19/2/17

Δύο φοιτητές με επαγγελματικά δικαιώματα

Κτήριο Νομικής

Εντάξει! Αφού τα είπαν, τα βρήκαν και τα συμφώνησαν, τι λόγος πέφτει σε εμάς που τα πληρώνουμε; Ο λόγος για τη συνάντηση του υπουργού Δικαιοσύνης κ. Σταύρου Κοντονή με τον υπουργό Παιδείας κ. Κώστα Γαβρόγλου και τη δέσμευση του τελευταίου «ότι το ζήτημα της κατοχύρωσης των επαγγελματικών δικαιωμάτων των αποφοίτων του Τμήματος Τεχνολόγων Περιβάλλοντος - Κατεύθυνση Συντήρησης Πολιτισμικής Κληρονομιάς στο Α΄ ΤΕΙ Ιονίων Νήσων θα επιλυθεί οριστικά το αργότερο μέχρι τα τέλη Αυγούστου» («Καθημερινή» 16.02.2017).

Τι δουλειά έχει ο υπουργός Δικαιοσύνης να κάνει συναντήσεις για τα ΤΕΙ στη Ζάκυνθο; Μα ο υπουργός της Πρώτης Φοράς είναι βουλευτής Ζακύνθου και έχει ρουσφετολογικό ενδιαφέρον για την υπόθεση. Το γεγονός ότι «από τις 80 θέσεις εισακτέων που ορίστηκαν για το τρέχον ακαδημαϊκό έτος στη Συντήρηση Πολιτισμικής Κληρονομιάς, εισήχθησαν μόλις δύο φοιτητές», είναι ψιλά γράμματα για τη Αριστερά που μας κυβερνά. Τα ψηφαλάκια να μαζεύονται κι ας χρεοκοπήσει η χώρα.


Για τη συνέχεια kathimerini





1 σχόλιο:

  1. Το παλαιοκομματικό του πράγματος που πολύ πετυχημένα αναφέρεται (που φτάσαμε ... που φτάσαμε ... τα αυτονόητα να αποτελούν είδηση) έχει κι μια άλλη παράμετρο που δεν φαίνεται με την πρώτη ματιά μα έχει βαθιά πολιτική σημασία: Εδώ βλέπουμε δυο υπουργούς του κυβερνώντος κόμματος να χαριεντίζονται για τα επαγγελματικά δικαιώματα ενός μόνο τμήματος των ΤΕΙ με δύο φοιτητές (!) την στιγμή που το σύνολο σχεδόν των υπολοίπων ΤΕΙ στερούνται επαγγελματικών δικαιωμάτων από την εποχή της ιδρύσεως τους το 1983.

    Και για να πάμε στη οικονομική παράμετρο, αυτή που πληρώνουμε όλοι μας αδρά στα χρόνια του μνημονίου, η Ελληνική κυβέρνηση έχει επενδύσει πολλά δισεκατομμύρια για να:
    1) κτίσει 16 συγκροτήματα κτιρίων ΤΕΙ ανά την χώρα,
    2) εξοπλίσει τα κτίρια αυτά,
    3) επανδρώσει με διδακτικό και διοικητικό προσωπικό από το 1983 μέχρι σήμερα, δηλαδή να πληρώσει μισθούς και κρατήσεις 34 ολόκληρα χρόνια,
    4) πληρώσει τα έξοδα συντήρησης 16 συγκροτημάτων κτιρίων το ίδιο διάστημα,

    και

    ακόμη δεν έχει βγάλει τα επαγγελματικά δικαιώματα των αποφοίτων τους, που σημαίνει ότι έναντι αυτού του μεγέθους της επένδυσης που έχει γίνει μέχρι σήμερα (και θα πάει για πολύ ακόμη από ότι φαίνεται στο άρθρο) έχει επιστροφή σαν κέρδος ΨΙΧΟΥΛΑ.

    Τώρα εάν κάποιος νομίζει ότι αυτό το κράτος με τέτοιου είδους διοίκηση σώζεται και έχει μέλλον δεν είναι αισιόδοξος αλλά ναρκομανής.

    Δέλτα λαμβάνεις;

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.