19/2/17

Ρωσικά μαχητικά παρενόχλησαν πολεμικά πλοία των ΗΠΑ (βίντεο)


Karadeniz'de Rus-Amerikan Gerginliği! Savaş... από haberler(Πηγή: haberler.com / dailymotion)

Έγινε γνωστό ότι πολεμικά αεροσκάφη που ανήκουν στο ρωσικό στρατό, πραγματοποίησαν χαμηλές πτήσεις πάνω από τα πολεμικά πλοία των ΗΠΑ στη Μαύρη Θάλασσα. Αυτή η κίνηση, που έγινε στις 10 Φεβρουαρίου, είναι η πρώτη στρατιωτική ένταση που πραγματοποιήθηκε μετά την ανάληψη καθηκόντων από τον Ντόναλντ Τραμπ.

Ο εκπρόσωπος Τύπου του Ναυτικού Στρατηγείου της Ευρώπης Ντάνι Ερνάντες δήλωσε ότι «τα ρωσικά πολεμικά αεροσκάφη πραγματοποίησαν πάνω από μια παρενοχλήσεις». Οι αρμόδιοι που ανακοίνωσαν τις λεπτομέρειες, δήλωσαν ότι δύο αεροσκάφη  Su-24 και αεροπλάνα IL-38 που ανήκουν στη Ρωσία, παρενόχλησαν πλοία των ΗΠΑ. Επίσης οι Αμερικανοί αρμόδιοι δήλωσαν ότι τα ρωσικά πολεμικά αεροσκάφη πετούσαν υπερβολικά χαμηλά.
Σύμφωνα με τους αρμόδιους, η Μαύρη Θάλασσα έγινε το νέο πεδίο έντασης ανάμεσα στη Ρωσία και το ΝΑΤΟ. Μετά την κατάληψη της Κριμαίας που είναι προσαρτημένη στην Ουκρανία, η στρατιωτική κίνηση στην περιοχή έχει αυξηθεί κατακόρυφα. Από το ο 2014 η Ρωσία τοποθέτησε στον Εύξεινο Πόντο πολεμικά αεροσκάφη, επιπλέον πολεμικά πλοία, νέα πυραυλικά συστήματα και πυραύλους S-400 βεληνεκούς 400 χιλιομέτρων.
Σε απάντηση οι ΗΠΑ αύξησαν τον αριθμό των στρατιωτών τους στην αεροπορική βάση Mihail Kogalniceanu, στο λιμάνι της Κωστάντζα στην Ρουμανία.
Ενόχληση της Τουρκίας
Βάσει πληροφοριών από υψηλόβαθμες διπλωματικές πηγές, η Τουρκία είναι ενοχλημένη από την αυξανόμενη ένταση ανάμεσα στο ΝΑΤΟ και τη Ρωσία στη Μαύρη Θάλασσα. Ο Άσλεϊ Κάρτερ, που υπήρξε υπουργός Άμυνας επί Ομπάμα, είχε πει ότι επιστρέφουν στις σχέσεις ανταγωνισμού ισχύος με την Ρωσία και είχε δηλώσει στον τηλεοπτικό σταθμό Vox πως «ελπίζουμε ότι βρισκόμαστε στο τέλος του Ψυχρού Πολέμου. Αλλά δεν είμαι σίγουρος για αυτό. Θέλουμε να δούμε ότι η Ρωσία παίρνει στα σοβαρά τις σκέψεις μας.
»Εμείς εξακολουθούμε να πιστεύουμε ότι ο ρωσικός λαός είναι ο καλύτερος λαός και πως είναι μια αξιοσέβαστη χώρα. Αλλά κανένας δεν μπορεί να εξασφαλίσει το δίκαιό του, στρεφόμενος ενάντια στην Ευρώπη. Υπό την έννοια αυτή η Ρωσία του Πούτιν δεν είναι αυτή όπου ελπίζαμε και μπορούμε να πούμε ότι επιστρέψαμε στον ανταγωνισμό ισχύος».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.