7/2/17

ΕΔΕΚ: Πολύ αργά αντιλήφθηκε ο ΠτΔ ότι κάποιοι προσπαθούν αν δημιουργήσουν νέα δεδομένα στο Κυπριακό

Η ΕΔΕΚ εξέδωσε ανακοίνωση, για τα νέα δεδομένα που δημιουργούνται στο Κυπριακό, μετά τις συνομιλίες.
Η ανακοίνωση αναφέρει τα εξής:
"Αν πραγματικά ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας πιστεύει τα όσα δήλωσε χθες, τότε πολύ αργά έχει αντιληφθεί ότι κάποιοι, εννοώντας την Τουρκία, επιχειρούν να δημιουργήσουν νέα δεδομένα στο διάλογο για την επίλυση του Κυπριακού, όταν μάλιστα η δική μας πλευρά απλόχερα προέβη σε σειρά επικίνδυνων υποχωρήσεων  χωρίς προηγουμένως να έχει εξασφαλίσει οποιεσδήποτε υποχωρήσεις από την τουρκική  πλευρά.
Από τη στιγμή που ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας δεν τήρησε την αρχική δέσμευσή του για συζήτηση με διασταυρούμενα κεφάλαια και με την διαδικασία του πάρε δώσε, η οποιαδήποτε διασύνδεση, σήμερα, της διεθνούς πτυχής  του Κυπριακού και κυρίως τα θέματα των  εγγυήσεων και της ασφάλειας με τα θέματα της εσωτερικής πτυχής, είναι άκρως επικίνδυνη και μπορεί να οδηγήσει είτε σε περαιτέρω υποχωρήσεις  της δικής μας πλευράς  είτε θα απενεχοποιήσει της τουρκικής πλευράς για τη μέχρι σήμερα άτεγκτη στάση που έχει τηρήσει.
Είναι για αυτόν ακριβώς  το λόγο που ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας πρέπει να αντιληφθεί ότι δεν μπορεί να συνεχίσει  την ίδια τακτική όσον αφορά την επίλυση του Κυπριακού. Οφείλει  με επιμονή  να προωθήσει τη σύγκληση διεθνούς διάσκεψης για το Κυπριακό  και όχι την πενταμερή, όπως ισχύει μέχρι σήμερα.
Κυρίως όμως πρέπει να παραμείνει αμετακίνητος τόσο όσον αφορά  την κατάργηση της συνθήκης  εγγύησης, όσον και την αποχώρηση των τουρκικών στρατευμάτων  πριν από την εφαρμογή της οποιασδήποτε λύσης.
Για τη δική μας  πλευρά, η μη υποχώρηση στην εκ περιτροπής προεδρεία, θα πρέπει να  είναι κόκκινη γραμμή. Για το θέμα της εκ περιτροπής  προεδρίας θα πρέπει να σημειώσουμε πως μέχρι στιγμής η κυβέρνηση και ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας τηρούν  ένοχη σιωπή."

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.