13/2/17

Η Blackwater Της Τζιχάντ


των Rao Komar, Christian Borys, Eric Woods


Βαριά οπλισμένοι και επιδέξια εξοπλισμένοι με πανοπλίες σώματος και βαλλιστικά κράνη, οι άντρες μπορεί να θεωρηθεί ότι υπερασπίζονται ανθρακαποθήκες, ότι κάνουν εφόδους σε κτήρια, ακόμα και ότι στέκονται δίπλα σε πίνακες δίνοντας μαθήματα τακτικής. Παρόλο που οι τίτλοι αυτών των βίντεο στο YouTube είναι γραμμένοι στα Κυριλλικά ρωσικά, η μουσική που τα συνοδεύει είναι ένα α καπέλα ισλαμικό άσμα, γνωστό ως Νασίντ, το οποίο συχνά χρησιμοποιείται από εξτρεμιστικές ομάδες σε ταινίες προπαγάνδας. Αλλά αυτοί οι άνδρες δεν είναι συνηθισμένοι τζιχαντιστές. Είναι μέλη της Malhama Tactical, της πρώτης, ιδιωτικής, στρατιωτικής και συμβουλευτικής εταιρίας τζιχαντιστών παγκοσμίως.
Η Malhama Tactical δεν είναι ένας τεράστιος όμιλος ετερογενών δραστηριοτήτων, όπως το περίφημο Blackwater (το οποίο τώρα ονομάζεται Academi). Αποτελείται από δέκα καλά εκπαιδευμένους μαχητές από το Ουζμπεκιστάν και τις ανήσυχες μουσουλμανικές, στην πλειοψηφία τους, δημοκρατίες του ρωσικού Καυκάσου. Αλλά το μέγεθος δεν είναι το παν στη συμβουλευτική στρατιωτική, ειδικά στην εποχή των μέσων κοινωνικής δικτύωσης. Η Malhama προωθεί τις μάχες της μέσα από απευθείας σύνδεσης πλατφόρμες και το αμείλικτο μάρκετινγκ έχει αποδώσει καρπούς: η διαδικασία πάλης και τα προγράμματα κατάρτισης της εταιρίας ανέπτυξαν τη φήμη της ανάμεσα στους τζιχαντιστές της Συρίας και στους θαυμαστές τους. Βοηθά επίσης ότι μέχρι τώρα η οργάνωση έχει εξειδικεύσει τις υπηρεσίες της, δίνοντας έμφαση στην ανατροπή του καθεστώτος του Μπασάρ αλ-Άσαντ και την αντικατάστασή του από μία αυστηρή, ισλαμική κυβέρνηση.

Για τη συνέχεια nonaligned.gr

1 σχόλιο:

  1. Εάν οι δύο εικονιζόμενοι στο ανωτέρω βίντεο ανήκουν στην "Malhama Tactical" ή έστω είναι τα βασικά στελέχη της, δεν νομίζω πως συντρέχει λόγος ανησυχίας. Για όσους γνωρίζουν και μπορούν να διακρίνουν λεπτομέρειες που για άλλους περνούν απαρατήρητες, οι δύο εικόνιζόμενοι στο βίντεο δεν είναι ΤΙΠΟΤΑ το εξαιρετικό. Για να είμαστε ακριβείς, δείχνουν να έχουν τις βασικές γνώσεις που διαθέτει ο μέσος Αμερικανός / Βρετανός / Γάλλος στρατιώτης πεζικού για μάχη εντός αστικών περιοχών. Επαναλλαμβάνω, ΤΙΠΟΤΑ το εξαιρετικό. Μα θα μου πείτε ναι, αλλα συγκρινόμενοι με τους υπόλοιπους κατσαπλιάδες σανδαλοφόρους που κρατώντας τα ΑΚ πυροβολούν τα πόδια τους, ναι υπάρχει διαφορά!

    Θεωρώ την σύγκριση με την BlackWater (και άλλες αναλογες), τουλάχιστο αστεία. Είμαι μάλιστα βέβαιος πως το άρθρο (το οποίο αναδημοσιευεται εδώ) έχει συνταχθεί ή από άνθρωπο που δεν ξέρει να ξεχωρίσει 2 γαϊδάρων άχυρα ή από κάποιον προπαγανδιστή (υπέρ ISIS) που προσπαθεί να πείσει οτι πως ο μέσος κατσαπλιάς "Αχμετ" με τις σαγιοναρες, κατάφερε να γίνει "SpecOps operator".

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.