9/1/17

Ένα δυνατό άρθρο από Τούρκο που γνωρίζει - Η επίθεση στο Reina σηματοδοτεί μια σκληρή χρονιά για την Τουρκία;

(Φωτ.: EPA)
Του Μετίν Γκουρτσάν* | Μετάφραση: Παναγιώτης Μπαλακτάρης.
Ενώ το 2016 τελείωνε, εκατομμύρια Τούρκοι ήλπιζαν ότι οι αγώνες κατά του Εργατικού Κόμματος του Κουρδιστάν (ΡΚΚ), του Ισλαμικού Κράτους (ΙΚ) και των ένοπλων αριστερών οργανώσεων είχαν τελειώσει, και το 2017 θα ήταν λιγότερο βίαιο. Αλλά μια επίθεση από έναν μαχητή του ΙΚ στις πρώτες δύο ώρες του νέου έτους στο Reina, ένα δημοφιλές διανοούμενο νυχτερινό κέντρο στον Βόσπορο, διέλυσε αυτές τις ελπίδες.
Ο δράστης, ο οποίος στοχοποίησε περίπου 600 ανθρώπους συμπεριλαμβανομένων των οικογενειών πλουσίων Αράβων, πρώτα χρησιμοποίησε το ΑΚ-47 του να σκοτώσει έναν 20χρονο αστυνομικό στην πόρτα και έναν φρουρό ασφαλείας, και μετά μπήκε στο κέντρο.

Ζάλισε το πλήθος με την εκσφενδόνιση χειροβομβίδων κρότου-λάμψης, και μετά ψύχραιμα έριξε περίπου 180 διατρητικές σφαίρες. Σε αυτήν την 6λεπτη δοκιμασία, ο δράστης, το πιθανότερο ένας κεντροασιάτης σύμφωνα με τις Αρχές, σκότωσε 39 άτομα και τραυμάτισε άλλα 68 προτού βρει την έξοδο διαφυγής από το κέντρο. Πήρε ένα ταξί για το Ζεϊτινμπουρνού, όπου ζουν κυρίως Ουιγούροι Τούρκοι και άλλοι κεντροασιάτες, και εξαφανίστηκε.
Η συνέχεια του άρθρου στο Pontos-news

1 σχόλιο:

  1. 17000 μαχητες του ΡΚΚ...
    Αν αληθευουν αυτα τα νουμερα,νομιζω οτι μαλλο τελειωσε το ανταρτικο στην Ν.Α τουρκια...

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.
ενημέρωση 16/9/2016

Παρακαλούμε, πριν δημοσιεύσετε το σχόλιό σας, έχετε υπόψιν σας τα ακόλουθα:

•Δεν επιτρέπονται τα «greeklish» (ελληνικά με λατινικούς χαρακτήρες) και η γραφή με κεφαλαία (Caps) .
• Κάθε γνώμη είναι σεβαστή, αρκεί να αποφεύγονται ύβρεις, ειρωνείες, ασυνάρτητος λόγος και προσβλητικοί χαρακτηρισμοί, πολύ περισσότερο σε προσωπικό επίπεδο, εναντίον των συνομιλητών ή και των συγγραφέων, με υποτιμητικές προσφωνήσεις, ύβρεις, υπονοούμενα, απειλές, ή χυδαιολογίες.
•Μην δημοσιεύετε άσχετα, με το θέμα, σχόλια.
Ο κάθε σχολιαστής οφείλει να διατηρεί ένα μόνο όνομα ή ψευδώνυμο, το οποίο αποτελεί και την ταυτότητά του σε κάθε συζήτηση. Σχόλιο από "άγνωστο" ή "unknown" θα διαγραφεί.

Με βάση τα παραπάνω η διαχείριση διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης σχολίων χωρίς καμία άλλη προειδοποίηση.

Προσοχή: 1. Η σελίδα λειτουργεί σε εθελοντική βάση. Τα σχόλια δημοσιεύονται το συντομότερο δυνατόν, μόλις αυτό καταστεί εφικτό.
2. Όσοι και όσες απευθύνονται στη διαχείρηση με απορίες και ερωτήσεις είναι απαραίτητο να αναγράφουν και το e-mail τους για τη δυνατότητα απάντησης.