20/2/17

Επίδομα ανθυγιεινών διακοπών!


Πόσο επικίνδυνη και ανθυγιεινή μπορεί να είναι η άδεια ενός δημοσίου υπαλλήλου; Σε αυτό το βαθιά φιλοσοφικό ερώτημα καλείται να απαντήσει η Βουλή, αφού με τροπολογία δύο βουλευτών (φυσικά του ΣΥΡΙΖΑ, ποιων άλλων;) προτείνεται να δίδεται το επίδομα επικίνδυνης και ανθυγιεινής εργασίας και κατά την περίοδο της άδειας των δημοσίων υπαλλήλων. Μάλλον επειδή στην παραλία ελλοχεύουν τσούχτρες.

Οι βουλευτές Νίκος Ηγουμενίδης και Ανδρέας Μιχαηλίδης ζητούν να τροποποιηθεί η παράγραφος 1 του άρθρου 15 του ν. 4024/2011, διότι σε αντίθεση με την παράγραφο 2 του ίδιου νόμου (που δίνει τα επιδόματα απομακρυσμένων-παραμεθόριων περιοχών και κατά τη διάρκεια της άδειας) οι δημόσιοι υπάλληλοι... αδικούνται!

 Είναι μνημείο η αιτιολογική έκθεση της τροπολογίας: «Με την παρούσα διάταξη διασφαλίζεται ο κοινωνικός χαρακτήρας της επιδοματικής πολιτικής... Με την παρούσα διάταξη θεσπίζεται η διατήρηση της καταβολής του σχετικού επιδόματος στις περιπτώσεις της χορήγησης των νομίμως θεσμοθετημένων αδειών, δεδομένου ότι αυτές έχουν χορηγηθεί, προκειμένου η Πολιτεία να ανταποκριθεί σε βασικές της υποχρεώσεις, όπως η αναγκαία ανάπαυση των υπαλλήλων, η προστασία της μητρότητας, της οικογένειας και της παιδικής ηλικίας, οι ανάγκες επανεκπαίδευσης των υπαλλήλων κ.λπ. Η θέσπιση των ανωτέρω αδειών, συνεπώς, δεν είναι δυνατόν να συνεπάγεται ουδεμία αρνητική επίπτωση στις αποδοχές του υπαλλήλου».

Για τη συνέχεια Kathimerini

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.