9/1/17

Έκτακτο - Αντιπροσωπεία του PYD καθ’ οδόν προς την Λατάκεια για διαπραγματεύσεις με το συριακό καθεστώς

Αντιπροσωπεία του Συριακού Κουρδικού Κόμματος της Δημοκρατικής Ένωσης (PYD), με προεξάρχοντα τον συμπρόεδρο του κόμματος Salih Muslim, κατευθύνονται προς την πόλη της Λατάκειας στην Συρία για διαπραγματεύσεις με το συριακό καθεστώς στην βάση Humaimim, για το μέλλον των Κούρδων στην χώρα.
Πηγή κοντά στο PYD, το κυβερνόν κόμμα στο Συριακό Κουρδιστάν (Rojava), είπε στο BasNews, ότι ο Muslim μαζί με κάποιους αξιωματούχους, αναμένεται να συναντηθούν με αξιωματούχους του συριακού καθεστώτος για να συζητήσουν το Κουρδικό ζήτημα στην επόμενη φάση στην Συρία. Οι συνομιλίες διεξάγονται υπό την ρωσική επίβλεψη, είπε.

Η πηγή που ζήτησε να διατηρηθεί η ανωνυμία της αποκάλυψε, ότι η ομοσπονδοποίηση για την βόρεια Συρία είναι επίσης στην ατζέντα, και το PYD θα συζητήσει όλες τις πλευρές του ζητήματος. 
Η πηγή πρόσθεσε, ότι οι συνομιλίες είναι συμπληρωματικές στις προηγούμενες που και οι δύο πλευρές έκαναν με την δέσμευση της Ρωσίας. Ωστόσο, καμία συμφωνία δεν υπήρξε από τις προηγούμενες συναντήσεις μεταξύ PYD και Συρίας.
Ο Ilham Ahmed, επικεφαλής του Δημοκρατικού Συμβουλίου της Συρίας, πολιτικού σκέλους των Συριακών Δημοκρατικών Δυνάμεων (SDF) δήλωσε νωρίτερα σε ένα δελτίο τύπου, ότι η αυτοδιοικούμενη Δημοκρατική Διοίκηση της  Rojava θα συναντηθεί με το συριακό καθεστώς στις αρχές του 2017.













2 σχόλια:

  1. Αν και δεν είναι δυνατόν να γνωρίζουμε ακόμα που θα καταλήξουν οι εν λόγω διαπραγματεύσεις για το μέλλον του κουρδικού στη Συρία, ωστόσο ότι γίνονται και μόνο, από μόνο του δείχνει σημαντικό διότι κατι διαφορετικό αποδέχονται αμφοτερα τα μέρη ότι πρέπει να γίνει στο status που απο πριν υπήρχε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Πριν λιγες μερες ο Ασσαντ εδωσε συνευντευξη και ειπε οτι θα ανακαταλαβει ολα τα εδαφη που εχουν οι τρομοκρατες...αφηνονοντας εκτος της λιστας των τρομοκρατων τους Κουρδους !

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.