20/2/17

Η φράση του Ρέγκλινγκ κρύβει το μυστικό της σημερινής Ελλάδας

Όπως είπε και ο επί κεφαλής του Ευρωπαϊκού μηχανισμού (ESM) Κλάους Ρέγκλινγκ, «η Ελλάδα είναι μια ειδική περίπτωση. Πουθενά το μέγεθος των προβλημάτων δεν ήταν τόσο μεγάλο και η διαχείρισή τους τόσο αδύναμη όσο στην Ελλάδα». Αν ήξερε και πώς μεγάλωσαν και μεγαλώνουν οι τελευταίες γενιές στη χώρα δεν θα είχε και καμιά απορία.
Κατ’ αρχήν, να διαπιστώσουμε απλώς ότι τίποτε δεν διορθώνεται εδώ και 7 χρόνια γιατί όλες οι κυβερνήσεις ακολουθούν πάνω- κάτω το ίδιο μοντέλο: Αντί να νομοθετούν για να απαλλάξουν τη χώρα από τις στρεβλώσεις των προηγούμενων εγκληματικών κυβερνήσεων, νομοθετούν απλώς για να εισπράξουν όσα απαιτούν οι δανειστές για να αποπληρωθούν τα δανεικά και να αποκτήσουν ταμείο (οι κυβερνήσεις) ώστε να συντηρήσουν το ψηφοφορικό τους δημόσιο.
Αυτή είναι η μόνη πολιτική που ασκείται εδώ και 7 χρόνια. Ακριβώς επειδή οι κυβερνήτες ενδιαφέρονται πρώτα και κύρια για τη δική τους πολιτική επιβίωση και μετά για την επιβίωση της χώρας. Όσοι ενδιαφέρονται για τη χώρα.
Αν μπει κανείς σε ένα μέσο ελληνικό σπίτι (γιατί υπάρχουν και εξαιρέσεις) θα διαπιστώσει ότι εδώ και χρόνια κυριαρχεί η απουσία προσωπικής ευθύνης. Για όλα φταίνε κάποιοι άλλοι και ποτέ οι πρωταγωνιστές του σπιτιού. Φταίει ο Θεός, η κακιά στιγμή, το μάτι, οι Αμερικάνοι, το κράτος, το αφεντικό, ο γείτονας, η ατυχία, ο Σόϊμπλε, ο καιρός, ο θείος, φταις εσύ άχρηστη/ε, αλλά ποτέ δε φταίω εγώ.
Έτσι ακριβώς μεγαλώνουν οι γενιές στην Ελλάδα εδώ και πάνω από 50 χρόνια. Όχι μόνο στα σπίτια όπου δηλητηριάζονται μ αυτό το γάλα. Στα σχολεία δεν έχω διαβάσει γιατί ήμουν αδιάθετος, γιατί πέθανε ο παππούς μου (για τέταρτη φορά), γιατί δεν καταλάβαινα το κείμενο και η μαμά μου έλειπε, γιατί δεν προλάβαινα, γιατί είχα ξεχάσει το βιβλίο στην τάξη, γιατί οι Άγγλοι πούλησαν την Κύπρο.

Για τη συνέχεια liberal

4 σχόλια:

  1. η παπαρια τις "συλογικης ευθυνης" σε ενα νεο κειμενου εγκριτου δημοσιογραφου! το "μαζι τα φαγαμε" του Παγκαλου σε ενα περυτιλιγμα "υψηλης νοημοσυνης"...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Στην Δημοκρατία έχεις δικαιώματα αλλά έχεις και υποχρεώσεις. Έχεις το δικαίωμα να λες ότι παπαριά θέλεις αλλά μέχρι το σημείο που να μην προσβάλεις τον συνάνθρωπό σου, έχεις το δικαίωμα να κάνεις ότι θέλεις αλλά μέχρι το σημείο που να μην βλάπτεις τον συνάνθρωπό σου. Έχεις το δικαίωμα της ψήφου αλλά και την ΕΥΘΥΝΗ αυτού που ψήφισες. Για ότι συμβαίνει σήμερα έχουμε την ευθύνη εμείς οι πολίτες που τους ψηφίσαμε. Δεν έχουμε καμία δικαιολογία γιατί τους ξέρουμε 40 και πλέον χρόνια. Δεν μπορούμε να φέρουμε την δικαιολογία της εξαπάτησης την στιγμή που όλοι κυβέρνησαν τουλάχιστον από 2 φορές. Όσο αργούμε να το καταλάβουμε θα διολισθαίνουμε βαθύτερα στην κρίση, όχι μόνο οικονομική αλλά κυρίως πνευματική.

      Διαγραφή
  2. ...κρίμα διάβαζα επί χρόνια τον Τετραδη στην Ελευθεροτυπία και βλέπω μια τεράστια μετατόπιση - μάλλον επηρεάστηκε από το "δόγμα Δένδια" - ότι πει τ' αφεντικό .
    Τη στιγμή που συμπασα η πλέμπα των δανειστών παραδέχεται ότι τρώμε τσάμπα ξύλο - την ώρα που ο ΟΑΣΑ λέει ότι οι Έλληνες είναι οι πιο σκληρά εργαζόμενοι -και οι μαθητές μας , λέει ο τετραδης, ότι και ο πάγκαλος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Οι πολιτικοί ηγέτες πρέπει να οδηγούν τον λαό προς ένα ανώτερο επίπεδο. Έχετε δει κάτι τέτοιο τις τελευταίες δεκαετίες;Σε αυτή την προσπάθεια πρέπει να συμμετέχουν όλες οι ελίτ τής πατρίδας μας έχοντας ένα εθνικό σχέδιο (εννοώ όλων) απλό, λιτό, ανά τομέα περίπου 20 σελίδων μία σελίδα για κάθε τομέα με αριθμούς και όχι αόριστα.Για να υπάρχει πραγματική συμμετοχή όλων των πολιτών αλλά και ευθύνη αυτών εκτός από την ύπαρξη και καλή λειτουργία των θεσμων πρέπει να δοθεί και ένα ελάχιστο επίπεδο γνώσεων σε όλους τους πολίτες καθώς και σωστής ενημέρωσης. Δεν έχετε ακούσει πολίτες να λένε τι δεν έχει χρήματα το κράτος. Εννοώ κυρίως τα προηγούμενα χρόνια προ κρίσης. Από τους 100 που ρωτάω τι είναι ΑΕΠ μόνο οι 10 ξέρουν. Άλλοι 10 παλεύουν να πούνε κάτι και οι υπόλοιποι 80 δηλώνουν άγνοια. Επίσης τι είναι χρήμα και ποιο είναι το αντικρυσμα του. Να μην πω για δίδυμο έλλειμμα, swap κλπ. Τα σχολεία έπρεπε να είναι ανοικτά και το απόγευμα για τους ενήλικες. Δεν είναι κακό μία φορά την εβδομάδα αντί για το καφενείο να πάμε για δύο ώρες 7 με 9 μμ για επιμορφωση σε οικονομικά, ιστορία, ηλεκτρονικους υπολογιστές κλπ.Το σημαντικότερο είναι να συνδεθούμε με τον αρχαίο ελληνικό πολιτισμό τον οποίο δυστυχώς αγνοούν. Αυτόν τον πλούτο τον πεταξαμε στα σκουπίδια. Εάν τον ξέραμε δεν θα βρισκόμασταν στην σημερινή κατάσταση. Μίλησε ο πρόεδρος της δημοκρατίας για άμεση και έμμεση δημοκρατία και είπε ότι σήμερα ασκείται η έμμεση αν και υπάρχει η τεχνολογία για την πραγματική συμμετοχή πολιτών δεν έχουν τις γνώσεις. Όσοι εχομε τις γνώσεις πρέπει με απλό τρόπο να τις μεταδοσουμε στους συμπολίτες μας και μπορούμε χωρίς δυσνοητους όρους. Το έχω κάνει στα οικονομικά και απέδωσε. Ο καθηγητής πανεπιστημίου Νανοπουλος είπε ότι αν ο καθηγητής πανεπιστημίου δεν μπορεί με απλό τρόπο να μεταδώσει τις γνώσεις του στον πρωτοετη φοιτητή σημαίνει ότι δεν το κατάλαβε και ο ίδιος. Το να ψηφίζουμε μία φορά στα 4 χρόνια εγώ αισθάνομαι ότι δεν έχω καμία συμμετοχή και να μου λένε άλλα και άλλα να κάνουν χωρίς καμία ευθύνη και επιπτωση δεν είναι δημοκρατία.Δειτε πόσα δημοψήφισματα γίνονται στην Ελβετία. Σήμερα με το ίντερνετ τα smart phone μπορείς από όπου δηποτε να ενημερωθείς και να συμμετέχεις. (αυτή την στιγμή είμαι στο Βελιγράδι)

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.