4/2/17

Η Άγκυρα ισχυρίζεται ότι η ΕΕ απειλεί την Τουρκία σχετικά με την Κύπρο

Κωνσταντινούπολη
“Γιατί να αφήσουμε τη Μεσόγειο στην ΕΕ;”, διερωτάται ο σύμβουλος του Τούρκου Προέδρου Γιγίτ Μπουλούτ, υποστηρίζοντας ότι η ΕΕ απειλεί την Τουρκία σχετικά με την Κύπρο.
Σε συνέντευξή του στο τουρκικό κανάλι TRT Haber, ο Γιγίτ Μπουλούτ είπε ακόμη ότι η δύναμη του ελληνικού στρατού είναι σαν ένα σπυρί στο πρόσωπο της Τουρκίας.
“Στη νέα τάξη πραγμάτων δεν υπάρχει παίχτης ΕΕ. Δεν είναι δυνατόν να υπάρξει. Δηλαδή αυτοί είναι loser, δηλαδή χαμένοι. Επομένως σε μια τέτοια δομή γιατί εμείς να αφήσουμε τη Μεσόγειο στην ΕΕ; Είναι πολύ καθαρό. Ακόμη, στη Μεσόγειο η ΕΕ, που δεν έχει τηρήσει καμιά υπόσχεσή της, μας απειλεί ‘αν δεν κάνετε αυτό στην Κύπρο’. Αυτές οι εποχές πέρασαν. Τελείωσαν. Κοιτάξτε την Ελλάδα,” είπε.

Ο αρχηγός των ενόπλων δυνάμεών μας πήγε στη βραχονησίδα των Ιμίων, είπε. “Εκείνο ήταν ένα μήνυμα σε εκείνους που καταλαβαίνουν. Αν βάλετε την Ελλάδα δίπλα στην Τουρκία η δύναμη του στρατού της Ελλάδας είναι όπως ένα σπυρί στο πρόσωπο της Τουρκίας. Εκείνες οι παλιές εποχές με την ίδρυση των νέων ισορροπιών τελείωσαν. Σήμερα η δύναμη του τουρκικού στρατού μετά τη Ρωσία είναι η μεγαλύτερη δύναμη της περιοχής”, ανέφερε.
Ο Γιγίτ Μπουλούτ είπε ακόμη ότι οι τουρκικές δυνάμεις πλέον είναι τόσο μεγάλες που δεν μπορούν να συγκριθούν με εκείνες των Ελλήνων. “Έχουμε το μεγαλύτερο στόλο στη Μεσόγειο. Έχουμε το μεγαλύτερο στόλο στο Αιγαίο. Στη Μαύρη Θάλασσα έχουμε το μεγαλύτερο στόλο μαζί με τους Ρώσους”, ανέφερε.
Ο Γιγίτ Μπουλούτ είναι σύμβουλος του Τούρκου Προέδρου για θέματα οικονομίας και είναι γνωστός στην Τουρκία ιδιαίτερα για τη δήλωσή του που είχε κάνει πριν αρκετά χρόνια ότι κάποιοι προσπαθούν να δολοφονήσουν τον Ταγίπ Ερντογάν με τη μέθοδο της τηλεκίνησης.
Πηγή: Ρεπόρτερ

6 σχόλια:

  1. Βλέπω να μετράνε πνιγμένους σύντομα ..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. "Ο Γιγίτ Μπουλούτ είπε ακόμη ότι οι τουρκικές δυνάμεις πλέον είναι τόσο μεγάλες που δεν μπορούν να συγκριθούν με εκείνες των Ελλήνων. “Έχουμε το μεγαλύτερο στόλο στη Μεσόγειο. Έχουμε το μεγαλύτερο στόλο στο Αιγαίο. Στη Μαύρη Θάλασσα έχουμε το μεγαλύτερο στόλο μαζί με τους Ρώσους”, ανέφερε".
    Ἄς διαβάσουμε Ὅλοι στήν Παλαιά Διαθήκη, στό πρωτότυπο, δηλαδή στήν Μετάφραση τῶν Ἐβδομήκοντα, πῶς, καί γιατί, καί τί, ἔπαθε ὁ Γολιάθ ἀπό τόν Δαυΐδ. Δέν εἶναι τόσο ἀπλά τά πράγματα, ὅπως μερικοί νομίζουν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αυτό μπορείς να το πεις για τούς Ισραηλινούς και τούς πολέμους που έχουν κάνει με τούς Άραβες. Σ' εμάς τα κουκιά είναι μετρημένα. Σύγκρινε οπλισμό και ηθικό ενός λαού, που έχει προ πολλού πάψει να αγωνίζεται, προτιμώντας "λίγα στρέμματα λιγότερα και να κοιμάται ήσυχος", όπως έλεγε και ο Γιωργάκης. Δεν αναλογίζεται βεβαίως και ούτε θέλει να αναλογισθεί, ότι αν δώσει αυτά τα λίγα στρέμματα, την επομένη θα τού ζητήσουν κι άλλα.
      Για να μην μιλήσομε για τα σημερινά μας χάλια, οικονομικά και άλλα.

      Διαγραφή
    2. NATΙVIST, πρίν μιλήσουμε καλό εἶναι νά σκεπτόμαστε πολύ, μερικές φορές, σίγουρα τό ξέρεις. Πραγματικά λοιπόν ἔχει σημασία, νά "διαβάσουμε Ὅλοι στήν Παλαιά Διαθήκη, στό πρωτότυπο, δηλαδή στήν Μετάφραση τῶν Ἐβδομήκοντα, πῶς, καί γιατί, καί τί, ἔπαθε ὁ Γολιάθ ἀπό τόν Δαυΐδ", καί θά ἐκπλαγοῦμε.
      Ὕστερα, διδαγμένοι σωστά, καλλίτερα νά μήν μιλήσουμε, αλλά νά εἴμαστε ἕτοιμοι. Τά περιττά λόγια, δέν ὠφελοῦν, ἀλλά ἀποσποῦν τήν προσοχή μας ἤ δημιουργοῦν καί παρανοήσεις μεταξύ μας.
      Π.χ., δέν ἔχουν σχέση οἱ Ἑβραῖοι μέ τό πῶς ὁ Δαυΐδ νίκησε τόν Γολιάθ. Ἐμεῖς εἴχαμε, καί ἴσως ξαναἔχουμε. Στό χέρι μας εἶναι. Διάβασε ὅμως.

      Διαγραφή
    3. Συνηθίζεις να ζεις στην κοσμάρα σου, ενώ αυτά που σού γράφω είναι σαφή. Μπορείς, έστω μία φορά, έτσι για αλλάγή, να πεις αυτό που θές, χωρίς περιττολογίες;
      Και κάτι άλλο: Κατάλαβες τι σού έγραψα; Δυστυχώς, δεν καταλαβαίνω τούς γρίφους.

      Διαγραφή
  3. Γιγίτ, έχεις πάει φαντάρος; Έχεις πιάσει όπλο στο χέρι σου έστω και για μια βολή εξοικείωσης; Αν ναι, τότε ξέρεις ότι λες μπαρούφες. Δεν είναι έτσι απλά τα πράμματα. Αν πάλι δεν πήγες, ασ' το καλύτερα, γελοιοποιήσαι ακόμα και στους γιωτάδες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.