9/2/17

Δήλωση-σοκ της Ρωσίας: Το PKK και το YPG δεν είναι τρομοκρατικές οργανώσεις

(Φωτ.: EPA / Sedat Suna)
Μια δήλωση αξιωματούχου του ρωσικού υπουργείου Εξωτερικών έρχεται να προκαλέσει πονοκέφαλο στην Άγκυρα, και νέα σύννεφα στις σχέσεις Τουρκίας-Ρωσίας που έχουν μπει σε τροχιά εξομάλυνσης μετά την επιστολή συγγνώμης του Ταγίπ Ερντογάν προς τον Βλαντιμίρ Πούτιν, στις 27 Ιουνίου 2016.
Τη… φωτιά άναψε ο Αλεξάντρ Μποτσάν ο οποίος εξήγησε ότι η Ρωσία δεν θεωρεί τρομοκρατική οργάνωση τις Δυνάμεις Λαϊκής Άμυνας (YPG), που αποτελούν το στρατιωτικό σκέλος του Κόμματος Δημοκρατικής Ενότητας (PYD) το οποίο δρα στη Συρία. 
«Το ΡΚΚ και το YPG δεν είναι στον επίσημο κατάλογο της Ρωσίας με τις τρομοκρατικές οργανώσεις. Αυτή είναι η πραγματική κατάσταση. Όταν γίνονται ενέργειες τότε η κάθε ενέργεια μπορεί να θεωρηθεί ως τρομοκρατική ή όχι», είπε –σύμφωνα με το Sputnik– ο αξιωματούχος του ρωσικού ΥΠΕΞ.
Αναλυτές επισημαίνουν ότι η δήλωση αυτή είναι πιθανό να σχετίζεται με τις προσπάθειες της Τουρκίας να επαναπροσεγγίσει τις ΗΠΑ και να εξασφαλίσει τη στήριξη του Ντόναλντ Τραμπ στο Κουρδικό, το οποίο, σε κάθε περίπτωση, θα αποτελέσει διαπραγματευτικό χαρτί για όσους εμπλέκονται στο παζλ της Μεσοποταμίας και της Μέσης Ανατολής.
http://www.pontos-news.gr/article/159994/dilosi-sok-tis-rosias-pkk-kai-ypg-den-einai-tromokratikes-organoseis

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.