2/2/17

Άλλη μια δικαίωση της Ελλάδας για τους "οκτώ" - Η δικαιοσύνη στην Τουρκία είναι "στρατευμένη" - Γεμάτες Κούρδους και μόνο επτά μέλη του ISIS οι τουρκικές φυλακές

(Φωτ.: turkishsquare.com)
Η Τουρκάλα δημοσιογράφος Ουζάι Μπουλούτ (εξειδικευμένη στο Κουρδικό και στις εθνικές και θρησκευτικές μειονότητες της Τουρκίας) στιγματίζει την τακτική της τουρκικής Δικαιοσύνης, στην οποίαν επικρατούν πραγματικά «δύο μέτρα και δύο σταθμά». Από τη μία έχει οδηγήσει –αναπολόγητους και χωρίς την παροχή θεμελιωδών υπερασπιστικών δικαιωμάτων– στις φυλακές δεκάδες δημοσιογράφους που είναι κριτικοί απέναντι στο τουρκικό κράτος, καθώς επίσης χιλιάδες πολιτικούς, ανάμεσά τους δεκάδες βουλευτές και δημάρχους, μόνο και μόνο επειδή είναι Κούρδοι. Από την άλλη, τα μέλη του Ισλαμικού Κράτους που είναι έγκλειστα στις τουρκικές φυλακές είναι μόλις 7, όταν έχουν γίνει μεγάλα τρομοκρατικά χτυπήματα στην Τουρκία από το ΙΚ και οι μαχητές του πηγαινοέρχονται ανεμπόδιστα, αν όχι με την ανοχή του τουρκικού κράτους.
Οι δε στατιστικές επισημάνσεις της Μπουλούτ αποτελούν άλλη μια τρανή απόδειξη της έλλειψης ανεξαρτησίας της τουρκικής Δικαιοσύνης και της κατευθυνόμενης από το κράτος απονομής της.
Τα παραπάνω ως γεγονότα επιβεβαιώνουν τη νομική ορθότητα της απόφασης του Αρείου Πάγου για την μη έκδοση των 8 Τούρκων στρατιωτικών στην Τουρκία, ήτοι σε μια χώρα που αυτήν την περίοδο δεν υφίσταται ούτε μέριμνα για δίκαιη δίκη, ούτε αναγνώριση βασικών ανθρωπίνων δικαιωμάτων.

Άρθρο της Ουζάι Μπουλούτ (Uzay Bulut), Gatestone Ιnstitute.
Σύμφωνα με το τουρκικό υπουργείο Δικαιοσύνης, μόνον επτά μέλη του Ισλαμικού Κράτους (ΙΚ) έχουν καταδικασθεί για εγκλήματα και έχουν φυλακιστεί στην Τουρκία στον τελευταίο ενάμιση χρόνο. Τα στατιστικά δεδομένα δημοσιοποιήθηκαν όταν ο Μπεκίρ Μποζντάγ, ο Τούρκος υπουργός Δικαιοσύνης, ρωτήθηκε στο τουρκικό Κοινοβούλιο για τον αριθμό των καταδίκων του ΙΚ στις τουρκικές φυλακές.
Ένα από τα πολλά μέλη του ΙΚ στην Τουρκία που έχει αποφυλακιστεί από τα τουρκικά δικαστήρια είναι ο Αμπντουλσαμέτ Σ. (Abdulsamet C.), ο οποίος συνελήφθη στις 2 Σεπτεμβρίου του περασμένου έτους με την κατηγορία της συμμετοχής σε τρομοκρατική οργάνωση. Ο Αμπντουλσαμέτ Σ. ομολόγησε ότι είχε ταξιδέψει στη Συρία για να συμμετέχει στο ΙΚ το 2014. Πρόσθεσε ότι ένας Αζέρος με το κωδικό όνομα «Αμάρ», ο οποίος διέδιδε την προπαγάνδα του ΙΚ σε ένα τζαμί στην Κωνσταντινούπολη, τον εφοδίαζε με πληροφορίες επικοινωνίας που του επέτρεπαν να πάει στην τουρκική πόλη Γκαζιαντέπ, μέσω της οποίας εισήλθε στην Συρία όπου συμμετείχε στο ΙΚ.
Η συνέχεια του άρθρου στο Pontos-news

1 σχόλιο:

  1. χμμμ...δηλ. υπονοειτε οτι ο ΙΣΙΣ συνεχιζει να αποτελει το μακρυ χερι της τουρκιας και βεβαια παραβλεπετε οτι στην αναμπουμπουλα χαιρεται ο λυκος...

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.