25/3/17

Πρίμπους για 25η Μαρτίου: Είμαι υπερήφανος που είμαι Ελληνας

Δείπνο προς τιμή του Αρχιεπισκόπου Δημητρίου στο Blair House με αφορμή την Επέτειο της Ελληνικής Ανεξαρτησίας παρέθεσε ο προσωπάρχης του Λευκού Οίκου Ρεινς Πρίμπους, παρουσία και του Ελληνα υπουργού Αμυνας, Πάνου Καμμένου.
Ο Μάικλ Πένς, αντιπρόεδρος των ΗΠΑ, μίλησε για τη σημερινή εκδήλωση στον Λευκό Οίκο, κατά την οποία ο Πρόεδρος, Ντόναλντ Τραμπ, θα τιμήσει την επέτειο της 25ης Μαρτίου 1821 και την Ελληνοαμερικανική Κοινότητα και ευχαρίστησε τον Αρχιεπίσκοπο Δημήτριο επειδή δέχθηκε τον ίδιο και τη σύζυγό του στην Ιερά Αρχιεπισκοπή αλλά και για την υποστήριξη του στη διάρκεια της προεκλογικής εκστρατείας. Μετέφερε, δε, τους χαιρετισμούς του Προέδρου των Ηνωμένων Πολιτειών, ο οποίος θα παρευρεθεί στην εκδήλωση του Λευκού Οίκου και θα μιλήσει για την Ομογένεια και την Ελλάδα.
Ο κ. Πρίμπους με τη σειρά του μίλησε για την προεδρία του Ντόναλντ Τραμπ και για τα σχέδια του και εξέφρασε την υποστήριξη της αμερικανικής κυβέρνησης προς την Ελλάδα προσθέτοντας ότι είναι υπερήφανος που είναι Έλληνας. Ο προσωπάρχης του Λευκού Οίκου εξέφρασε επίσης την υπερηφάνεια του και για τον ελληνικό λαό αλλά και τον ενθουσιασμό του για τον εορτασμό της ημέρας της Ελληνικής Ανεξαρτησίας. Την χαρακτήρισε σπουδαία παράδοση για τον Λευκό Οίκο και θύμισε ότι ξεκίνησε από τον πρόεδρο Ρόναλντ Ρέιγκαν.

Ο υπουργός Άμυνας Πάνος Καμμένος ανέφερε πως η εκδήλωση αποτελεί μια ιδιαίτερη τιμή για την Ελλάδα και δείχνει την σημασία που δίνουν τόσο οι ΗΠΑ όσο και η Ελλάδα στη συνεργασία τους και είπε πως οι σχέσεις των δύο χωρών έχουν βελτιωθεί βρίσκονται στην καλύτερη φάση.

Ο κ. Καμμένος αναφέρθηκε και στην εκτίμηση που τρέφει η χώρα μας προς τις ΗΠΑ ιδιαίτερα μετά τη στάση της «στην οικονομική κρίση στον Ιούνιο του 2015, αλλά και τώρα όπου πράγματι η Ελλάδα είναι έτοιμη να βγει από μια οικονομική κρίση και ζητάμε την συμπαράσταση όλων συμπεριλαμβανομένων και των ΗΠΑ».

Οπως ανέφερε σχετικά με τον νέο Πρόεδρο ΗΠΑ: «Είμαι βέβαιος όμως ότι η διοίκηση Τραμπ όπως και δημόσια έχει εκφέρει και πριν από τις εκλογές και φαίνεται και από τις πρώτες μέρες της διακυβέρνησης του ότι θεωρεί την Ελλάδα ένα σημαντικό και αξιόπιστο σύμμαχο, ο οποίος μπορεί να παίξει έναν σημαντικό ρόλο στην ευρύτερη περιοχή. Θεωρώ, λοιπόν, ότι και η διοίκηση Τραμπ θα είναι προς την Ελλάδα ιδιαίτερα φιλική στα πλαίσια και της συμμαχίας αλλά και των διμερών σχέσεων. Εγώ το είχα πει και από πριν όπως ξέρετε είμαι ένας από τους πρώτους που στήριξαν την υποψηφιότητα Τράμπκαι στους ελληνοαμερικανούς διότι θεωρώ ότι οι δημόσιες θέσεις που πήρε από την πρώτη στιγμή για την αναβάθμιση την γεωπολιτική της χώρας μας θα βοηθήσουν πάρα πολύ στο να ξεπεράσουμε και την κρίση την οικονομική. Η συνάντηση στο Πεντάγωνο είναι ιδιαίτερα τιμητική. Μετά την υπουργό Άμυνας της Γερμανίας, ο Αμερικανός υπουργός δέχεται την Ελλάδα. Νομίζω ότι αυτό από μόνο του είναι μια σημαντική είδηση. Θα έχουμε αρκετό χρόνο για να συνομιλήσουμε για τις διμερείς μας σχέσεις, για τις σχέσεις μας στο ΝΑΤΟ, για την ευρύτερη περιοχή και την περαιτέρω συνεργασία. Είναι μια συνάντηση η οποία αναδεικνύει και τον ρόλο της Ελλάδας στην συμμαχία και την ευρύτερη περιοχή ιδιαίτερα με την βάση της Σούδας».

Ανέφερε ακόμα «Τα εξοπλιστικά είναι και αυτά στην ατζέντα. Περνάμε μια δύσκολη οικονομική κατάσταση, όμως η Ελλάδα πρέπει να συνεχίσει να διατηρεί την ετοιμότητα της, το αξιόπιστο των ενόπλων της δυνάμεων. Το ηθικό μας είναι αρκετά υψηλό από εκεί και πέρα χρειαζόμαστε και τα μέσα εκείνα με τις δεδομένες δυνατότητες τις οποίες έχουμε και αυτό το έχουν αποδείξει οι ΗΠΑ και με τα δωρεάν ελικόπτερα τα Σινουκ αλλά και τα τελευταία 70 ελικόπτερα τα οποία παρέχει προς την Ελλάδα ως στρατιωτική βοήθεια και πιστεύω ότι με την επέκταση της στρατιωτικής βοήθειας πέραν του ενός έτους θα έχουμε ακόμα περισσότερες δυνατότητες για να καλύψουμε τις ανάγκες μας».
Καθημερινή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.