7/2/17

Συνελήφθη ο CEO της Deutsche Bank του Ισραήλ για «σκοτεινές» συναλλαγές 147 εκατ. ευρώ

Εξέδωσε ανακοίνωση η τράπεζα 

H Deutsche Bank Israel δήλωνε στοιχεία σαν να διενεργούσε συναλλαγές μόνο για μη κατοίκους Ισραήλ, οι οποίοι επωφελούνται από μηδενικό φορολογικό συντελεστή, ενώ παρείχε υπηρεσίες και σε Ισραηλινούς, για τις οποίες απαιτείται η καταβολή φόρου
Η Φορολογική Αρχή του Ισραήλ ανακοίνωσε σήμερα ότι ο διευθύνων σύμβουλος της θυγατρικής της Deutsche Bank στη χώρα συνελήφθη και αφέθηκε ελεύθερος με εγγύηση, κατηγορούμενος για ανακριβή αναφορά συναλλαγών αξίας άνω των 550 εκατ. σέκελ (147 εκατ. δολαρίων).
Η Αρχή ανέφερε σε ανακοίνωση ότι διενεργεί έρευνα σε βάρος της Deutsche Bank Israel και του διευθύνοντος συμβούλου της Μπόαζ Σβαρτς αναφορικά με μια σειρά από αδικήματα.
Σύμφωνα με τη φορολογική αρχή, η Deutsche Bank Israel δήλωνε στοιχεία σαν να διενεργούσε συναλλαγές μόνο για μη κατοίκους Ισραήλ, οι οποίοι επωφελούνται από μηδενικό φορολογικό συντελεστή, ενώ παρείχε υπηρεσίες και σε Ισραηλινούς, για τις οποίες απαιτείται η καταβολή φόρου. Η αξία των συναλλαγών αυτών, ανέφερε η φορολογική αρχή, ξεπέρασε τα 550 εκατ. σέκελ τα τελευταία έξι χρόνια.
«Η Deutsche Bank στο Ισραήλ και το εξωτερικό ενεργεί σύμφωνα με το νόμο και με αυστηρές νομικές συμβουλές», ανέφερε η Deutsche Bank σε ανακοίνωση. «Συνεργαζόμαστε με τις φορολογικές αρχές και θα συνεχίσουμε να το κάνουμε», πρόσθεσε.
Πρώτο Θέμα

1 σχόλιο:

  1. Δεν ειναι σωστο να πληρωνουν φορους οι Ιουδαιοι. Αυτοι ειναι αφορολογητοι!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.