27/1/17

Erdogan: Η ελληνική κυβέρνηση, μου είχε υποσχεθεί ότι "θα το λύσει" το ζήτημα της έκδοσης των 8

Photo by Binnur Ege Gurun/Anadolu Agency/Getty Images/Ideal Image
Δηλώσεις του Τούρκου Προέδρου, Recep Tayyip Erdoğan, ο οποίος φέρεται να δηλώνει ότι η ελληνική κυβέρνηση είχε υποσχεθεί στον ίδιο ότι «θα το λύσει» το ζήτημα με την έκδοση των 8 Τούρκων αξιωματικών, προβάλλουν σήμερα σε πρωτοσέλιδα δημοσιεύματά τους τουρκικές εφημερίδες.
Σε συνέντευξη που παραχώρησε σε δημοσιογράφους, επιστρέφοντας από περιοδεία σε χώρες της Αφρικής, ο Τούρκος Πρόεδρος Ερντογάν αναφέρθηκε στην απόφαση του Αρείου Πάγου, δηλώνοντας: «Η Ελλάδα ακόμη δεν μας δίνει αυτά τα καθάρματα που διέφυγαν εκεί. Εγώ το αμέσως επόμενο απόγευμα τους τηλεφώνησα και μου υποσχέθηκαν ‘σε 15 – 20 ημέρες θα το λύσουμε’. Αυτοί διέπραξαν τρομοκρατική επίθεση στην Τουρκία θα πρέπει να δικασθούν εδώ. Γίνεται να διαφύγουν και να δικασθούν εκεί; Η καθυστέρηση των εργασιών της έκδοσης και βέβαια είναι αιτία να κλονισθεί η εμπιστοσύνη».
Τις σχετικές δηλώσεις φιλοξενούν γνωστά έντυπα της γειτονικής χώρας, όπως οι Hurriyet, Sabah, Haberturk  κ.ά.
Στο μεταξύ, ενδεικτικά του κλίματος που διαμορφώνει η χθεσινή απόφαση του Αρείου Πάγου, είναι τα δημοσιεύματα στον τουρκικό Τύπο σχετικά με την υπόθεση των 8 αξιωματικών.
«Η γείτονα έγινε ασπίδα για τους 8 προδότες πραξικοπηματίες» τιτλοφορείται πρωτοσέλιδο δημοσίευμα της Sabah, κάνοντας λόγο για «Ιστορική προδοσία από την Ελλάδα». Μεταξύ άλλων, κάνει λόγο για συνάντηση που είχε χθες ο Γενικός Γραμματέας του Τουρκικού ΥΠΕΞ Ουμίτ Γιαλτσίν με τον Γενικού Γραμματέα του Ελληνικού ΥΠΕΞ, Δημήτριο Παρασκευόπουλο, πριν την έκδοση της απόφασης του Αρείου Πάγου, η οποία διήρκεσε 6,5 ώρες, κατά την οποία η τουρκική πλευρά απηύθυνε προειδοποίηση ότι η μη έκδοση των 8 θα βλάψει τις διμερείς σχέσεις. 
«Η χώρα που προστατεύει τους πραξικοπηματίες» τιτλοφορείται το σχετικό δημοσίευμα στο πρωτοσέλιδο της Haberturk.
Με τον τίτλο «Αισχρή απόφαση από τη γείτονα» η Aksam γράφει μεταξύ άλλων ότι η Ελλάδα στηρίζει εδώ και έτη το DHKP – C και το ΡΚΚ, σχολιάζοντας επίσης ότι η Τουρκία πέρασε στη δράση μετά τη σκανδαλώδη απόφαση της Ελλάδας και θα ενεργοποιηθεί η Interpol, που θα τους παρακολουθεί σε κάθε γωνιά του κόσμου.

3 σχόλια:

  1. “ .....Γίνεται να διαφύγουν και να δικασθούν εκεί; ....” Ἀφοῦ διέφυγαν, τό νά δικασθοῦν ἐδῶ, γίνεται.
    Μἐ «τιμᾶ» ὅτι με διαβάζετε κε Ἐρντογκάν διά τῶν ὐπηρεσιῶν σας, μακάρι νά μᾶς διαβάσουν καί οἱ ἐν Ἑλλάδι.... :
    _ «....Προτείνω, λοιπόν: Νά εἰσαχθῆ νόμος γιά δικαία δίκη, στήν Ἑλλάδα, μέ βάση τό Ἑλληνικό ὅμως δίκαιο περί κακουργημάτων, ὅσων τυχόν ἀλλοδαπῶν κρίνεται ἀδύνατη ἡ ἔκδοσή τους σέ ἄλλη χώρα γιά τόν λόγο ὅτι ἐκεῖ εἴτε θά κινδυνεύσῃ ἡ ζωή ἤ ἡ ὑγεία τους, εἴτε ἐκεῖ δέν ὑπάρχουν (γιά ὁποιονδήποτε λόγο, ἀκόμη κι ἄν αὐτός ἀφορᾶ καί αὐτούς), οἱ προϋποθέσεις γιά δικαία δίκη τους.
    Μἐ πολιτική ἀγωγή τό ξένο κράτος (τήν Τουρκία ἐν προκειμένῳ).
    Ἀκόμη καί γιά ἐσχάτη προδοσία θά μπορεῖ νά τούς καταγγείλῃ τό ξένο κράτος.
    Μέ βάση ὅμως καί τό ξένο καί τό Ἑλληνικό ποινικό δίκαιο, συγχρόνως, δηλαδή θά πρέπει γιά νά ὑπάρξῃ καταδίκη, νά τιμωρεῖται ἡ πράξη καί μέ τά δύο δίκαια ὡς κακούργημα.
    Ἀλλά, μέ ἀποκλεισμό τῶν ποινικῶν διατάξεων τοῦ ξένου κράτους πού ἀντιβαίνουν στήν Ἑλληνική δημόσια τάξη.
    Περαιτέρω, μέ βάση στοιχεῖα πού θά ἐκτιμῶνται ἐλεύθερα ἀκόμη και ἄν εἶναι δημόσια ἔγγραφα (ὅπως αὐτά τοῦ ξένου κράτους).
    Καί μέ προσκόμιση ἀποδεικτικῶν στοιχείων ἀπό τό ξένο κράτος, πού θά ἔχῃ καί ὅλο τό βάρος νά προπληρώσῃ τά ἔξοδα γιά μεταφράσεις καί μεταφραστές τῆς δίκης.
    Σύμφωνα - κατά τά λοιπά - μόνο μέ τό Ἑλληνικό δίκαιο τῆς Ποινικῆς Δικονομίας.
    Καί μέ σεβασμό τοῦ Ἑλληνικοῦ Συντάγματος σέ ὅ,τι ἀφορᾶ τήν διεξαγωγή τῆς δίκης καί τήν μεταχείριση τῶν κατηγορουμένων.
    Ἤ εἴμαστε κράτος δικαίου καί δημοκρατία, ἤ δέν εἴμαστε».
    [ από http://infognomonpolitics.blogspot.gr/2017/01/blog-post_703.html ]


    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Να ζεις σε χώρα που σέβεται τα ανθρώπινα δικαιώματα: Πολύτιμο!
    Να ζεις σε χώρα που κάνει τον χιτλερίσκο να παραληρεί επειδή σέβεται τα δικαιώματα και των δικών του υπηκόων: Ανεκτίμητο!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ταϋγέτη.

    Σοῦ εἶχε ὑποσχεθῆ,Ἐρντογάν μας;

    Καὶ σὲ μᾶς ὑποσχέθηκε τὸ σχίσιμο τῶν Μνημονίων!

    Ρὲ φουκαρᾶ,δὲν ἤξερες δὲν ρώταγες;

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.