10/2/17

Η CIA στην Τουρκία και οι διαδρομές του ISIS προς την Ευρώπη

Τα μηνύματα της επίσκεψης του διοικητή της CIA, Μάικ Πομπέο, στη γείτονα - Δείτε το βίντεο

Μετά την πρόσφατη διαφωνία του Ντόναλντ Τραμπ με τον Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν για το κουρδικό ζήτημα, ο υπερσυντηρητικός (και μέλος του Tea Party) νέος αρχηγός της CIA, Μάικ Πομπέο, επισκέφτηκε την Τουρκία.
Ο Πομπέο θα προχωρήσει σε συνάντηση με τον τούρκο πρόεδρο και των αρχηγό των τουρκικών μυστικών υπηρεσιών, ώστε να προσπαθήσει να γεφυρώσει το χάσμα. Όπως μετέδωσε ο Alpha, στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων έπεσε και η έκδοση του Γκιουλέν αλλά και η μη στήριξη των κούρδων μαχητών στον πόλεμο κατά του Ισλαμικού Κράτους.

Όπως, ωστόσο, ανέφεραν οι δημοσιογράφοι, ο πραγματικός λόγος της επίσκεψης του επικεφαλής της CIA είναι να δει τους αμερικανούς μυστικούς πράκτορες που βρίσκονται σε αποστολές στα τουρκικά παράλια και σε νησιά του ανατολικού Αιγαίου, αλλά και να επιβλέψει τις διαδρομές των τζιχαντιστών προς την Ευρώπη και τις ΗΠΑ.
Η αστάθεια στην περιοχή της Συρίας και της νότιας Τουρκίας ανοίγει δρόμους όχι μόνο για τις προσφυγικές ροές αλλά και για τους μαχητές του ISIS, οι οποίοι ψάχνουν διόδους προς την Ευρώπη αλλά και προς τις ΗΠΑ και τον Καναδά.

newsbeast.gr 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.