22/2/17

Νέο αίτημα των Τούρκων για έκδοση των 8 αξιωματικών

(Φωτ.: ΑΠΕ-ΜΠΕ / Δημήτρης Αλεξούδης)
Δύο νέα αδικήματα, για τα οποία ζητούν την έκδοση των οκτώ αξιωματικών, προσέθεσαν οι τουρκικές Αρχές στο νέο αίτημα έκδοσης που έφτασε την περασμένη βδομάδα στις ελληνικές διπλωματικές Αρχές.

Η ρηματική διακοίνωση του τουρκικού ΥΠΕΞ μιλά για την ανάγκη έκδοσής τους, παραθέτοντας έξι αδικήματα (τέσσερα για τα οποία είχαν ήδη ζητήσει την έκδοση και στο πρώτο αίτημα και δύο καινούργια) και χαρακτηρίζοντάς τους ως πραξικοπηματίες. Σύμφωνα με πληροφορίες, παρατίθενται και διαβεβαιώσεις πως θα έχουν δίκαιη δίκη, προφανώς ως απάντηση στο ομόφωνο «όχι» του Αρείου Πάγου.
Στο δεύτερο αίτημα έκδοσης γίνεται αναφορά σε «νέα στοιχεία» και συγκεκριμένα στα ήδη γνωστά αδικήματα προστίθενται τα έξης: Πως είναι υπαίτιοι για «απόπειρα κατάλυσης της μεγάλης εθνοσυνέλευσης» και «πρόκληση ζημίας στη δημόσια περιουσία». Παράλληλα το αδίκημα της... αρπαγής ελικοπτέρου μετατράπηκε πλέον σε αυτό της «λεηλασίας από κοινού».
Σύμφωνα με εισαγγελικές πηγές, τα νέα στοιχεία δεν εισφέρουν ουσιαστικά τίποτα στη διαδικασία, απλώς γιατί ο Αρειος Πάγος δεν έκρινε αν οι κατηγορούμενοι είναι ένοχοι ή αθώοι, αλλά ότι ανεξάρτητα από τη βαρύτητα των εγκλημάτων που βαρύνονται δεν διασφαλίζονται τα δικαιώματά τους. Το αίτημα από το ΥΠΕΞ διαβιβάζεται στο υπουργείο Δικαιοσύνης και απο κεί στην εισαγγελία εφετών ώστε να εισαχθεί εκ νέου προς συζήτηση στο Συμβούλιο Εφετών. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.