23/2/17

Εντείνεται η ανθελληνική πολιτική της Τουρκίας - Παιχνίδια με Σκόπια, Αλβανία και κατεχόμενα

Εντείνεται η ανθελληνική πολιτική της Τουρκίας

Μια από κάθε άποψη εξαιρετικής σημασίας σύνοδος, που αφορά πολλαππλώς την Ελλάδα και την Κύπρο, πρόκειται να λάβει χώρα στην Κωνσταντινούπολη προσεχώς. Ο πρώτος λόγος που μας αφορά, είναι το γεγονός ότι πρόκειται να συζητηθούν πολύ σοβαρά ζητήματα, όπως η πορεία της ΕΕ, η αύξηση των λαϊκιστικών και εθνικιστικών πολιτικών ρευμάτων και το Μεταναστευτικό.

Ο δεύτερος και σοβαρότερος είναι ο εξής λόγος: Η σύνοδος διοργανώνεται από την Τουρκία και συμμετέχουν σ’ αυτήν το παράνομο κράτος των Κατεχομένων της Κύπρου και τα Σκόπια, με το όνομα «Μακεδονία» να αναφέρεται φαρδιά πλατιά στις σχετικές δημοσιεύσεις, χωρίς φυσικά να συμμετέχει η Ελλάδα και η Κύπρος. Φέρονται, επίσης, να συμμετέχουν φιλικές χώρες, οι οποίες με τη συμμετοχή τους αναγνωρίζουν δια της τεθλασμένης το παράνομο κράτος των Κατεχομένων.
Όλα αυτά αποτελούν μια αναβαθμισμένη πρόκληση της Τουρκίας εις βάρος της Κύπρου και της Ελλάδας και πρέπει να προβληματίσουν σοβαρά το ελληνικό υπουργείο Εξωτερικών και το πολιτικό σύστημα γενικώς.
Του Γιαλτσίν Μπαγιέρ (Yalçın Bayer), εφ. Hürriyet
Τι θα συζητηθεί στη Σύνοδο της Ευρασίας
Στην 20ή Οικονομική Σύνοδο Κορυφής Ευρασίας, που διοργανώνει το Ίδρυμα του Ομίλου Μαρμαρά, θα συμμετέχουν ο πρόεδρος της Αλβανίας Μπουζάρ Νισάνι (Bujar Nishani), ο πρόεδρος της πΓΔΜ Γκιόργκε Ιβάνοφ (Gjorge Ivanov), ο πρόεδρος του Μαυροβουνίου Φιλίπ Βουγιάνοβιτς (Filip Vujanovic), ο πρόεδρος της Βοσνίας-Ερζεγοβίνης Μλάντεν Ιβάνιτς (Mladen Ivanic) και ο πρόεδρος της «Β. Κύπρου» Μουσταφά Ακιντζί. Επίσης, οι πρώην πρόεδροι της Κροατίας, της Μολδαβίας, της Νιγηρίας, της Ρουμανίας και της Σερβίας θα συμμετέχουν ως ομιλητές στη συνεδρίαση των «Σοφών».
Από το Αζερμπαϊτζάν, το Αφγανιστάν, τη Βοσνία Ερζεγοβίνη, το Μαρόκο, το Μαυροβούνιο και το Κόσοβο θα υπάρχει συμμετοχή επιπέδου υπουργών. Επίσης θα υπάρχει εκπροσώπηση ανωτάτου επιπέδου από το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, τα Ηνωμένα Έθνη, την Ισλαμική Διάσκεψη, το EBRD, το Οικονομικό Φόρουμ Βιέννης, την Ακαδημία Επιστημών Μολδαβίας, το Ίδρυμα Σλαβιάνι Βουλγαρίας, και το Life Learning Academy Σλοβενίας.
Για τη σύνοδο κορυφής στην οποία θα συμμετέχουν πολιτικοί, διπλωμάτες και επιστήμονες από 40 χώρες, ο πρόεδρος του Ιδρύματος του Ομίλου Μαρμαρά Ακκάν Σουβέρ δήλωσε τα εξής: «Η σημαντικότερη πλευρά της συνόδου κορυφής, που φέτος θα φιλοξενηθεί στην Κωνσταντινούπολη, είναι το ότι θα συζητηθεί το μέλλον της ΕΕ. Ο κόσμος βιώνει έναν ισχυρό πολιτικό σεισμό. Η διαδικασία εκδημοκρατισμού που ξεκίνησε ανάμεσα στο 1975-1985 και ο Samuel P. Huntington ονομάζει Τρίτο Κύμα, μοιάζει να έχει τελειώσει. Στη θέση του φαίνεται ότι ένα κύμα αντίθετου αυταρχισμού έχει κατακλύσει τον κόσμο.
»Τα κόμματα και τα κινήματα τα οποία συσπειρώνουν τους ψηφοφόρους τους σε βάσεις λαϊκισμού, τοπικισμού, ξενοφοβίας και εθνικισμού, έχουν μια έξαρση και αύξηση ψήφων. Μετά την εκλογική επιτυχία του Ντόναλντ Τραμπ στην Αμερική, οι επιδόσεις της Μαρίν Λε Πεν στη Γαλλία, του Γκέερτ Βίλντερς στην Ολλανδία, το Εναλλακτικό Κόμμα στη Γερμανία και το Κόμμα της Ελευθερίας στην Αυστρία, προκαλούν ανησυχία. Θα υπάρχει άραγε στο μέλλον πιθανότητα επιβίωσης της φιλελεύθερης δημοκρατίας, που θα είναι συμβατή με το κράτος Δικαίου και της ελεύθερης οικονομίας, που θα είναι συμβατή με την κοινωνική δικαιοσύνη και ισότητα, των ελευθεριών και των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και την φιλελεύθερη οικονομία;
»Ξεκινώντας από τα κινήματα εθνικισμού που αναπτύσσονται τώρα, πρέπει να αναρωτηθούμε αν η ευρωπαϊκή ήπειρος και ο κόσμος κατευθύνονται προς έναν 3ο Παγκόσμιο Πόλεμο. Είναι γεγονός ότι ξεκινάει μια νέα διαδικασία στην ΕΕ. Πού θα κινηθεί και πού θα καταλήξει η Ευρώπη, με μια Ένωση στην οποία δεν συμμετέχει η Αγγλία; Θα υπάρξουν άλλες αποχωρήσεις από την Ένωση; Θα αλλάξει η εταιρική δομή της ΕΕ; Θα τα μελετήσουμε αυτά από την οικονομική, την ενεργειακή σκοπιά, καθώς και από ζήτημα του κύματος μετανάστευσης που ζούμε».
Μετάφραση: Σοφία Αγγελίδου.
Επιμέλεια-σχόλιο: Σάββας Καλεντερίδης
.
http://www.pontos-news.gr/article/160580/enteinetai-i-anthelliniki-politiki-tis-toyrkias

5 σχόλια:

  1. Yπομονή. Όταν καταρρεύσει παταγωδώς αυτό το μόρφωμα που καλείται "τούρκικη δημοκρατία" (και αποτελεί τον σπόνσορα όλων αυτών των κατσαπλιάδων), τότε θα επέλθει και η σοβαρότητα στις διακρατικές σχέσεις των βαλκανικών χωρών (κι όχι μόνο)...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Μόνο που μέχρι να καταρρεύσει το "μόρφωμα", πολύ φοβούμαι ότι θα έχουν καταρρεύσει και κάποια βαλκανικά κράτη :(

      Διαγραφή
  2. Ζυμώσεις και συναντήσες με βασικό γνώμονα την υποβολή συμφερόντων από άνωθεν και μια συνταγή,με βάση την πολτοποίηση του τρόπου σκέψεις.Σημαντικές αλλαγές θα εφαρμοστούν την επόμενη τετραετία και θα πρέπει όσο και να μην μπορούμε να διαπραγματευτούμε σε τίποτα εξαιτίας της ανάγκης των χρημάτων από τους δανειστές,θα πρέπει να είμαστε κοντά στην παρακολούθηση των γεγονότων και πάντα θα πρέπει να υπάρχει σχέδιο πρόγραμμα.Επίσης απόλυτη συναίνεσή και κοινή διαβούλευση.Πρωτίστως από τα πολιτικά κόμματα με κοινό γνώμονα το συμφέρον της πατρίδας και του Έλληνα πολίτη.Απαντες πρέπει να λογοδοτούν σε μία ανεξάρτητη δικαιοσύνη για να υπάρξει κάποια στιγμή ισονομία και ισοπολιτεία.εγκαθίδρυση της πραγματικής δημοκρατίας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. >Τα κόμματα και τα κινήματα τα οποία συσπειρώνουν τους ψηφοφόρους τους σε βάσεις λαϊκισμού, τοπικισμού, ξενοφοβίας και εθνικισμού<

    Απαράδεκτη ορολογία/φρασεολογία, λες και απευθύνεται σε κάφρους.

    α) Τι είναι λαϊκισμός και ποιος τον ορίζει;

    Για τον βαθύ λαϊκισμό του «αντιλαϊκισμού»

    Ξανά για τη μετα-αλήθεια του αντι-λαϊκισμού

    2) Είναι οι διαλαμβανόμενοι στα κόμματα αυτά τοπικιστές και υπό ποίαν έννοια; Διότι και ο πατριωτισμός, τοπικισμός είναι.

    3) Ξενοφοβία, "όρος" νεοεισαχθείς, που βρωμά και όζει λόγο πολιτικώς ορθό και είναι εντελώς βλακώδης. Οι φοβίες (αγοραφοβία, κλειστοφοβία κλπ.) είναι αντικείμενο τής ψυχιατρικής. Αν εγώ δεν θέλω ξένους στην χώρα μου (λέγε λαθρομετανάστες, διότι αυτό εννοούν αυτοί που αδοκίμως χρησιμοποιούν τον "όρο"), δεν έπεται ότι τούς φοβούμαι, αλλά έχω άλλους λόγους. Δεν θέλω την χώρα μου και τον λαό της να γίνει πολυπολιτισμικός αχταρμάς, δεν θέλω να κυκλοφορούν ανάμεσά μας άγνωστοι αγνώστου προελεύσεως, υπόπτου ποιόντος, χωρίς πιστοποιητικά υγείας κλπ. γνωστά.
    Είναι φοβία το να φοβούμαι την εγκληματικότητά των, τις αρρώστιες των, το να μην θέλω να πληρώνω εγώ για την περίθαλψή των σε νοσοκομεία κ.ο.κ.;

    4) Αν ο εθνικισμός, ήτοι η αγάπη προς το ίδιον έθνος, την οικογένειά μου, δηλαδή, με την ευρεία έννοια τής λέξης και η επιθυμία να διατηρήσω τα ήθη, έθιμα, παραδόσεις, εν ενί λόγω την εθνική μου ταυτότητα είναι κάτι αρνητικό, τότε εγώ δηλώνω ότι αποδέχομαι την μομφή. Όμως, η λέξη/έννοια τού εθνικισμού είναι μία από τις πολλές που δαιμονοποιήθηκαν, αφού προηγουμένως διαστρεβλώθηκαν από την αριστερά, μετά την μεταπολίτευση.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.