17/2/17

Πώς και γιατί αποχώρησε ο Ακιντζί από τη συνάντηση


Χρήστος Μιχάλαρος
Αποχώρησε αιφνιδίως από τη σημερινή συνάντηση με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Νίκο Αναστασιάδη, ο Τουρκοκύπριος ηγέτης Μουσταφά Ακιντζί, σε μια κίνηση εντυπωσιασμού, η οποία κινδυνεύει να τινάξει στον αέρα τον διάλογο.
Σύμφωνα με πληροφορίες που επικαλείται το ΣΙΓΜΑ, η αποχώρηση του Μουσταφά Ακιντζί συνέβη χωρίς προειδοποίηση και χωρίς προφανή λόγο.
Συγκεκριμένα, ο ΠτΔ φαίνεται να εξήλθε προγραμματισμένα από την αίθουσα προκειμένου να πραγματοποιήσει σύντομο διάλειμμα, ενώ επιστρέφοντας ο Μουσταφά Ακιντζί είχε απλώς... αποχωρήσει.  
Κατά τη διάρκεια της συνομιλίας των δύο ηγετών, ο κ. Ακιντζί ανέπτυξε την επιχειρηματολογία του, όπως αυτή αναλύθηκε εκτενώς στις χθεσινοβραδινές του δηλώσεις, με τον πρόεδρο Αναστασιάδη να απαντά ότι όλα αυτά είναι προφάσεις, συμπληρώνοντας ότι αν ο ίδιος ήθελε να εκμεταλλευτεί αφορμές, θα μπορούσε να το κάνει σε πολλές περιπτώσεις. Όπως πρόσθεσε, το θέμα του δημοψηφίσματος σε καμία περίπτωση δεν αποτελεί θέμα για το τραπέζι των συνομιλιών.
Παρά τους ψιθύρους περί έντασης ανάμεσα στους δύο άντρες, κάτι τέτοιο φαίνεται να μην επιβεβαιώνεται.
Από πλευράς κατεχομένων, τα τ/κ μέσα κάνουν λόγο για μη αποχώρηση του Μουσταφά Ακιντζί από τις συνομιλίες, αλλά για πρόωρη λήξη της συνάντησης, τηρώντας την υπόσχεσή του ότι το μόνο θέμα που θα περιλαμβανόταν στη σημερινή ατζέντα, θα ήταν το θέμα του ενωτικού δημοψηφίσματος του 1950 και η απόφαση της Βουλής.
Την ίδια ώρα, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, επιστρέφοντας στο Προεδρικό Μέγαρο και φανερά εκνευρισμένος για τη σημερινή εξέλιξη, δήλωσε ότι εντός της ημέρας θα προβεί σε δήλωση μπροστά στις κάμερες, προκειμένου να ενημερώσει τον κυπριακό λαό για όσα συνέβησαν σήμερα.
Σημερινή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.