1/2/17

ΕΔΕΚ: Δεν τίθεται θέμα να παραχωρηθεί το δικαίωμα των 4 βασικών ελευθεριών σε Τούρκους υπηκόους

Η ΕΔΕΚ, με σχετικό Δελτίο Τύπου, ενημερώνει τους πολίτες ότι δεν πρόκειται να συναινέσει στην παραχώρηση των  τεσσάρων βασικών ελευθεριών της Ευρωπαϊκής Ένωσης  σε Τούρκους υπηκόους.
Συγκεκριμένα αναφέρει:
Για την ΕΔΕΚ δεν τίθεται θέμα να παραχωρηθεί με οποιοδήποτε τρόπο, άμεσο ή έμμεσο, το δικαίωμα της εφαρμογής των τεσσάρων βασικών ελευθεριών της Ευρωπαϊκής Ένωσης  σε Τούρκους υπηκόους.
Ακόμα και αν η Τουρκία ενταχθεί στην Ευρωπαϊκή Ένωση η Κύπρος πρέπει να ζητήσει να εξαιρεθεί από  αυτή τη διάταξη δεδομένου ότι αυτό θα οδηγήσει  σε σκόπιμη μαζική μετανάστευση Τούρκων υπηκόων για πλήρη τουρκοποίηση της Κύπρου.
Οι απαράδεκτες τουρκικές απαιτήσεις οι οποίες το τελευταίο διάστημα κλιμακώνονται, θα μπορούσαν να αναχαιτιστούν εάν η δική μας πλευρά παρέμενε σταθερή σε θέματα αρχών, καθόριζε τις κόκκινες της γραμμές και έθετε με ξεκάθαρο τρόπο πως απαράδεκτες απαιτήσεις που δημιουργούν πρωτογενές δίκαιο, αλλοιώνουν τη δημογραφική σύνθεση του πληθυσμού και θέτουν σε κίνδυνο την ασφάλεια και τη λειτουργικότητα του κράτους, δεν μπορούν να τίθενται στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.