13/2/17

Μαζεύει πτώματα ο Ερντογάν στην Αλ Μπαμπ – Και νέες απώλειες των Τούρκων

Ακόμα ένας Τούρκος στρατιώτης σκοτώθηκε την Κυριακή και τρεις ακόμα τραυματίστηκαν στην πολιορκία της Αλ Μπαμπ, στη βορειοδυτική Συρία, από επίθεση των τζιχαντιστών της οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος (ISIS).

Οι απώλειες αυτές είναι οι επίσημες που έδωσε ο τουρκικός στρατός, διότι οι τζιχαντιστές από την πλευρά τους μιλάνε για πολλούς περισσότερους.

Οι Τούρκοι και οι φιλότουρκοι μισθοφόροι του Ελεύθερου Συριακού Στρατού (FSA) επιχειρούν από κοινού στα πλαίσια της Ασπίδας του Ευφράτη, όπως ονομάζεται η τουρκική εισβολή στη βορειοδυτική Συρία, δυτικά του ποταμού Ευφράτη, στα βόρεια της επαρχίας του Χαλεπιού.

Πολλοί από τους φιλότουρκους μισθοφόρους είναι Τουρκμένοι (τουρκική φυλή της Συρίας) της Ταξιαρχίας Σουλτάνος Μουράντ.

Συνολικά 8.000 Τούρκοι στρατιώτες, των ειδικών δυνάμεων και 5.000 περίπου μισθοφόροι του FSA, δηλαδή συνολικά μια δύναμη μεραρχίας, προσπαθούν να καταλάβουν την Αλ Μπαμπ που την κρατάνε όχι περισσότεροι από 500 τζιχαντιστές.

Την ίδια ώρα ο συριακός στρατός έχει φτάσει στο 1 χλμ νότια της Αλ Μπαμπ και διεκδικεί να απελευθερώσει την πόλη εκείνος ώστε να μην πέσει στα χέρια των Τούρκων.

Το Σάββατο έγινε γνωστό ότι ο συριακός στρατός συμμάχησε με τους Κούρδους της Συρίας για να αντιμετωπίσουν από κοινού την τουρκική εισβολή, εάν ο Ερντογάν επιμείνει να προελάσει νοτιότερα στο συριακό έδαφος.

Οι συνολικές απώλειες σε νεκρούς του τουρκικού στρατού εισβολής μέχρι στιγμής είναι 72 άνδρες. Αυτές είναι οι επίσημες που παραδέχονται οι τουρκικές ένοπλες δυνάμεις.

tribune

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.
ενημέρωση 16/9/2016

Παρακαλούμε, πριν δημοσιεύσετε το σχόλιό σας, έχετε υπόψιν σας τα ακόλουθα:

•Δεν επιτρέπονται τα «greeklish» (ελληνικά με λατινικούς χαρακτήρες) και η γραφή με κεφαλαία (Caps) .
• Κάθε γνώμη είναι σεβαστή, αρκεί να αποφεύγονται ύβρεις, ειρωνείες, ασυνάρτητος λόγος και προσβλητικοί χαρακτηρισμοί, πολύ περισσότερο σε προσωπικό επίπεδο, εναντίον των συνομιλητών ή και των συγγραφέων, με υποτιμητικές προσφωνήσεις, ύβρεις, υπονοούμενα, απειλές, ή χυδαιολογίες.
•Μην δημοσιεύετε άσχετα, με το θέμα, σχόλια.
Ο κάθε σχολιαστής οφείλει να διατηρεί ένα μόνο όνομα ή ψευδώνυμο, το οποίο αποτελεί και την ταυτότητά του σε κάθε συζήτηση. Σχόλιο από "άγνωστο" ή "unknown" θα διαγραφεί.

Με βάση τα παραπάνω η διαχείριση διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης σχολίων χωρίς καμία άλλη προειδοποίηση.

Προσοχή: 1. Η σελίδα λειτουργεί σε εθελοντική βάση. Τα σχόλια δημοσιεύονται το συντομότερο δυνατόν, μόλις αυτό καταστεί εφικτό.
2. Όσοι και όσες απευθύνονται στη διαχείρηση με απορίες και ερωτήσεις είναι απαραίτητο να αναγράφουν και το e-mail τους για τη δυνατότητα απάντησης.