23/3/17

Με αφορμή την επέτειο των επιθέσεων στις Βρυξέλλες, ο Ερντογάν προειδοποιεί ξανά την Ευρώπη

Ακριβώς ένα χρόνο μετά τις επιθέσεις που σκότωσαν τριάντα δύο άτομα και τραυματίστηκαν εκατοντάδες στο αεροδρόμιο Ζάβεντεμ και το σταθμό του μετρό Μαάλμπεκ στη βελγική πρωτεύουσα Βρυξέλλες, ο πρόεδρος της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν δήλωσε ότι οι Ευρωπαίοι σε όλο τον κόσμο δεν θα μπορούν να περπατήσουν με ασφάλεια στους δρόμους, αν οι Ευρωπαϊκές χώρες συνεχίζουν να έχουν τη παρούσα στάση απέναντι στην Τουρκία.

«Απευθύνομαι στην Ευρώπη για άλλη μια φορά: Η Τουρκία δεν είναι του κλότσου και του μπάτσου, δεν είμαστε μια χώρα της οποίας οι υπουργοί μπορούν να απελαθούν. Αυτό που συμβαίνει παρακολουθείται από όλους σε όλο τον κόσμο. Εάν η Ευρώπη συνεχίσει με αυτόν τον τρόπο, κανένας Ευρωπαίος σε οποιοδήποτε μέρος του κόσμου δεν θα μπορεί να περπατήσει με ασφάλεια στους δρόμους. Εμείς, ως Τουρκία, καλούμε την Ευρώπη να σέβεται τα θεμελιώδη ανθρώπινα δικαιώματα», δήλωσε ο Ερντογάν σε εκδήλωση για τοπικούς δημοσιογράφους στην Άγκυρα.

Ενώ τελετές διεξάγονται στις Βρυξέλλες την Τετάρτη για το πένθος των θυμάτων των επιθέσεων, οι προειδοποιήσεις του Ερντογάν αντηχούσαν εκείνες του περασμένου έτους, όταν ο ίδιος είχε προειδοποιήσει την Ευρώπη και τις Βρυξέλλες ιδιαίτερα.
«Δεν υπάρχει κανένας λόγος για τη βόμβα, η οποία εξερράγη στην Άγκυρα, για να μην εκραγεί στις Βρυξέλλες ... ή σε οποιαδήποτε άλλη πόλη της Ευρώπης», δήλωνε ο Ερντογάν το 2016, μόλις τέσσερις ημέρες πριν από τις επιθέσεις που συγκλόνισαν την ευρωπαϊκή πρωτεύουσα.

Ένα δικαστικό έγγραφο που έλαβε η Κομ News  νωρίτερα αυτό το μήνα, έδειξε ότι ένας από τους βομβιστές αυτοκτονίας που ανατινάχτηκε στο αεροδρόμιο Ζαβεντέμ, ο Ιμπραχίμ ελ Μπακρουί (που εμπλέκεται επίσης στη σφαγή του Παρισιού τον Νοέμβριο του 2015), του είχε απαγορευτεί η έξοδος από την Τουρκία κατά τη στιγμή της απέλασης του και θα έπρεπε να είχε συλληφθεί, αντί να απελαθεί στην Ολλανδία.

Μετάφραση Κριστιάν Ακκυριά
komnews

5 σχόλια:

  1. 1)Οι Ευρωπαϊκές χώρες, αλλά και οι χώρες που βάλλονται από την τρομοκρατία γενικότερα, πρέπει να αμυνθούν. Η λαθρομετανάστευση, (ειδικότερα από χώρες με φανατικούς ισλαμιστές), πρέπει να περιοριστεί στο ελάχιστο, με αυστηρές ποινές φυλάκισης για τους παραβάτες, (με εξαίρεση τους πραγματικά διωκόμενους πολιτικούς πρόσφυγες), και να επανέλθει η ποινή του θανάτου, για τους δολοφόνους.
    2)Χωρίς ποινές, ανάλογες του εγκλήματος, δεν μπορεί να υπάρξει απονομή δικαιοσύνης, ούτε βέβαια και αποτροπή. Όταν η ποινή για δολοφόνους είναι ο τυφεκισμός, ή ακόμα και το κρέμασμα ή αποκεφαλισμός για τα πλέον βάρβαρα και ειδεχθή εγκλήματα, στο τόπο μάλιστα που διεπράχθη το έγκλημα, ασφαλώς θα υπάρχει απονομή δικαιοσύνης και συνετισμός των ομοϊδεατών των δολοφόνων.
    3)Η επαναφορά της ποινής του θανάτου, μπορεί μεν να ακούγεται πολύ σκληρή, αλλά είναι δίκαια όσον αφορά την τιμωρία στυγνών και απάνθρωπων δολοφόνων και επιπλέον ισχυρό μέσο αποτροπής.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Mr. Fotis V.,
      I will agree with you on the conceptual level that severe punishment is required for crimes such as taking another life. However, there are reasons as to why most are not in favor for a death row.
      1. How many times innocent people are convicted for crimes they have not done?
      2. Which is more severe punishment? execution or life behind bars in a security max prison.

      Just a couple of points for further thinking as to how complicated the death sentence issue is.

      Διαγραφή
    2. Mr Panos Katakouzinos
      1)I guess you don't disagree for murderes apprehended while committing the crime?
      Let's then start capital punishment with them.
      2)Of cource execution.
      3)Anyway, I am talking about clear-cut heinous cases.

      Διαγραφή
  2. αντε ρε παιδια,καντε αυτες τις ρημαδες τις μεταρρυθμισεις να πεσουν τα μεροκαματα στα 5 γιουρω μαυρα,ναρθουν οι γερμανοι απο την τουρκιά στο ελαντα,να μην εχουν αναγκη τους τουρκαλαδες!!!Αντε ρε παιδια!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.