8/2/17

Έκτακτο - Η Ρωσία εξασφάλισε συμφωνία Άγκυρας-Δαμασκού, για απελευθέρωση της αλ Μπαμπ

(Φωτ.: Reuters / Khalil Ashawi)
Άρθρο του ειδησεογραφικού ιστότοπου sputniknews.com αναφέρεται σε σειρά ενεργειών, από τις οποίες προκύπτει ότι η διπλωματία της Μόσχας, εκμεταλλευόμενη τα αδιέξοδα της Άγκυρας, εξασφάλισε τη συνεργασία μεταξύ της τουρκικής και της συριακής κυβέρνησης σε στρατιωτικό επίπεδο, στο κρίσιμο μέτωπο της αλ Μπαμπ.
Το ενδιαφέρον όμως στην προκειμένη περίπτωση, είναι τι θα γίνει την επόμενη μέρα.
Αν και με ποιο τρόπο, δηλαδή, πεισθεί η Τουρκία να αποχωρήσει από τα εδάφη που κατέκτησε μέσω της επιχείρησης «Ασπίδα του Ευφράτη», μέσα στην επικράτεια της Συρίας.
Ακολουθεί το άρθρο στο Σπούτνικ
Πώς οι κακοί γείτονες ενώνονται στην μάχη κατά του ΙΚ

Ο κυβερνητικός στρατός της Συρίας προσφάτως έχει έρθει πολύ κοντά στις θέσεις του τουρκικού στρατού στην επαρχία του Χαλεπίου. Οι δύο γείτονες, των οποίων οι σχέσεις απέχουν πολύ από τις επιθυμητές, τώρα συντονίζουν τις προσπάθειές τους. Ρώσοι και Τούρκοι ειδικοί εξηγούν πώς οι προσπάθειες της Μόσχας συνέβαλαν στην αποκλιμάκωση της έντασης μεταξύ των δύο χωρών. Ο κυβερνητικός στρατός της Συρίας προσφάτως έχει πλησιάσει πολύ στους οικισμούς στην επαρχία του Χαλεπίου οι οποίοι προηγουμένως ελέγχονταν από τον τουρκικό στρατό και τους συμμάχους του από την ένοπλη συριακή αντιπολίτευση.
Οι δύο γείτονες των οποίων οι σχέσεις επί μακρόν είναι στριφνές τώρα φαίνεται ότι ενώνουν τις προσπάθειές τους στη μάχη εναντίον των τρομοκρατών.
Η συνέχεια του άρθρου στο  Pontos-news

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.