2/3/17

Εκτός ελέγχου ο Ακιντζί - Ομιλία με βολές στη Σύνοδο του Πακιστάν

Χρυστάλα Βιλάνου
Σε εκστρατεία προβολής του Ψευδοκράτους σε διεθνές επίπεδο, μετέτρεψε ο Μουσταφά Ακιντζί το ταξίδι του στο Πακιστάν και την συμμετοχή του ως παρατηρητής, στην 13η Σύνοδο του Οργανισμού Οικονομικής Συνεργασίας. Σε ομιλία που εκφώνησε, αναφέρθηκε εκτενώς στα του κυπριακού, επιρρίπτοντας ευθύνες στην ε/κ πλευρά για τον εκτροχιασμό των συνομιλιών και προειδοποιώντας ότι μόνο με την ακύρωση της απόφασης της Βουλής από τον ΠτΔ, Νίκο Αναστασιάδη, θα επιστρέψει στο τραπέζι του διαλόγου. Στο πλευρό του Ακιντζί, τον οποίο στη σύνοδο προσφώνησαν ως Πρόεδρο του Τ/κ κράτους, και ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, o οποίος κάλεσε τους ηγέτες των χωρών που συμμετείχαν, να αναπτύξουν μεγαλύτερη συνεργασία με το Ψευδοκράτος.

Στον εκτροχιασμό των συνομιλιών, στην απόφαση της Βουλής για το δημοψήφισμα του 1950 και στους όρους που θέτει για επιστροφή στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων, αναφέρθηκε εκτενώς ο Μουσταφά Ακιντζί, στην ομιλία που εκφώνησε κατά την 13η Σύνοδο του Οργανισμού Οικονομικής Συνεργασίας, που πραγματοποιήθηκε σήμερα στο Ισλαμαμπάντ του Πακιστάν.

Ο Πρωθυπουργός του Πακιστάν Ναγουάρ Σαρίφ μάλιστα προσφώνησε τον Μουσταφά Ακιντζί ως «Πρόεδρο» του «Τ/κ κράτους».

 «Μουσταφά Ακιντζί. Ο «Πρόεδρος» του «Τουρκοκυπριακού Κράτους» θα κάνει τη δήλωσή του.»

Ο Μουσταφά Ακιντζί είπε ότι «Οι Τουρκοκύπριοι αναμένουν να δουν τον κύριο Αναστασιάδη, τον «ομόλογό» μου, να προβαίνει στις αναγκαίες ενέργειες για να ανατρέψει την απόφαση. Μόνο τότε μπορούμε να συνεχίσουμε τις συνομιλίες μας για εξεύρεση ολοκληρωμένης λύσης. Δείξαμε αποφασιστικότητα και πολιτική θέληση για τον διακανονισμό. Αυτό που χρειάζεται είναι να δούμε την ίδια στάση και από την ελληνοκυπριακή ηγεσία.»

Ο Μουσταφά Ακιντζί ο οποίος συμμετείχε με την ιδιότητα του παρατηρητή στη Σύνοδο, δεν είχε μπροστά του σημαία του Ψευδοκράτους, στην καρτέλα ωστόσο στο σημείο που καθόταν και που ο ίδιος ανέβασε στον λογαριασμό του στο twitter, ανέγραφε TRNC, δηλαδή, «Τουρκική Δημοκρατία της Βορείου Κύπρου».

Όπως είπε «Η Ένωση ήταν η κύρια αιτία του κυπριακού προβλήματος. Είναι θεμελιωδώς ενάντια στην συμφιλίωση και την ειρήνη. Από το δημοψήφισμα της Ένωσης αγνοήθηκε η ύπαρξη των Τουρκοκυπρίων. Ήταν εξαιτίας της Ένωσης και της φιλοδοξίας να ενώσουν το νησί με την Ελλάδα που η Κυπριακή Δημοκρατία του 1960, κατέρρευσε το 1963»

Σε εκστρατεία προβολής του Ψευδοκράτους σε διεθνές επίπεδο, μετέτρεψε ο Μουσταφά Ακιντζί το ταξίδι του στο Πακιστάν, επιχειρώντας να επωφεληθεί στο έπακρον των συγκυριών, προβάλλοντας το Ψευδοκράτος ως μια υποτιθέμενα ξεχωριστή οντότητα.

Στο πλευρό του στην προσπάθεια αυτή και ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, ο οποίος στην ομιλία του κατά τη Σύνοδο ζήτησε από τους επικεφαλής των ισλαμικών κυβερνήσεων να στηρίξουν το Ψευδοκράτος.

 «Σας καλώ όλους να δείξετε και να ενισχύσετε την υποστήριξή σας προς την «Τουρκική Δημοκρατία της Βορείου Κύπρου», που υπόκειται άδικη απομόνωση.» είπε ο Ερντογάν.

Χθες ο Μουσταφά Ακιντζί έλαβε μέρος και σε δείπνο που παραχώρησε ο Πρόεδρος του Πακιστάν και φωτογραφήθηκε με τους αρχηγούς κρατών, ενώ σήμερα παρακάθισε σε γεύμα που παρέθεσε ο πακιστανός Πρωθυπουργός. Σύμφωνα με τα τ/κ μέσα, στο περιθώριο της συνόδου ο Μουσταφά Αικιντζί πραγματοποίησε σειρά επαφών με τους ηγέτες ή και αξιωματούχους των ισλαμικών κυβερνήσεων που συμμετέχουν στην Σύνοδο.
ΑΝΤ1 Κύπρου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.