14/2/17

Τούρκοι στρατιώτες επιτέθηκαν σε κουρδικό χωριό στη Συρία που το φύλαγαν γυναίκες

Οι δύο δρόμοι του Ερντογάν: Ή θα κινηθεί προς τη Ράκα από τα δυτικά (210 χιλιόμετρα) ή θα εισβάλει στο συριακό Κουρδιστάν (90 χιλιόμετρα). Με κίτρινο χρώμα στον χάρτη είναι τα εδάφη που ελέγχουν οι Κούρδοι, με κόκκινο η κυβέρνηση, με σκούρο πράσινο η τουρκική εισβολή (επιχείριση Ασπίδα του Ευφράτη) και με πράσινο ανοιχτό τα εδάφη που ελέγχει η Αλ Κάιντα μαζί με τον Ελεύθερο Συριακό Στρατό στην επαρχία της Ιντλίμπ. 

Τούρκοι στρατιώτες εισήλθαν σε συριακό έδαφος στην επαρχία Χασάκα (ανατολική Συρία), για να επιτεθούν στο υπό κουρδικό έλεγχο συνοριακό χωριό Χάρζε.
Σύμφωνα με το Al Masdar News δόθηκε τρίωρη μάχη μεταξύ Τούρκων στρατιωτών και Κουρδισσών πολεμιστριών, αφού στο χωριό υπήρχε φρουρά αποτελούμενη από τις κουρδικές Μονάδες Προστασίας Γυναικών (YPJ).

Τούρκοι στρατιώτες επιτέθηκαν σε κουρδικό χωριό στη Συρία που το φύλαγαν γυναίκες
Τελικά οι Τούρκοι αποτραβήχτηκαν από το συροκουρδικό έδαφος. Δύο Κούρδισσες πολεμίστριες τραυματίστηκαν ενώ για τις πιθανές τουρκικές απώλειες δεν υπάρχουν πληροφορίες.

Οι Τούρκοι «τεστάρουν» τις άμυνες των Κούρδων στη βόρεια Συρία και τη θέλησή τους για μάχη για να ξέρουν εάν τους «παίρνει» μια δεύτερη εισβολή στη βόρεια Συρία, αυτή τη φορά ανατολικά του Ευφράτη.

3 σχόλια:

  1. Σαββα... Αν έπρεπε εσύ να ηγηθείς μια τέτοιας εκστρατείας (λέμε τώρα-λολ), ποιον δρομο θα επέλεγες; Τι δυσκολίες κρυβει ο καθένας απο αυτούς τους δυο δρόμους; Υποθετικά φυσικά μιλάμε, γιατι πιστεύω ότι ο στόχος της Ρακας είναι ανέφικτος για τον Σουλτάνο...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αν ήμουν στη θέση του Ερντογάν, θα επέλεγα τον Ιούνιο του 2015 μια στρατηγική συνεργασία με τους Κούρδους και μέσω αυτής θα ήλεγχα όλες τις περιοχές που ελέγχουν σήμερα οι Κούρδοι.
      Τώρα ο Ερντογάν παίζει με τη φωτιά.
      Ούτε από την Αλ Μπαμπ, ούτε από τη Ράκκα πρόκειται να έχει κέρδη η Τουρκία.
      Είναι βάλτος η υπόθεση αυτή.
      Οπότε, ο Ερντογάν είναι υποχρεωμένος να πάει ή προς το φίδι ή προς το γαϊδούρι.
      Ξέρεις τι τον περιμένει στη μια και την άλλη περίπτωση!

      Διαγραφή
  2. Προχθές, ο Πρόεδρος της Τουρκίας, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, δήλωσε ότι ο τελικός (απώτερος) στόχος της τουρκικής εισβολής στη βόρειο Συρία είναι η δημιουργία μιας «ασφαλούς ζώνης» (*) 4.000 έως 5.000 τετρ. χλμ, πριν πάνε κατά... Raqqa μεριά [Al Jazeera News, 170212]

    (*) ύστερα από εκκαθάριση αυτής της περιοχής από τους τρομοκράτες

    http://www.aljazeera.com/news/2017/02/erdogan-turkish-troops-isil-bastion-al-bab-170212115151375.html

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.