9/1/17

Άγγελος Συρίγος: Αλλαγή Ταχύτητας στις συζητήσεις για την Κύπρο

Ηχητικό - Άγγελος Συρίγος
Η επιστολή του Γ.Γ. του ΟΗΕ λίγες μέρες πριν την επανέναρξη των συνομιλιών για την Κύπρο, ουσιαστικά άλλαξε την ταχύτητα των εξελίξεων και κυρίως την πίεση με ό,τι αυτό συνεπάγεται για το ποιος θα χρεώνονταν μία αποτυχία των συνομιλιών σε αυτή τη φάση και αυτό είναι καταρχάς θετικό, δηλώνει ο καθηγητής Διεθνούς Δικαίου Άγγελος Συρίγος, στο Ράδιο 9.84.
Όπως είπε οι προσδοκίες για τις συνομιλίες στη Γενεύη έχουν μειωθεί, ωστόσο η διαδικασία έχει ανοίξει πλέον στη βάση συνομιλιών που θα συνεχίζονται. Όλα αυτά σε μία περιοχή με εντεινόμενη αστάθεια, είπε ο κ. Συρίγος, όπου ουσιαστικά η Ελλάδα γειτνιάζει με την αστάθεια αυτή.

Ιδιαίτερα αποκαλυπτικός ήταν και για το προσφυγικό κύμα, σημειώνοντας ότι η ύπαρξη πλέον νομοθετικού πλαισίου για την λειτουργία νόμιμων τζαμιών, θα πρέπει να υποχρεώσει τις αρχές να απαιτήσουν να κλείσουν λατρευτικοί χώροι που δεν πληρούν τις προϋποθέσεις και ταυτόχρονα καθίστανται ανεξέλεγκτοι για το τι πραγματικά συμβαίνει εκεί.

1 σχόλιο:

  1. O Ερτογαν ισως κρατησει ζωντανες τις συνομιλιες για μεγαλο διαστημα... για να εχει και μια γεφυρα επαφης με την Ε.Ε 1

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.