20/2/17

Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων (HRW) - Στη «κόλαση» των τζιχαντιστών: Βιάζουν και βασανίζουν σουνίτισσες

Η μη κυβερνητική οργάνωση έχει καταγράψει περιπτώσεις αυθαίρετων κρατήσεων, αναγκαστικών γάμων και βιασμών 

Τζιχαντιστές μαχητές βιάζουν και βασανίζουν σουνίτισσες, όπως ανακοίνωσε σήμερα το Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων (HRW).
Η μη κυβερνητική οργάνωση έχει καταγράψει περιπτώσεις αυθαίρετων κρατήσεων, αναγκαστικών γάμων και βιασμών που έχουν διαπράξει οι τζιχαντιστές εναντίον γυναικών που προσπάθησαν να φύγουν από την πόλη Χαουίτζα στο βόρειο Ιράκ, η οποία βρίσκεται υπό τον έλεγχο του Ισλαμικού Κράτους.

Η Χάναν, 26 ετών, ο σύζυγος της οποίας κατάφερε να φύγει, αιχμαλωτίστηκε όταν μαζί με άλλες γυναίκες προσπάθησαν να διαφύγουν από την πόλη, ανέφερε το HRW.
Οι τζιχαντιστές της είπαν ότι πλέον θεωρείται αιρετική εξαιτίας της φυγής του συζύγου της και γι’ αυτό θα πρέπει να παντρευτεί τον τοπικό επικεφαλής του ΙΚ. Όταν εκείνη αρνήθηκε, της κάλυψαν τα μάτια και μετά άρχισαν να την χτυπούν με πλαστικά καλώδια και να την βιάζουν.
«Ο ίδιος άνδρας με βίαζε καθημερινά για ένα μήνα (…) μπροστά στα παιδιά μου», είπε η Χάναν στο HRW.
Σύμφωνα με τη ΜΚΟ, η βία που αναγκάζονται να υποστούν οι γυναίκες στις περιοχές που ελέγχονται από το ΙΚ δεν γίνεται γνωστή. «Η σεξουαλική βία κατά των σουνιτισσών που ζουν υπό τον ζυγό του ΙΚ δεν είναι ευρέως γνωστή», κατήγγειλε η Λάμα Φάχιχ αναπληρώτρια διευθύντρια του HRW για τη Μέση Ανατολή.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.