11/2/17

Σιζόπουλος: Προσοχή στα όσα εξαγγέλλονται δημόσια στο Κυπριακό

Χρειάζεται ιδιαίτερη προσοχή στα όσα ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας και η πολιτική ηγεσία δημόσια εξαγγέλλουν για να υπάρχει αξιοπιστία, δήλωσε ο Πρόεδρος της ΕΔΕΚ Μαρίνος Σιζόπουλος.
Σε δηλώσεις στα γραφεία της ΕΔΕΚ και ερωτηθείς για δημοσίευμα της "Σημερινής" για το χάρτη που κατέθεσε η τ/κ πλευρά στην Ελβετία, με βάση τον οποίο, μεταξύ άλλων, ορίζεται η τ/κ συνιστώσα πολιτεία στο 29,15%, ο κ. Σιζόπουλος παρατήρησε πως η πορεία για την παράδοση του συγκεκριμένου χάρτη δεν τηρήθηκε, και πολύ περισσότερο ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας δεν απαίτησε να υλοποιηθούν τα όσα δημόσια ο ίδιος είχε διακηρύξει για τη συγκεκριμένη διαδικασία.

Ο Πρόεδρος της ΕΔΕΚ ανέφερε πως οι συζητήσεις για το εδαφικό ζητήθηκε να γίνουν στο εξωτερικό για τους γνωστούς λόγους και αυτό έγινε αποδεκτό, όμως στις συναντήσεις στην Ελβετία δεν συζητήθηκε μόνο το εδαφικό αλλά και άλλα ζητήματα της εσωτερικής πτυχής.
"Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας είχε θέσει ως προϋπόθεση για την αποτύπωση στους χάρτες να προηγηθεί σύγκλιση σε τρία αντικειμενικά κριτήρια, στο ποσοστό εδάφους, στο ποσοστό της ακτογραμμής και στον αριθμό των Ελληνοκυπρίων προσφύγων που θα επέστρεφαν υπό ελληνοκυπριακή διοίκηση. Δυστυχώς, κανένα από τα τρία κριτήρια φαίνεται ότι δεν συμφωνήθηκε ως στοιχείο σύγκλισης, και όμως έγινε αποδεκτό να κατατεθεί χάρτης", ανέφερε.
Σύμφωνα με τον Πρόεδρο της ΕΔΕΚ, τη διάσκεψη ο ΠτΔ την διασύνδεσε με το θέμα της αποδοχής του χάρτη που θα αποτύπωνε αυτά τα κριτήρια, "όμως από τη στιγμή που απορρίφθηκε ο χάρτης, προχωρήσαμε και στη διάσκεψη".
"Είναι για το λόγο αυτό που θα πρέπει κάποια στιγμή να είμαστε ιδιαίτερα προσεκτικοί και στα όσα δημόσια τοποθετούμαστε , αλλά και το πώς διεκδικούμε αυτά τα οποία θεωρούμε ως συγκλίσεις ή ως συμφωνηθέντα, για να υπάρχει αξιοπιστία και στη διαδικασία και από την άλλη πλευρά να μπορεί ο κόσμος να αισθάνεται κάποια βεβαιότητα ότι τελικά τα πράγματα μπορούν να κινηθούν στην κατεύθυνση των όσων δημόσια η πολιτική ηγεσία και κυρίως ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας εξαγγέλλουν", ανέφερε.

Κατάσταση στο λιμάνι Λεμεσού
Ο κ. Σιζόπουλος σχολίασε και την κατάσταση στο λιμάνι Λεμεσού με τις καθυστερήσεις στην εξυπηρέτηση των εμπορευματοκιβωτίων, των επιχειρηματιών και των πολιτών γενικότερα και τις μεγάλες χρεώσεις που επιβάλλονται.
"Όλα αυτά θεωρώ ότι αποτελούν κόλαφο για όλους αυτούς τους φανατικούς υποστηρικτές της πλήρους και άνευ όρων ιδιωτικοποίησης σημαντικών τομέων της οικονομικής, επιχειρηματικής και όχι μόνο δραστηριότητας της πατρίδας μας", ανέφερε.
Ο κ. Σιζόπουλος είπε ότι είναι καιρός να αντιληφθούμε ότι τα καλύτερα δυνατά αποτελέσματα μπορούν να προέλθουν μέσα από μια αρμονική συνέργεια του ιδιωτικού με τον δημόσιο τομέα, ο οποίος τομέας πρέπει να έχει την ευθύνη για την διαχείριση και ισχυρή εποπτεία σημαντικών τομέων της οικονομίας για να αποφεύγονται τέτοιου είδους φαινόμενα.
"Εύχομαι και ελπίζω αυτό που έχει συμβεί στο λιμάνι της Λεμεσού να οδηγήσει σε αναθεώρηση των σκέψεων και απόψεων κάποιων γύρω από την άνευ όρων και χωρίς προγραμματισμό ιδιωτικοποίηση βασικών τομέων της οικονομίας όπως την επιδιώκουν. Είναι το δεύτερο παράδειγμα που συμβαίνει μετά το κλείσιμο των Κυπριακών Αερογραμμών και την πλήρη ιδιωτικοποίηση αλλά και την εμπειρία με τον τρόπο διαχείρισης της τιμής των καυσίμων από τις ιδιωτικές εταιρείες", είπε ο Πρόεδρος της ΕΔΕΚ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.