16/2/17

Ο Ερντογάν «προειδοποίησε» τους ηγέτες της Δύσης από το Μπαχρέιν – Παίζει με τη φωτιά

Ο Ερντογάν «προειδοποίησε» τους ηγέτες της Δύσης από το Μπαχρέιν – Παίζει με τη φωτιά
Από το Μπαχρέιν, όπου πραγματοποίησε επίσκεψη ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν έριξε κι άλλο λάδι στη φωτιά της Μέσης Ανατολής κάνοντας δηλώσεις που προμηνύουν περιφερειακό πόλεμο.
Σύμφωνα με τον Τούρκο αντικαθεστωτικό δημοσιογράφο Αμπντουλάχ Μποζκούρτ, ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν δήλωσε ότι η Τουρκία θα συνεχίσει να εκπαιδεύει και να εξοπλίζει «αντάρτες» (δηλαδή τουρκόφιλους τζιχαντιστές) ώστε να συγκροτήσει έναν «συριακό» στρατό που θα αναλάβει την ασφάλεια των εδαφών που προφανώς «απελευθερώνει» η τουρκική εισβολή με την επονομαζόμενη Ασπίδα του Ευφράτη.

Να πούμε εδώ ότι αυτός ο «συριακός» στρατός αποτελείται από Σύρους πρόσφυγες, που ορκίζονται πίστη στον Ερντογάν και στην Τουρκία, και πρόκειται για ένα φιλότουρκο στρατό κατοχής σαν τα τάγματα ασφαλείας που σύστησαν οι Γερμανοί στην κατεχόμενη κατά τον Δεύτερο Παγκόσμιο Πόλεμο Ελλάδα. [δείτε βίντεο ορκωμοσίας εδώ].

Ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν επιτέθηκε και στον πρόεδρο Άσαντ της Συρίας, τον οποίο αποκάλεσε «δολοφόνο» και τον κατηγόρησε ότι σκότωσε κοντά στο ένα εκατομμύριο ανθρώπους και συνεχίζει να σκοτώνει.

Μια τέτοια δήλωση οπωσδήποτε δεν βοηθάει το «καλό κλίμα» που προσπαθούσε να φτιάξει ο Ερντογάν με τη Ρωσία, την προστάτιδα της κυβέρνησης της Δαμασκού.

Να σημειωθεί επίσης εδώ ότι οι απώλειες του πολέμου στη Συρία μέχρι και τις αρχές Δεκεμβρίου 2016 είχαν υπολογιστεί στους 312.001 επιβεβαιωμένους νεκρούς, από όλες τις πλευρές, εκ των οποίων οι άμαχοι υπολογίζονται στους 90.000, μεταξύ των οποίων και 16.000 παιδιά.

Ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν από το Μπαχρέιν εξαπέλυσε όμως και νέα επίθεση κατά της Δύσης.

Είπε ότι «προειδοποίησε και θα συνεχίσει να προειδοποιεί τους Ευρωπαίους ηγέτες να μην προκαλούν τους μουσουλμάνους μιλώντας για ισλαμιστική τρομοκρατία».

Δεν ξέρουμε ποιος νομίζει ότι είναι και έχει την ιδέα ότι μπορεί να «προειδοποιεί» όλους τους ηγέτες της Δύσης, συμπεριλαμβανομένου και του Ντόναλντ Τραμπ, αλλά όλοι θυμόμαστε ότι σε ζωντανή μετάδοση της κοινής συνέντευξης Τύπου που έδωσε με την Άνγκελα Μέρκελ, μετά τη συνάντησή τους στην Άγκυρα, πώς την πρόσβαλε λέγοντάς της να μην χρησιμοποιεί τον όρο «ισλαμιστική τρομοκρατία» γιατί προκαλεί τους μουσουλμάνους [δείτε εδώ].
Προειδοποίηση του Ελληνικού Προξενείου Κωνσταντινούπολης

Προειδοποίηση για αυξημένο κίνδυνο εκδήλωσης επεισοδίων απευθύνει το Γενικό Προξενείο της Ελλάδας στην Κωνσταντινούπολη.

Το Προξενείο συστήνει την αποφυγή πολυσύχναστων χώρων, σταθμών και μέσων μαζικής μεταφοράς, τουριστικών σημείων, τις επόμενες ημέρες αλλά και την αποφυγή κίνησης πλησίον αστυνομικών, στρατιωτικών και άλλων κρατικών κτηρίων.

tribune

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.