίνδυνος να βρεθούν αντιμέτωποι δυο στρατοί του ΝΑΤΟ, οδήγησε τα πράγματα στην εξής ρύθμιση.

Οι Κούρδοι ή για την ακρίβεια το Στρατιωτικό Συμβούλιο της Ιεράπολης/Μένπετζ, ανακοίνωσε σήμερα ότι μετά από διαβουλεύσεις με τη Ρωσία, παρεχώρησε την ευθύνη της ασφάλειας και της υπεράπισης της περιοχής που βρίσκεται δυτικά της πόλης, με επίκεντρο την κωμόπολη Αρίμα, στον νόμιμο στρατό της Συρίας.
Μετά από αυτήν την εξέλιξη, που έγινε πριν από λίγο, αναμένουν να δούμε την αντίδραση της Τουρκίας και των μισθοφόρων της, αν δηλαδή συνεχίσουν την πρόελαση και την κατάληψη εδαφών, που τα υπερασπίζονται δυνάμεις του συριακού στρατού, που σημαίνει στην ουσία την απαρχή ενός πολέμου μεταξύ Τουρκίας-Συρίας, η οποία ανέλαβε την ευθύνη προστασίας της εν λόγω περιοχής, με τη σύμφωνη γνώμη της Ρωσίας.
Ενδιαφέροντα πράγματα.

Manbij force reaches agreement with Russia over defence against Turkey-backed FSA


Manbij Military Council forces in Manbij countryside northwestern Syria.
The Manbij Military Council (MMC) has made a statement saying it has reached an agreement with Russia to transfer the defence of the line to the west of Manbij (Arima) to Syrian government forces.
The statement by the MMC, a component of the Syrian Democratic Forces (SDF) on Thursday read:
“Protecting civilians from the negative affects of war, defending Manbij’s security and nullifying Turkey’s invasion plans in Syria are some of the objectives the Manbij Military Council has for all the peoples of Syria.
“To reach these objectives we have transferred, after reaching a new alliance [agreement] with Russia, the defence of the line to the west of Manbij – where the villages between us and the gang groups [FSA] affiliated to the Turkish army are – to Syrian state forces.”
Clashes have continued between Turkish-backed FSA groups and MMC fighters since Wednesday on the western and northwestern border of Manbij.
Turkey’s Euphrates Shield operation, which was launched in August 2016, captured al-Bab from the Islamic State (IS) group last week, but has now reached areas held by Syrian government forces in the south and SDF positions in the west. Turkey has said its forces will attack Manbij to take the town from the Kurdish People’s Protection Units (YPG), a major component of the SDF, which it considers a ‘terrorist organisation’. The YPG has denied it has fighters in Manbij.
A claim by US General Stephen Townsend that a Russian airstrike had hit SDF positions in the Manbij countryside on Wednesday night was denied by the Russian Defence Ministry.

11 σχόλια:

  1. που σημαινει αεροπορικη υποστηριξη,περαν των αλλων...
    μπορει ομως ενοψει αυτων των εξελιξεων να σταματησει η προελαση του FSA προς Μanbij...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Δεν θα σταματήσουν οι Τούρκοι, ως το βράδυ θα δείτε

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Πού το ξέρεις ρε Θεριουλάκη, πες το και σε μας να το μάθουμε.
      Αυτά δεν κρατούν κρυφά.
      Για λέγε να δούμε, πού το ξέρεις;

      Διαγραφή
  3. Μετά από αυτήν την εξέλιξη, που έγινε πριν από λίγο, αναμένουν να δούμε την αντίδραση της Τουρκίας και των μισθοφόρων της.......

    θα διακινδινεύατε μια εκτίμηση; για τις επόμενες κινήσεις;;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Θα σταματησουν αμεσως και θα περιμενουν ως την επισκεψη στην Μοσχα μηπως εκει παρουν το πρασινο φως απο το Πουτιν.Φυσικα αυτο δεν θα γινει οποτε η ουρα παλι στα σκελια.
    Το Κουρδισταν στην Βορεια Συρια θα γινει και συμφωνουν και οι δυο Ρωσια και Αμερικη.
    Απλα ο ενας το θελει εντως Συρια με μορφη αυτονομιας ενω ο αλλος εντελως ανεξαρτητο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Τώρα αυτό, το ότι έγινε αυτή η ανάθεση της προστασίας της περιοχής αυτής στο Συριακό στρατό με την σύμφωνη γνώμη των Ρώσων δε θέτει τη συμμαχία τους με τους Τούρκους υπό κατάρρευση; Βέβαια οι Τούρκοι είναι τόσο στριμωγμένοι που δεν έχουν και που αλλού να στραφούν αυτή τη στιγμή...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Πολύ έξυπνη,απρόβλεπτη και εντυπωσιακή κίνηση. Μένει να δούμε εάν θα μπορέσει να υλοποιηθεί ο έλεγχος των εδαφών από το Συριακό στρατό και η αντίδραση του FSA, αλλά φυσικά και της Τουρκίας...
    Πολύ ενδιαφέρουσα εξέλιξη, τολμώ να πω ''game changer''...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Πως γίνεται με μία κίνηση του Πούτιν να μένουν όλοι ευχαριστημένοι σε έναν πόλεμο, δεν μπορώ να το καταλάβω
    Ο Άσσαντ κερδίζει εδάφη χωρίς αίμα, επανασυνδέει τις απομονωμένες ανατολικές περιοχές της χώρας με την πρωτεύουσα (και την οικονομική της ισχύ), αναδεικνύεται σε πόλο σταθερότητας, περιορίζει τις ορέξεις των Τούρκων.
    Οι Κούρδοι γλυτώνουν από τον άμεσο κίνδυνο των Τούρκων & του FSA (δεν φαίνεται να είναι έτοιμοι για να συγκρουστούν ανοικτά με τους Τούρκους), συνδέονται με τους αδελφούς τους στην Αρφίν και στη συνοικία του Χαλεπίου, ικανοποιούν τους Αμερικανούς στους οποίους είχαν υποσχεθεί να μην περάσουν τον Ευφράτη.
    Ικανοποιεί τους Αμερικανούς που βρέθηκαν σε μία δύσκολη θέση μεταξύ συμμάχων, ενώ ίσως ικανοποιεί και την προσπάθεια τους να πείσουν τους Κούρδους να επιτεθούν στην Ράκκα (χωρίς τον βραχνά των Τούρκων, αυτό είναι τώρα εφικτό).

    Ικανοποιεί το Ιράν, που δεν θέλει να περαιτέρω εμπλοκή Αμερικανών στην Περιοχή

    Ικανοποιεί τους Ευρωπαίους που θέλουν μείωση προσφυγικών ροών (η επανασύνδεση με τις ανατολικές επαρχίες μπορεί να βοηθήσει στην κατεύθυνση αυτή).

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Το ρωσικό διπλωματικό σώμα τρώει το αμερικάνικο για πρωινό. είχα διαβάσει πριν κάτι μήνες μια σύγκριση τους στο Foreign Affairs (αν θυμάμαι καλά), και πραγματικά ήταν μεγάλη η υπεροχή των Ρώσων.

      Διαγραφή
    2. Πολύ σωστά. Κίνηση ροκέ που λέμε στο σκάκι, για την προστασία της Manbij (Ιεράπολης). Όλοι ικανοποιημένοι, εκτός φυσικά από μια πλευρά που σαφώς δεν ικανοποιεί και που βέβαια είναι αυτή της Τουρκίας

      Διαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.