9/2/17

Τουρκία: Όλα για την κοινή γνώμη και τις εκλογές. Από φιάσκο σε φιάσκο ο Ερντογάν

(Φωτ.: Γραφεία Προεδρίας της Τουρκίας)
Προσφάτως ένας από τους γνωστούς Έλληνες πρέσβεις που αφυπηρέτησαν έλεγε πως ήταν λάθος η δοκιμή που έκανε το Ιράν με την εκτόξευση μεσαίου βεληνεκούς βαλλιστικού πυραύλου. Στον διπλωμάτη υπήρξε αντίλογος, πως τα κριτήρια και ο τρόπος που σκέπτεται η ηγεσία και ο λαός  μιας ασιατικής χώρας δεν είναι τα δυτικά. Και ο πρέσβης προβληματίστηκε.
Το ίδιο συμβαίνει και με την Τουρκία, στην οποία συμβιεί αναγκαστικά ένα πλήθος λαών, εθνοτήτων, φυλών, ενώ υπάρχει πληθώρα ιδεολογιών, θρησκευμάτων και άλλων ιδιαιτεροτήτων. Ο μέσος όρος, όμως, της τουρκικής σκέψης και συμπεριφοράς είναι ασιατικός.
Ένας διακεκριμένος τούρκος δημοσιογράφος, ο Σεμίχ Ιντίζ, αμφισβήτησε στην ιστοσελίδα al-monitor το θετικό αποτέλεσμα της τηλεφωνικής συνομιλίας Τραμπ-Ερντογάν. Άλλωστε και οι δύο πλευρές είναι εξαιρετικά επιφυλακτικές στις δημόσιες δηλώσεις τους. Ο Ιντίζ, όμως, θεωρεί πως ανεξαρτήτως του αποτελέσματος ο Ερντογάν είναι κερδισμένος και μόνο από το γεγονός ότι συνομίλησε με τον Αμερικανό πρόεδρο. Διότι, όλα στην Τουρκία ενόψει του δημοψηφίσματος είναι «θέμα κοινής γνώμης».
Και η πλειονότητα της τουρκικής κοινής γνώμης εκτιμά ένα ισχυρό κράτος και, βεβαίως, έναν ισχυρό ηγέτη.
Η συνέχεια του άρθρου σστο Pontos-news 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.