16/2/17

Γιατί δεν γίνεται ένα δημοψήφισμα για να δούμε αν οι πολίτες θέλουν ή όχι τη ΔΔΟ;

Γιατί δεν γίνεται ένα δημοψήφισμα, πριν μας φέρουν το «περιβόητο» σχέδιο της λύσης, για να διαπιστώσει και ο έντιμος Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας και οι έντιμοι ηγέτες του ΔΗΣΥ και του ΑΚΕΛ, καθώς και ο έντιμος διαμεσολαβητής των Ηνωμένων Εθνών Έσπεν Μπαρθ Έιντε -και να μην κάνει χαρούμενες και αισιόδοξες δηλώσεις και άσκοπα πηγαινέλα σε Αθήνα, Άγκυρα και Λευκωσία- ότι ο ελληνικός κυπριακός λαός δεν θέλει τη ΔΔΟ; Ε δεν τη θέλουμε. Δεν τη σηκώνει η μακραίωνη Ιστορία της Πατρίδας μας. Δεν τη σηκώνει το D.N.A. μας. Δεν σηκώνει τη ΔΔΟ η Κυπριακή Δημοκρατία, Κράτος αναγνωρισμένο διεθνώς και μέλος του Ο.Η.Ε. και της Ε.Ε.!
Τι συζητούμε για λύση και ξοδεύουμε εκατομμύρια στα ταξίδια Γενεύη, ένα, δύο, Μον Πελεράν και βάλε! Μέχρι και Αφρική έστειλαν τους διαπραγματευτές, για να τα βρουν και να καταλήξουν τη λύση! Ευτυχώς γιατί εκεί άκουσαν για ένα μεγάλο ήρωα, τον Νέλσον Μαντέλα, ο οποίος αρνήθηκε τον ρατσιστικό διαχωρισμό της πατρίδας του. Όπως δεν τον δέχτηκε και ο κυπριακός ελληνικός λαός το 2004, απορρίπτοντας το ρατσιστικό διχοτομικό σχέδιο ΑΝΑΝ.

Τι συζητούμε, τώρα, και δεν το παίρνουμε απόφαση. Λύση έχουμε! Αγαπητοί συμπατριώτες.
Έχουμε Κράτος! Την Κυπριακή Δημοκρατία, μέλος Ο.Η.Ε. και Ε.Ε.!
Εάν θέλουν οι Τουρκοκύπριοι να ενταχθούν μαζί μας, σ’ αυτό το κράτος ας κοπιάσουν!
Οι περαιτέρω συνομιλίες, όπως διεξάγονται εδώ και 42 χρόνια, είναι ροκάνισμα χρόνου, επομένως δεν φέρουν κανένα αποτέλεσμα.
Με αυτή τη στρατηγική «Έχουμε Κράτος. Την Κυπριακή Δημοκρατία». Γιατί αναζητούμε άλλη λύση;
Τη ρήση αυτή την έχω ακούσει εκ στόματος κ. Αλέξανδρου Μιχαηλίδη, της Συμμαχίας Πολιτών, και θα την κάνω σημαία μου.
Κανονικά θα έπρεπε όλα τα κόμματα, και ο ΔΗΣΥ και το ΑΚΕΛ και το ΔΗΚΟ, να την κάνουν. Δεν υπάρχει, αγαπητό ΔΗΚΟ, ΔΔΟ με σωστό περιεχόμενο!
Εκτός κι αν αποκηρύξατε τη ΔΔΟ, όπως ορισμένα άλλα κόμματα και δεν το έχω πάρει είδηση. Εάν την έχετε αποκηρύξει, ευθαρσώς, απολογούμαι. Ελάτε, ενωθείτε μαζί μας για ένα δημοψήφισμα, τώρα, πριν κάνουν τον κόπο να φέρουν σχέδια, με άρωμα ΔΔΟ, διότι και πάλιν θα το απορρίψουμε.

ΒΑΣΙΛΙΚΗ ΦΩΤΙΟΥ
Συνταξιούχος Εκπαιδευτικός

2 σχόλια:

  1. Κυρία Φωτίου, η ΣΗΜΕΡΙΝΗ, 16/02/2017, εξηγεί το γιατί, κατά την άποψή της φυσικά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Δυστυχώς γειτονεύομαι εμείς και οι Κύπριοι με μία αναξιόπιστη και δόλια χώρα.Το ζούμε καθημερινά με τις παραβιάσεις του Εθνικού Εναερίου Χώρου μας, αλλά και με τις δηλώσεις Τούρκων επισήμων που αμφισβητούν την κυριαρχία μας σε νησιά του Αιγαίου πελάγους.Η μόνη λύση είναι η ενίσχυση της άμυνας της Ελλάδος και της Κύπρου.Διότι ο Τούρκος το μόνο που υπολογίζει είναι η ισχύς του αντιπάλου του.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.