5/2/17

Σερζάντ Ομέρ: Προσπαθούν να δυσφημίσουν τους Κούρδους στο Ισραήλ

Σερζάντ Ομέρ: Προσπαθούν να δυσφημίσουν τους Κούρδους στο Ισραήλ
Ο εκπρόσωπος των Εβραίων του ιρακινού Κουρδιστάν στο υπουργείο Θρησκευτικών Υποθέσεων της αυτόνομης επικράτειας, Σερζάντ Ομέρ (Sherzad Omer), κατήγγειλε ότι υπάρχουν ύποπτα κίνητρα ορισμένων μέσα στο Ισραήλ που επιθυμούν να δυσφημήσουν τους Κούρδους και το ιρακινό Κουρδιστάν.

«Πρόσφατα, ορισμένοι μέσα από το Ισραήλ άρχισαν να εργάζονται για να προκαλέσουν αντιδράσεις ενάντια στο Κουρδιστάν», είπε ο Σερζάντ Ομέρ, ο Εβραίος εκπρόσωπος, σημειώνοντας ότι αυτές οι προσπάθειες ξεκίνησαν αφότου η ισραηλινή κυβέρνηση, ο ισραηλινός λαός αλλά και οι Εβραίοι σε όλο τον πλανήτη έδειξαν υποστήριξη στα δίκαια των Κούρδων.

Βεβαίως ο Ομέρ καταλόγισε ευθύνες και στα κουρδικά ΜΜΕ και στους Κούρδους διανοούμενους επειδή απέτυχαν να αντιδράσουν σε αυτές τις επιθέσεις, ενώ εξήγησε ότι υπάρχουν και κάποια κουρδικά Μέσα που τροφοδότησαν με τη σειρά τους αυτή την αρνητική τάση.

«Μια Κούρδισσα από τη Σουλεϊμανίγια [πόλη του ιρακινού Κουρδιστάν] μετακόμισε πρόσφατα στο Ισραήλ και ισχυρίστηκε σε πολλά ΜΜΕ ότι ο άνδρας της, ένας μουσουλμάνος από το ιρακινό Κουρδιστάν, την απείλησε να την παραδώσει στο Ισλαμικό Κράτος επειδή ανακάλυψε ότι ήταν Εβραία», είπε ο Σερζάντ, σημειώνοντας ότι υπάρχουν και άλλα δημοσιεύματα που επιχειρούν να εμφανίσουν τους Κούρδους είτε ως υποστηρικτές του Ισλαμικού Κράτους, είτε του Ιράν, ή ως πρόθυμους να παραδώσουν τις αλλόθρησκες γυναίκες τους στους τζιχαντιστές για εκδίκηση.

«Αυτές οι λάθος ειδήσεις ακούστηκαν πολύ στο Ισραήλ και στην εβραϊκή διασπορά. Ένας ραβίνος από τη Νέα Υόρκη πρόσφατα μου έγραψε ότι «λυπάται για τους Κούρδους».

Ο Σερζάντ αποκάλυψε και τι συνέβη με τη σύλληψη και φυλάκιση ενός Κούρδου Εβραίου, που έχει καναδική υπηκοότητα και ζούσε στο Ισραήλ, αλλά ταξίδεψε στο Κουρδιστάν με την πρόθεση να ενταχθεί στους Πεσμεργκά και τώρα είναι φυλακισμένος στη Σουλεϊμανίγια.

«Αυτός ο άνθρωπος καταδικάστηκε για τον φόνο ενός ταξιτζή μετά την άφιξή του στο Κουρδιστάν», εξήγησε ο κουρδοεβραίος αξιωματούχος.

Στο Ισραήλ όμως η είδηση μεταδόθηκε διαφορετικά. Ο πατέρας του δολοφόνου είπε στα ισραηλινά ΜΜΕ ότι μίλησε με τον γιο του εβραϊκά στο τηλέφωνο ενώ βρισκόταν μέσα σε ένα ταξί, τον άκουσε ο ταξιτζής και προσπάθησε να τον απαγάγει για να τον παραδώσει στο Ισλαμικό Κράτος επειδή κατάλαβε ότι είναι Εβραίος.

«Ο πατέρας συνέλεξε ένα μεγάλο χρηματικό ποσό από εβραϊκές κοινότητες από όλο τον κόσμο ισχυριζόμενος ότι η οικογένεια του ταξιτζή θα συγχωρούσε τον γιο του εάν μπορούσαν να πληρώσουν ως αποζημίωση 120.000 δολάρια, αλλιώς θα τον εκτελούσαν».

Σύμφωνα με τον Σερζάντ Ομέρ, ο πατέρας του καταδικασμένου είπε στα ισραηλινά ΜΜΕ ότι δεν υπάρχει νόμος στο ιρακινό Κουρδιστάν και ότι ο γιος του αντιμετωπίζει σοβαρή απειλή να πουληθεί στο Ιράν ή να απαχθεί από τη φυλακή από το Ισλαμικό Κράτος.

«Οι Κούρδοι Εβραίοι απολαμβάνουν θρησκευτική ελευθερία στο Κουρδιστάν και αντιπροσωπεύονται επίσημα στην κυβέρνηση από το 2015. Δεν υπάρχει καμία λογική σε αυτούς τους ισχυρισμούς, που γίνονται αποσκοπώντας στη συλλογή χρημάτων ή στην παραχώρηση ασύλου σε άλλες χώρες», τόνισε ο Σερζάντ Ομέρ, ο οποίος κάλεσε την κουρδική ασφάλεια αλλά και την ισραηλινή κυβέρνηση να ερευνήσουν τις προθέσεις πίσω από τέτοια δυσφημιστικά δημοσιεύματα και να εκδώσουν επίσημες ανακοινώσεις που να δείχνουν ότι όλα αυτά που λέγονται δεν ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα.
 

1 σχόλιο:

  1. Αν ο εκπρόσωπος των Εβραίων του ιρακινού Κουρδιστάν κάλεσε μόνο την ισραηλινή κυβέρνηση να ερευνήσουν τις προθέσεις πίσω από τέτοια δυσφημιστικά δημοσιεύματα και όχι τις υπηρεσίες του κουρδιστάν να εξετάσουν προσεκτικότερα τις συνθήκες τέλεσης του αδικήματος για το οποίο κατηγορείται αλλά και τις συνθήκες κράτησης του αμερικανοεβραίου, τα ανθρώπινα δικαιώματα ή θρησκευτικές ελευθερίες δεν μπορεί να ενδιαφέρεται. Μόνο για προπαγάνδα, αυτό δηλαδή για το οποίο κατηγορεί την άλλη πλευρά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.