10/2/17

Το ψευδοκράτος αποκτά έδαφος και νόμιμη εξουσία

Aυτή η εφημερίδα και οι αρθρογράφοι της φορτικά επαναλαμβάνουν, εδώ και πολύ καιρό, ότι η λύση που διαπραγματεύεται ο Πρόεδρος Αναστασιάδης και στηρίζουν οι ηγεσίες των δύο μεγάλων κομμάτων δεν αποτελεί τίποτε άλλο, παρά νομιμοποίηση των τετελεσμένων της εισβολής και κατοχής, παραβίαση των ψηφισμάτων του Συμβουλίου Ασφαλείας και πλήρη παραμόρφωση των ευρωπαϊκών αρχών.
Τα ψηφίσματα του Συμβουλίου Ασφαλείας ζητούν ακύρωση της αποσχιστικής απόφασης της ανακήρυξης του ψευδοκράτους, και ο Πρόεδρος Αναστασιάδης, ενώ τα επικαλείται ως τη βάση της λύσης του κυπριακού προβλήματος, τα παραβιάζει και τα ακυρώνει. Αντί να διαμορφώσει πολιτική προς την κατεύθυνση της διάλυσης του ψευδοκράτους, διαμόρφωσε πολιτική η οποία μεθοδεύει και καταλήγει σε νομιμοποίηση του ψευδοκράτους.
Η λεγόμενη Τουρκική Δημοκρατία της Βόρειας Κύπρου μετεξελίσσεται σε νόμιμη εξουσία, με την ονομασία «τουρκοκυπριακή συνιστώσα πολιτεία». Της προσφέρεται έδαφος για να ασκήσει την κυριαρχία της, αναγνώριση των παράνομων υπηρεσιών της και αρμοδιότητα να θεσπίζει νόμους και να συνάπτει ακόμη και διεθνείς συμφωνίες.

Ορθώς ο κατοχικός ηγέτης δηλώνει πως, «εάν υπάρξει λύση, η Τ.Δ.Β.Κ. θα συμμετάσχει στην ομόσπονδη δομή και θα μετατραπεί σε τουρκοκυπριακή συνιστώσα πολιτεία». Προς τούτο συνηγορεί και ο Υπουργός Εξωτερικών Ιωάννης Κασουλίδης, ο οποίος είχε δηλώσει πως η ελληνοκυπριακή πλευρά δεν προτίθεται να αναμορφώσει το στάτους κβο στον Βορρά.

Προκαλούμε τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, τον Κυβερνητικό του Εκπρόσωπο, και οποιονδήποτε από τις ηγεσίες ΔΗΣΥ-ΑΚΕΛ να βγει και να απαντήσει: Διαλύεται το ψευδοκράτος με τη λύση, ή νομιμοποιείται σε «τουρκοκυπριακή συνιστώσα πολιτεία»; Και εφόσον η τουρκοκυπριακή κοινότητα καθίσταται συνεταίρος στην ομοσπονδία, και διά του ψευδοκράτους της μετατρέπεται σε ισότιμο εταίρο, η ελληνοκυπριακή κοινότητα, από κράτος, σε τι μετατρέπεται; Σε «ελληνοκυπριακή συνιστώσα πολιτεία». Το ψευδοκράτος νομιμοποιείται και αναβαθμίζεται. Και το κυπριακό κράτος διαλύεται και υποβιβάζεται σε κοινότητα.

Αυτή είναι όλη η ουσία και όλο το περιεχόμενο της λύσης που διαπραγματεύεται σήμερα η ηγεσία. Και κανείς, μα κανείς, δεν μπορεί να το αμφισβητήσει και να το διαστρεβλώσει.

Το ψευδοκράτος καθίσταται νόμιμη εξουσία, υπό τον πλήρη και νόμιμο, πλέον, έλεγχο της Τουρκίας. Ούτε το ψευδοκράτος θα έχει πλέον την ετικέτα του παράνομου μορφώματος, ούτε η Τουρκία θα αποτελεί κατοχική χώρα. Καθίσταται η πραγματική διαχειρίστρια της λύσης και η νόμιμη επικυρίαρχος της Κύπρου.
Με υπογραφές από ελληνοκυπριακά χέρια, νομιμοποιούνται και οι δύο. Και επιτυγχάνεται ο, από πολλών ετών, πραγματικός στόχος της Τουρκίας, να δημιουργήσει δεύτερο τουρκικό κράτος στην περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου, εξ ονόματος του οποίου θα προχωρεί σε οποιαδήποτε επιδρομική ενέργεια στην περιοχή.

Η τουρκοκυπριακή κοινότητα, σταδιακά, θα συρρικνώνεται και θα εξαφανίζεται, υπό το τεράστιο βάρος, στρατιωτικό, οικονομικό και διοικητικό, της «μητέρας πατρίδας». Και ο κυπριακός Ελληνισμός, χωρίς κράτος και υπό την πίεση ενός έθνους 80 εκ., θα μαραζώνει, θα υποτάσσεται και συν τω χρόνω θα επιλέξει μεταξύ φυγής και μετατροπής της πατρίδας του σε τουρκικό προτεκτοράτο.

Η Τουρκία δεν χρειάζεται πλέον καμία εγγύηση. Της είναι άχρηστες οι εγγυήσεις επέμβασης. Η καλύτερη εγγύηση θα είναι η λύση που θα της προσφέρουν οι ηγέτες μας.

Όσοι δεν κατανοούν τι πράττουν, τι υποστηρίζουν και τι στηρίζουν σήμερα, ας ετοιμαστούν να δώσουν λόγο στην Ιστορία για όσα διέπραξαν εις βάρος της πατρίδας τους...

Σημερινή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.