9/2/17

Πρέσβης της Ρωσίας στην Κύπρο: Θα ήταν ωφέλιμη η παρουσία των μελών του Σ.Α. αλλά...

Θέλουν, αλλά δεν μπορούν να βρεθούν στη Διάσκεψη για την Κύπρο τα μέλη Σ.Α.Θέλουν, αλλά δεν μπορούν να βρεθούν στη Διάσκεψη για την Κύπρο τα μέλη Σ.Α.
Ο Πρέσβης της Ρωσίας στην Κύπρο, Στανισλάβ Οσάτσι, δήλωσε πως θα ήταν ωφέλιμη η παρουσία των μελών του Συμβουλίου Ασφαλείας στις προσπάθειες που γίνονται για το Κυπριακό.
Ο κ. Οσάτσι ενημερώθηκε από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας για τις εξελίξεις στο Κυπριακό, πού βρίσκεται η διαδικασία και ποιες οι προοπτικές που υπάρχουν, σε συνάντηση που είχαν σήμερα το μεσημέρι, στο Προεδρικό.
Στις δηλώσεις του, ο κ. Οσάτσι επανέλαβε ότι η Ρωσία υποστηρίζει τη λύση του Κυπριακού όσο το δυνατό πιο γρήγορα.

Κληθείς να σχολιάσει δημοσιεύματα για το ρόλο της Ρωσίας, είπε πως ο ρόλος της Ρωσίας είναι πολύ καλά γνωστός και έχει διατυπωθεί πολλές φορές και από τον ίδιο, αλλά και από τον εκπρόσωπο του ρωσικού υπουργείου εξωτερικών και τον ίδιο τον Υπουργό Εξωτερικών της Ρωσίας Σεργκέι Λαβρόφ. «Ξέρετε τη θέση μας ότι θέλουμε τη λύση, είμαστε έτοιμοι να υποστηρίξουμε και τις δύο πλευρές σε αυτές τις προσπάθειες, είμαστε στο πλευρό σας», είπε.


Επαναβεβαίωση των άριστων σχέσεων μεταξύ Κύπρου - Ρωσίας και της Κυβέρνησης με τον Πρέσβη της Ρωσικής Ομοσπονδίας.
 Ερωτηθείς πού αποδίδει τα δημοσιεύματα, ο κ. Οσάτσι δεν θέλησε να σχολιάσει, κάνοντας λόγο για λεπτό θέμα που αφορά γενικά την κατάσταση στον κόσμο.
Ο Ρώσος πρέσβης είπε πως στη συνάντηση, ο Πρόεδρος εξέφρασε απόλυτη εμπιστοσύνη προς τον ίδιο.
Κληθείς να σχολιάσει ότι έγινε λόγος για παιχνίδια από δυτικά μέσα ενημέρωσης, είπε ότι «μπορεί να είναι κι έτσι», επαναλαμβάνοντας πως είναι γνωστή η θέση της Ρωσίας.
Σε ερώτηση αν τα μέλη του Συμβουλίου Ασφαλείας θα πρέπει να είναι παρόντα σε μια νέα διάσκεψη για το Κυπριακό, ο Ρώσος πρέσβης είπε ότι «θα ήταν ωφέλιμο να έχουν μέρος σε αυτές τις προσπάθειες τα μέλη του Σ.Α.», αλλά εξαρτάται, είπε, και από τις δύο πλευρές. «Καταλαβαίνουμε ότι δεν μπορούμε να ξεπεράσουμε και αυτές τις δυσκολίες».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.