14/3/17

«Τι σχεδιάζει η Κυβέρνηση για τα νηπιαγωγεία σε μειονοτικούς οικισμούς της Θράκης;»

«Η υλοποίηση πιλοτικού προγράμματος σε νηπιαγωγεία που λειτουργούν σε αμιγώς μειονοτικούς οικισμούς της Θράκης εγείρει σοβαρό προβληματισμό και γι΄ αυτό απαιτεί σαφείς διευκρινίσεις» αναφέρει σε δελτίο τύπου η αρμόδια τομεάρχης της ΝΔ Νίκη Κεραμέως. Η βουλετής Επικρατείας συνεχίζει λέγοντας πως «συνομίλησα με αρμόδιους φορείς της Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, αλλά και κατοίκους της ευρύτερης περιοχής. Κοινός τόπος είναι ότι η παρέμβαση αυτή κινείται εντός ενός ακαθόριστου και ανησυχητικά ασαφούς πλαισίου».
Τα σημεία που τονίζει:

«Πρώτον, δεν προηγήθηκε καμία διαβούλευση επί της ουσίας της ρύθμισης. Σε τοπικό και εθνικό επίπεδο, η κοινωνία και οι αρμόδιοι φορείς δεν γνώριζαν τίποτα, ούτε για το σχεδιασμό, ούτε για τις προθέσεις του Υπουργείου.

Δεύτερον, η πιλοτική παρέμβαση προβλέπει τη χρήση της μητρικής γλώσσας ως γλώσσας στήριξης, χωρίς, όμως, πουθενά να αναφέρεται ποια γλώσσα θεωρείται μητρική από τους εμπνευστές του προγράμματος.

Τρίτον, προβλέπεται η σύγχρονη παρουσία στην τάξη του νηπιαγωγού και του συνεργάτη μέλους της μειονότητας, με μόνη προϋπόθεση να είναι δίγλωσσο άτομο και κάτοχος πτυχίου ελληνικού Α.Ε.Ι. Δηλαδή συνεργάτης θα μπορούσε να είναι κάποιος δίγλωσσος μηχανικός, για παράδειγμα, ο οποίος προφανώς ουδεμία γνώση έχει της παιδαγωγικής επιστήμης.

Τέταρτον, η πρόταση του Ινστιτούτου Εκπαιδευτικής Πολιτικής δεν έχει δημοσιευτεί (πλην ενός λακωνικού δελτίου τύπου) και οι λεπτομέρειες του προγράμματος παραμένουν αδιευκρίνιστες.

Στο πρόγραμμα τίθενται σοβαρά ζητήματα ουσίας και διαδικασίας. Καλούμε το Υπουργείο να προβεί άμεσα στις απαραίτητες αποσαφηνίσεις και να αντιμετωπίσει τόσο τη μειονοτική, όσο και τη γενική εκπαίδευση, με τη δέουσα σοβαρότητα και υπευθυνότητα».
Καθημερινή

12 σχόλια:

  1. Η ΤΟΥΡΚΟΠΟΙΗΣΗ των μουσουλμάνων της Θράκης είναι στο σχέδιο Δραγώνα.Οι μουσουλμάνοι της Θράκης είναι ΕΛΛΗΝΕΣ το γένος, και με την Συνθήκη της Λοζάνης αλλά και με έρευνα DNA!!150000 ο αριθμός τους
    Στόχος της ΝΤΠ να δημιουργήσουν απόσχιση ,έτσι ώστε τα θρακικά πετρέλαια να τα πάρουν κάποιοι άλλοι.
    Οι μουσουλμάνοι δεν είναι και πολύ έξυπνοι ,θα βρεθουν αν δεν ξυπνησουν ,να είναι ο ΤΕΛΕΥΤΑΙΟΣ ΤΡΟΧΟΣ ΤΗΣ ΑΜΑΞΗΣ οπως την επαθαν οι τουρκοκυπριοι

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Οι μουσουλμάνοι τής Θράκης είναι τουρκογενείς, Πομάκοι και Αθίγγανοι. Δεν είναι Έλληνες. Η Θράκη εποικίστηκε από τούς Τούρκους.
      Η Συνθήκη τής Λωζάννης αναγνωρίζει στην Ελλάδα μόνο θρησκευτικές και όχι εθνικές μειονότητες, αλλ' αυτό δεν σημαίνει ότι οι εκεί μουσουλμάνοι είναι Έλληνες το γένος.
      Καλό είναι να διαβάσεις Ιστορία, πριν γράψεις.

      Διαγραφή
    2. Οι Πομάκοι είναι σλαβόφωνοι Έλληνες αγαπητέ Nativist. Εγώ αυτό ξέρω.
      Τώρα σε τι ποσοστό είναι εκσλαβισθέντες ντόποι Θράκες, σλάβοι που ήρθαν απο τον Βορρά ή προέρχονται απο μικτούς γάμους, πιάσ'τ'αυγό και κούρευ'το.

      Αν το πάμε έτσι ν'αρχίσουμε να ψάχνουμε ποιός έχει μπλέ μάτια, μυτερά αυτιά, μακριά κανιά, ξανθά μαλλιά, γαλλική μύτούλα, πιο σκούρο δέρμα και να τους ανακηρύξουμε μη Έλληνες. Δεν στέκουν αυτά που πρεσβεύεις. Απορώ πως δεν το καταλαβαίνεις, γιατί ηλίθιος δεν είσαι.

      Όσο με αφορά το ίδιο ισχύει και για τους Μουσουλμάνους της Θράκης. Ούτε Τουρκογενείς ούτε τίποτα. Έλληνες και με βούλα.

      Διαγραφή
    3. ΝATIVIST
      Για διάβασε την έρευνα του DNA που εγινε στην Θράκη .Θα δεις ότι το DNA των μουσουλμάνων είναι το ίδιο με αυτό των χριστιανών γειτόνων τους!!Οποτε τα περι Τουρκογενών τα ακούμε βερεσέ.
      ΚΑΚΟΜΟΙΡΗΔΕΣ συνελληνες που υπέκυψαν στο τουρκικό χατζάρι είναι οι μουσουλμάνοι της θράκης και όχι τούρκοι Επί πλέον έτσι όπως πορεύονται οι της Θράκης θα την πατήσουν όπως οι της Κύπρου.
      Οι της Κύπρου αφού βοηθούσαν την διχόνοια που έσπερναν οι ξένες δυνάμεις,ήσαν τάτσι μίτσι κότσι με τον Εγγλέζο και τον Τούρκο .Στο τέλος τους αφγάνισαν οι Εποικοι και είναι πλέον ο τελευταίος τροχός της αμάξης στο νησί
      Οσο δε για το ΕΛΛΗΝΙΚΟ DNA των εκμουσουλμανισθέντων Ελλήνων της Θράκης για ρίχτε μια ματιά στην έρευνα στο βιβλίο του ομότιμου καθηγητή του ΑΠΘ Κ Τριανταφυλλίδη ΄΄Το DNA των Ελλήνων στον κοσμο΄΄.Θα διαπιστώσετε ότι είσαστε ΕΛΛΗΝΕΣ ΤΟ ΓΕΝΟΣ εσείς οι μουσουλμάνοι της Θράκης και ΟΧΙ ΤΟΥΡΚΟΓΕΝΕΙΣ!!!!!

      Διαγραφή
    4. @ niko νικο + maria koumi

      Εκ παραδρομής έβγαλα και τούς Πομάκους μη Έλληνες, ενώ σαφώς είναι. Μάλιστα, κατά μία εκδοχή, η λέξη Πομάκος προέρχεται από την αρχαία ελληνική ιππομάχος και είναι αυτοί που απάρτιζαν το φοβερό ιππικό τού Μ. Αλεξάνδρου. Σαφώς και είναι Έλληνες. Τους άλλους δύο εννοούσα, Τούρκους και Αθίγγανους, οι οποίοι είναι Έλληνες υπήκοοι, αλλά αλλογενείς. Οι τουρκογενείς τής Θράκης είναι τουρκικής καταγωγής, λόγω εποικισμού, χωρίς να αποκλείεται ένα ποσοστό εξισλαμισμένων. Γι αυτό, άλλωστε, μιλούν και τουρκικά, πράγμα που δεν συνέβαινε π.χ. με τούς Τουρκοκρήτες, οι οποίοι ήσαν εξισλαμισμένοι Έλληνες και δεν μιλούσαν καθόλου τα τουρκικά. ΣτηνΚρήτη δεν υπήρξε εποικισμός.

      Όμως αυτά δεν έχουν και τόση σημασία, διότι το DNA δεν λέει απολύτως τίποτε, όταν κάποιος έχει ανατραφεί σαν Τούρκος κι έχει τουρκική συνείδηση. Κι αυτό είναι λάθος τού ελληνικού κράτους.

      Διαγραφή
    5. Μερικές ακόμη πληροφορίες για τούς Πομάκους, που είναι ενδιαφέρουσες, μιας και μάλλον λίγα γνωρίζομε γι αυτούς τούς ΕΛΛΗΝΕΣ (ζητώ και πάλι συγγνώμη για το λάθος μου παραπάνω):

      Πολλές πληροφορίες μπορεί να αντλήσει κανείς γι αυτούς από την ωραία ιστοσελίδα των, ΠΟΜΑΚΟΧΩΡΙΑ.

      Η γλώσσα των είναι κατά το μάλλον ή ήττον σλαβική, αλλά δεν είναι παντού η ίδια. Εξαρτάται από τον τόπο διαμονής. Αυτό, βεβαίως, δεν δικαιολογεί με τίποτε την απόφαση τής Ελληνικής Πολιτείας να στείλει τούς ανθρώπους αυτούς στα τουρκικά σχολεία, όπως αποκαλούνται τα μουσουλμανικά σχολεία μετά το 1954, και μάλιστα κατά παράβαση τής Συνθήκης τής Λωζάννης, η οποία εγγυάται για τους μουσουλμανικούς πληθυσμούς τη διδασκαλία της μητρικής των γλώσσας. Περισσότερα εδώ.

      Οι Πομάκοι ήθελαν ανέκαθεν να φοιτούν (και φοιτούν τώρα) σε ελληνόφωνα σχολεία, αλλά παραπλεύρως να διδάσκονται και τα πομακικά, την μητρική των γλώσσα (βλέπε ανωτέρω παράγραφο). Όμως, το πρόβλημα ήταν ότι μέχρι το 2004 δεν υπήρχε πομακικό αλφάβητο και χωρίς αυτό δεν μπορεί να διδαχθεί γλώσσα. Και γλώσσα που δεν διδάσκεται, είναι καταδικασμένη σε θάνατο αργά ή γρήγορα. Χάρη στον Πομάκο λεξικογράφο και εκπαιδευτικό Ριτβάν Καραχότζα, σήμερα η γλώσσα αυτή γράφεται. Περισσότερα εδώ.

      Ο καθ' όλα αξιόλογος δημοσιογράφος, συγγραφέας και Έλληνας πατριώτης, Σεμπαϊδήν Καραχότζα, που δεν διστάζει να "τα χώνει" σε Ελλάδα και Τουρκία, για την παραμέληση των Ελλήνων μουσουλμάνων από τούς μεν και τις βίαιες πρακτικές των δε, λέει "Όσο μας κυβερνούν άνθρωποι που βάζουν την καρέκλα πάνω από την πατρίδα, το τουρκικό προξενείο θα έχει και ρόλο και φωνή στη Θράκη".

      Οι Ποιμάκοι, τέλος, έχουν και την δική των ελληνόφωνη εφημερίδα, την ΖΑΓΑΛΙΣΑ, η οποία είναι μία καλή πηγή πληροφοριών, όχι μόνο για τούς Πομάκους, αλλά και την Θράκη γενικότερα.

      Διαγραφή
    6. Επίσης, να αναφέρω το ιστολόγιο τού Σεμπαϊδήν Καραχότζα, σαν πηγή πληροφοριών.

      Διαγραφή
  2. Γιατί οι Ελληνες το Γένος ,Μουσουλμάνοι της Θράκης παίζουν το Τουρκικό Παιχνίδι?
    Για τα λεφτα
    1.Τους δίνει το ΤΠροξενείο λεφτά να φοράν μαντήλες αλά τούρκα
    2.Τους δινει το ΤΠροξενειο οτι λεφτά πληρώνουν στην εφορία

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Διότι η Ελλάδα τούς έριξε στην αγκαλιά τής Τουρκίας. Γράφεις παραπάνω για σχέδιο Δραγώνα, ενώ η τουρκοποίησή των άρχισε από το 1952. Διάβασε Ιστορία.

      Project Θράκη: Το έγκλημα πλησιάζει στο τέλος του

      Διαγραφή
    2. Η τουρκοποίηση άρχισε το 1952 επειδή κάποιοι σκέφτηκαν πως καλύτερα να γίνουν οι Θράκες Τούρκοι παρά έστω και 1/1000 να πέσουν στα νύχια του ανατολικού μπλόκ.

      Κι εντάξει, τους Αμερικάνους τους καταλαβαίνω. Τους δικούς μας φωστήρες όμως δεν τους καταλαβαίνω.

      Γι αυτό σιχαίνομαι κάθε ιδεολογία. Αν σκεφτείς τι έχουμε υποστεί και τι έχουμε χάσει απο το '40 και μετά με τα ιδεολογικά κολλήματα διαφόρων είναι να κλαίς. Και η κάθοδος συνεχίζεται ακαθέκτως.. Η Ελλάδα θα μπορούσε σε όρους ισχύος να είναι Ολλανδία και καλύτερη και είναι .. Ελλάδα..

      Όσον αφορά το Αθηναϊκό κρατίδιο που έχει στηθεί και τον συρφετό που το "διοικεί", και μόνο η Αττική και η Πελοπόννησος να μείνει κανένα πρόβλημα. Θα συνεχίσει να διαβιεί όπως διαβιεί, τουλάχιστον για όσο έχει κάποιες επαρχίες να απομυζά..

      Διαγραφή
    3. Η τουρκοποίηση άρχισε το 1952, επειδή μπήκαμε ταυτοχρόνως με τούς Τούρκους στο ΝΑΤΟ και μάλλον το ζήτησαν οι Αμερικανοί. Σε ποιο ανατολικό μπλοκ να πέσουν. Έγιναν φοβερά κακοί χειρισμοί από ελληνικής πλευράς, τούς οποίους θα πληρώσομε ακριβά. Ήδη έχει εγκαθιδρυθεί στην Θράκη μας ένας ιδιότυπο καθεστώς συγκυβερνήσεως με την Τουρκία.

      Όσον αφορά στο αθηναϊκό κράτος, αυτό έχει εγκαταλείψει την Θράξη στην τύχη της κι έχει συμβιβαστεί, επειδή όλα τα κόμματα (πλην ΧΑ) διαγκωνίζονται πιο θα πρωτοβάλει στο ψηφοδέλτιό του υποψηφίους, που στηρίζει το τουρκικό προξενείο Κομοτηνής, το οποίο κατευθύνει τις μουσουλμανικές ψήφους και, πολύ φοβούμαι, όχι μόνο.

      Το άρθρο, που έδωσα παραπάνω, είναι αρκετά κατατοπιστικό. Επίσης πολλές πληροφορίες και συζητήσεις έχουν γίνει κι εδώ μέσα, τις οποίες μπορείς να αναζητήσεις στην ετικέτα Θράκη.

      Διαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.