17/2/17

Νέοι «γενίτσαροι»! Ο ISIS χρησιμοποιεί παιδιά Γιαζίντι για επιθέσεις αυτοκτονίας

Το Ισλαμικό Κράτος (ISIS) έδωσε στη δημοσιότητα ένα βίντεο στο οποίο δείχνει δύο παιδιά που πήρε με παιδομάζωμα από τους Κούρδους Γιαζίντι (ζωροαστριστές), να έχουν υποστεί πλύση εγκεφάλου, να έχουν γίνει γενίτσαροι και να προετοιμάζονται να εκτελέσουν αποστολές αυτοκτονίας.

Τα δύο αγόρια αναγνωρίστηκαν από τις οικογένειές τους ως τα αδέλφια Αμτζάντ και Ασάαντ Αλίας Μαχτζό, ηλικίας 11 και 12 ετών.
Συγγενής τους που μίλησε στο Foreign Desk είπε ότι τα αγόρια αρπάχτηκαν από το Ισλαμικό Κράτος το 2014, όταν οι τζιχαντιστές επιτέθηκαν στη γη των Γιαζίντι στην περιοχή Σιντζάρ του βορειοδυτικού Ιράκ.

Σε εκείνη την αστραπιαία επιδρομή, τον Αύγουστο του 2014, οι τζιχαντιστές έσφαξαν 5.000 άνδρες Γιαζίντι. Ανάμεσα στους νεκρούς ήταν και ο πατέρας των αγοριών.

Χιλιάδες γυναίκες και μικρά παιδιά των Γιαζίντι πιάστηκαν από το Ισλαμικό Κράτος ως σκλάβοι. Οι γυναίκες έγιναν ερωτικές σκλάβες και τα αγόρια τα πήραν να τα κάνουν γενίτσαρους.

Στο βίντεο των τρομοκρατών, τα δύο αγόρια μίλησαν για την «άγνοιά» τους ως Γιαζίντι, πώς ανακάλυψαν τη θρησκεία χάρη στο Ισλαμικό Κράτος και για την «απόφασή» τους να πραγματοποιήσουν επιθέσεις αυτοκτονίας για τους τρομοκράτες.

Στη συνέχεια του βίντεο, τα δύο αγόρια επιβιβάστηκαν σε δύο ξεχωριστά οχήματα-βόμβες και ξεκίνησαν για να εκτελέσουν τις αποστολές αυτοκτονίας.

Κάμερα του Ισλαμικού Κράτους σε ντρον παρακολούθησε την πορεία τους από ψηλά, μέχρι που τα παιδιά ανατινάχτηκαν για το χαλιφάτο με τα οχήματα-βόμβες που οδηγούσαν.

Το Ισλαμικό Κράτος «ξεμένει» από ενήλικους μαχητές και πλέον χρησιμοποιεί παιδιά σε επιθέσεις αυτοκτονίας..

isis-kids-gunsΤα περισσότερα παιδιά προέρχονται από παιδομαζώματα. Είναι ορφανά, που οι ίδιοι οι τρομοκράτες σκότωσαν τους γονείς τους, ή μαθητές που απήγαγαν ενώ πήγαιναν σχολείο.
News of the Greek Diaspora

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.