9/2/17

Αμερικανικά τανκ στη Λετονία και χίλιοι Γερμανοί κομάντος στη Λιθουανία - Μία ανάσα από τα σύνορα με τη Ρωσία

Κατέφτασαν 15 τανκ M1 Abrams, 6 τεθωρακισμένα Bradley και πολλά ακόμα οχήματα, προκειμένου να ενισχύσουν την άμυνα των κρατών του ΝΑΤΟ 

Σάββας Μιχάλαρος
Ο Γιενς Στόλτενμπεργκ έχει δηλώσει ανοιχτά πως θεωρεί τη Ρωσία τον υπ' αριθμόν ένα κίνδυνο για την παγκόσμια ασφάλεια τη δεδομένη περίοδο. Ο επικεφαλής του ΝΑΤΟ δεν αρέσκεται σε λόγια του αέρα, καθώς αποδεικνύει στην πράξη πως προετοιμάζεται για το χειρότερο σενάριο. Μεγάλες μονάδες αμερικανικών τεθωρακισμένων μεταφέρθηκαν την Τετάρτη στη Λετονία, μία ανάσα από τα σύνορα με τη Ρωσία, δείχνοντας με σαφήνεια τις προθέσεις της βορειοατλαντικής συμμαχίας, την ίδια στιγμή που η μετακίνηση χιλιάδων στρατιωτών στις χώρες της Βαλτικής συνεχίζονται με αμείωτη ένταση.

Η ρωσική αντικατασκοπεία κατέγραψε τις κινήσεις του ΝΑΤΟ, τις οποίες έχει χαρακτηρίσει «εχθρικές και επικίνδυνες». Στη Λετονία κατέφτασαν 15 τανκ M1 Abrams, 6 τεθωρακισμένα Bradley και πολλά ακόμα οχήματα, προκειμένου να ενισχύσουν την άμυνα των κρατών του ΝΑΤΟ έναντι της Ρωσίας, όπως χαρακτηριστικά έχει ειπωθεί.
Παράλληλα, στη Λιθουανία μετακινήθηκαν 1.000 Γερμανοί κομάντος, οι οποίοι θα αναπτυχθούν σε διάφορες μονάδες, ενώ αναμένονται και Καναδοί κομάντος, πάντα στο πλαίσιο του ΝΑΤΟ. 
Η ενίσχυση των ΝΑΤΟϊκών δυνάμεων στην περιοχή ολοένα και μεγαλώνει, την ίδια στιγμή που το Κρεμλίνο πραγματοποιεί ασκήσεις εκκένωσης μεγάλων περιοχών για το ενδεχόμενο επίθεσης και γυμνάσια ευρείας κλίμακας στα σύνορα με την Ευρώπη, όπου έχει μεταφέρει ισχυρότατες μονάδες απ' όλα τα σώματα του στρατού.
Δείτε τις φωτογραφίες με την απόβαση των αμερικανικών τανκ...

















Πρώτο Θέμα

3 σχόλια:

  1. Ξυπνάς το πρωί, φτιάχνεις τον καφέ σου, μονολογείς '' ας μπώ στο διαδίκτυο να ενημερωθώ'' και βλέπεις ό,τι θα ευχόσουν να μην δείς στον άπαντα αιώνα. Τελικά ποιός διοικεί το ΝΑΤΟ? Δεν γνωρίζουν ότι με το που πατήσουν το πόδι τους μέσα στη Ρωσία, θα πέσουν και τα πρώτα πυρηνικά? Έχει κανείς την εντύπωση πως ο Ρώσος θα αντιδράσει αναλόγως σε μια επίθεση του ΝΑΤΟ με 1000- 2000 κομάντο? Τι επιδιώκουν? Να κόψουν στα τέσσερα τον πλανήτη? Εκτός κι αν όλα αυτά που βλέπουμε, γίνονται με σκοπό την κατανάλωση και μόνο. Πάντως εμένα με πείθουν πως δεν κάνουν απλά ένα pressing στους Ρώσους και πως θέλουν να με προετοιμάσουν για τα χειρότερα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Όταν οι ΗΠΑ αντέδρασαν το 1962 στην εγκατάσταση σοβιετικών πυραύλων στην Κούβα, όλοι είπαν ότι έκαναν σωστά και ότι ναυτικός ο αποκλεισμός τού νησιού ήταν επιβεβλημένος.
    Όταν η Ρωσσία αντιδρά στον δικό της αποκλεισμό από το ΝΑΤΟ, είναι λάθος;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ειναι αναμενομενο η ΗΠΑ που μεχρι τωρα μονοπολουσε την παγκοσμια διακυβερνηση να μην θελει να τη χασει αμβροσι ποσι. Ειδικα οταν αυτη η χωρα εχει καποιους στρατηγους υπεραισιοδοξους και πολεμοκαπηλους και δεν εννοει να δει τι Ρωσια (που εχει 4,9 φορες μικροτερο ΑΕΠ και 2,9 φορες μικροτερη βιομηχανια 2016) ως ισοτιμη μονο και μονο επειδη εχει αναλογο αροιθμο πυρηνικων κεφαλων με της ΗΠΑ. Εμενα οι αμερικανοι μου δινουν την εντυπωση πως προτιμουν να εξουσιαζουν μονοι ενα κοσμο ερειπια παρα να μοιραστουν ενα κοσμο κομπλε. Αν η Ρωσια απαντηση με πυρηνικα σε μια συμβατικη επιθεση και αυτη πυρηνικα θα δεχθει αρα οσο απειλει με τα πυρηνικα αλλο τοσο τα φοβαται (Ρωσια 7200, ΗΠΑ 6960 πυρινικες κεφαλες και οι δυο μαζι το 92% παγκοσμιος) Κανεις δεν ειναι ανετος απεναντι στα πυρηνικα. Το μεγεθος του διακυβευματος αιτιολογει και το μεγεθος του ρισκου που αναλαμβανουν οι ΗΠΑ. Το διακυβευμα ειναι η παγκοσμια διακυβερνηση αρα για κατι τετοιας αξιας ρισκαρουν και ενα πυρηνικο πολεμο.Νομιζω πως το παραδειγμα με την Κουβα ειναι αστοχο. Εδω η αιτια δεν ειναι τα ανατολικα συνορα της Ρωσιας ουτε η Ουκρανια αυτα ειναι η αφορμη. Η αιτια ειναι ο αναθεωρητισμος της Ρωσιας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.