1/1/17

Oι τελευταίοι Ασσύριοι της Τουρκίας παλεύουν για την Ορθόδοξη πίστη τους

Καταπίεση, διωγμοί και οι χριστιανοί στον υπόλοιπο κόσμο βοηθούν τους μουσουλμάνους με γενναιόδωρα επιδόματα και βοήθειες και ουδόλως ενδιαφέρονται για τους ελάχιστους εναπομείναντες χριστιανούς στον μουσουλμανικό κόσμο.
Οι Ασσύριοι ήταν από τους πρώτους χριστιανούς στην ευρύτερη περιοχή της Μ. Ανατολής.
Μετά τους Αρμένιους και τους Έλληνες ήταν η τρίτη χριστιανική εθνότητα που υπέστη γενοκτονία από τους Νεότουρκους με άγνωστο αριθμό νεκρών,πολλοί υπολογίζουν 700.000.

Οι περισσότεροι που επέζησαν μετά από αλλεπάλληλους διωγμούς ζουν σε δυτικές χώρες.
Βλέπουμε εδώ την αιώνια μάχη των χριστιανών να επιβιώσουν δίπλα δίπλα με τον μουσουλμάνο...


2 σχόλια:

  1. Οι Ασσύριοι δεν είναι ορθόδοξοι. Είναι Μονοφυσίτες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Την δεκαετία του 80 είχα γνωρίσει μια οικογένεια ορθόδοξων Ασσυρίων από περιοχή της Τουρκίας κοντά στην Συρία οι οποίοι, όπως με είπε ο γιός τους με το όνομα Γιώργος, αναγκάστηκαν με κάποιους τρόπους να γίνουν εσωτερικοί μετανάστες στην Κωνσταντινούπολη γιατί μόνο εκεί είχαν το δικαίωμα εξάσκησης των θρησκευτικών τους δικαιωμάτων-καθηκόντων, όπως επίσκεψη σε εκκλησία.
    Αλλά και στην Κωνσταντινούπολη είχαν πολλές πιέσεις από το κράτος της τουρκίας και μέσω πατριαρχείου και μητρόπολης Αυστρίας-Ουγγαρίας-Μεσοευρώπης φυγαδεύτηκαν ζητώντας θρησκευτικό άσυλο στην Βιέννη όπου συνέχισε να ζει όλη η πολύ μεγάλη οικογένεια τους.
    Το οικουμενικό πατριαρχείο έστειλε πολλούς με θρησκευτικό άσυλο στην Βιέννη, κυρίως Ασσύριους και στην Ελληνική εκκλησία τις Κυριακές μπορώ να πως ότι κάποιες φορές οι Ασσύριοι ήταν περισσότεροι. Δεν ήξεραν Ελληνικά, αλλά τότε εκκλησιάζονταν εκεί

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.