21/2/17

Οι κουρδικές δυνάμεις κατέλαβαν ένα χωριό από τους αντάρτες που υποστηρίζονται από τη Τουρκία στα βόρεια του κυβερνείου του Χαλεπίου

Leith Fadel
Βηρυτός, Λίβανος (23:30 ΤΩ) - Οι «Συριακές Δημοκρατικές Δυνάμεις» υπό κουρδική ηγεσία εξαπέλυσαν επίθεση εναντίον των τουρκόφιλων ανταρτών στα βόρεια του κυβερνείου του Χαλεπίου τη Δευτέρα, κτυπώντας τους τελευταίους κοντά στη  στρατηγική συνοριακή πόλη της Αζάζ (Azaz).

Σύμφωνα με τα επίσημα μέσα ενημέρωσης της πτέρυγας των SDF, οι δυνάμεις τους κατέλαβαν το χωριό Μαρίν (Ma'reen) μετά από μια σύντομη μάχη με τους τουρκόφιλους ανταρτές στα δυτικά της Αζάζ.

Αυτή η επέλαση των Συριακών Δημοκρατικών Δυνάμεων έρχεται μόλις μία εβδομάδα μετά τη ρίψη μερικών βλημάτων πυροβολικού από το τουρκικό στρατό προς τις θέσεις τους στο καντόνι της Αφρίν στα βόρεια του κυβερνείου του Χαλεπίου.

Ο σκοπός αυτής της επίθεσης της Δευτέρας είναι άγνωστος. 
Ωστόσο, οι Συριακές Δημοκρατικές Δυνάμεις βρίσκονται τώρα σε απόσταση βολής από το προπύργιο των ανταρτών, γεγονός το οποίο μπορεί να  αποτελεί μια κόκκινη σημαία για το τουρκικό στρατό, ο οποίος βλέπει τις κουρδικές δυνάμεις στη Συρία ως «τρομοκράτες».

Μετάφραση: Κριστιάν Ακκυριά

3 σχόλια:

  1. μηπως ειναι κατα ενα 5μηνο παλαια ειδηση;
    γιατι σημερα αλλα δειχνει το http://syria.liveuamap.com/en/time/22.02.2017

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Όχι, η είδηση είναι σωστή για χτες. Σήμερα οι τουρκόφιλοι πήραν τη Μααρίν πίσω: https://www.almasdarnews.com/article/turkish-backed-rebels-recapture-northern-aleppo-town-kurdish-forces/

      Διαγραφή
    2. δεν επιμενω αλλα το μαριν τοχαν πιασει οι κουρδοι ακριβως πριν απο ενα χρονο...εχθες το εχασαν...ας ελπισουμε οτι θα το ξανακαταλαβουν.

      Διαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.