8/1/17

Αυτή κι αν είναι κυβίστηση - Με την ουρά στα σκέλια φεύγουν οι Τούρκοι στρατιώτες από τη Μπασίκα του Ιράκ

«Η Άγκυρα συμφώνησε να αποσύρει τα στρατεύματά της από το βόρειο Ιράκ»

«Η Άγκυρα συμφώνησε να αποσύρει τα στρατεύματά της από το βόρειο Ιράκ»

(Φωτ.: EPA / Sedat Suna)
Ο πρωθυπουργός του Ιράκ Χαϊντέρ αλ-Αμπάντι ανακοίνωσε σήμερα ότι συνήφθη συμφωνία με την Τουρκία σχετικά με το ιρακινό αίτημα να αποσυρθούν οι τουρκικές δυνάμεις από την Μπασίκα, κοντά στη Μοσούλη, στα βόρεια της χώρας, μετέδωσε η ιρακινή κρατική τηλεόραση.
Ο Αμπάντι συναντήθηκε με τον Tούρκο ομόλογό του Μπιναλί Γιλντιρίμ στη Βαγδάτη.
Η κρατική τηλεόραση δεν μετέδωσε περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τη συμφωνία που αφορά την πόλη Μπασίκα, όπου οι τουρκικές δυνάμεις έχουν εγκατασταθεί πριν ακόμη από την πρόσφατη επίθεση εναντίον των τζιχαντιστών του Ισλαμικού Κράτους στο βόρειο Ιράκ.
Σύμφωνα με την ίδια πηγή, η Τουρκία είχε δεσμευτεί να «σεβαστεί την εθνική κυριαρχία του Ιράκ» και η Βαγδάτη και η Άγκυρα συμφώνησαν να μην εμπλέκονται η μία στις εσωτερικές υποθέσεις της άλλης.
Τον Οκτώβριο προκλήθηκε ένταση στις σχέσεις Ιράκ-Τουρκίας με αφορμή τη συνεχιζόμενη παρουσία των τουρκικών δυνάμεων στη Μπασίκα και σε άλλες περιοχές του βόρειου Ιράκ με τις κυβερνήσεις αμφότερων χωρών να καλούν η μία τον πρεσβευτή της άλλης ενώ επρόκειτο να ξεκινήσει η υποστηριζόμενη από τις ΗΠΑ εκστρατεία για την εκδίωξη των τζιχαντιστών από τη Μοσούλη.

4 σχόλια:

  1. Λοιπόν ο Σουλτάνος με τον τρομερό στρατό, ο νέος πορθητής πασών των εγγύς και μακράν χωρών που στις 10 Οκτωβρίου 2016 έλεγε ότι η χώρα του "ή θα χάσει εδάφη ή θα κερδίσει" http://infognomonpolitics.blogspot.gr/2016/10/blog-post_828.html
    ήδη αρχίζει να πισωπατά και να "την κάνει με ελαφρά πηδηματάκια" από τα μέτωπα δόξας των νεοσμανλήδικων φουσάτων και η λάμψη των δαφνών έσβυσε πριν καν ανθίσει.
    Σίγουρα λοιπόν δεν θα κερδίσει. Η άλλη διαζευκτική επιλογή, κατά που είπεν ο ίδιος ο σουλτανίσκος, τού παραμένει βεβαίως ανοικτή.
    Τρέχα σουλταν-κολονέλο και ό,τι προλάβεις να σώσεις, άν προλάβεις και αν σώσεις δηλαδή κα τίποτε.

    Υ.Γ. Μόνο κάτι χάπατα δικά μας σαν τον "ενταφειάδη" τής Κυπριακής Δημοκρατίας εξακολουθούν να σε λογαριάζουν για "δύναμη"(δύναμη , που λέει ο λόγος δηλαδή, αλλά για να δούμε τελικά και για τον μερακλή αυτόν τι έχει η αχλάδα στην ουρά της....) .

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Τα ψευτικα τα λογια τα μεγαλα. Το ξερεις αυτο το τραγουδι συμπατριώτη; Εμεις οι Καπαδοκες, ολοι οι Μικρασιατες αλλα και οι γηγενεις Ελληνες, και οι κυπριοι φυσικα, αυτο το τραγουδι, τα λογια του, τα εχουμε ζεισει. Αν οχι εμεις, οι προγονοι μας. Χαμηλα την μπαλα λοιπον. Λιγα λογια. Δουλεια, προετοιμασια, ΕΝΟΤΗΤΑ και ΛΟΓΙΚΗ. Και λιγα λογια. Μπροστα μας εχουμε τρεις προοπτικες. 1) Η Τουρκια, μεσα σε αυτη την κινουμενη αμμο, αποδεικνύεται οντως ισχυρη (ειναι ισχυρη τουλαχιστο ως προς τα μεσα, μη γελιεσαι) και μετατρεπεται σε υπερδυναμη. Πολιτικη, οικονομικη και στρατιωτικη. Τοτε, θα εχουμε απεναντι εναν αντιπαλο που ορεξεις του θα ειναι πραγματικα δυσκολοκαταβλητες και αφορα αυτο ολους τους γειτονες της. 2) Η Τουρκια μπαινει σε δινη εμφυλιου, διασπασης, μικραινει. Γινεται βορα των ορεξεων αλλων δυναμεων (ΗΠΑ, Ρωσια κλπ) και λειτουργει ως πιονι της. Να σαι σιγουρος τοτε, οτι η ενταση θα μεταφερθει προς δυσμας, στο Αιγαιο δηλαδη, οπου θα πρεπει να δημιουργηθει μια νεα ισορροπια, αναλογα με την καταληξη της Τουρκιας. Αυτο θα εχει ως θυμα, την ανεξαρτησια, την εθνικη κυριαρχια της Ελλαδας. Οταν μια χωρα γινεται πεδιο εμπλοκης συμφεροντων τριτων, παντα αυτο συμβαινει. Η πορεια μας δηλαδη, θα κινδυνευσει να ακολουθησει την πορεια μιας διαλυμενης Τουρκιας. 3) Η Τουρκια - προκειμενου να αποφυγει την διασπαση - "μαζευεται" απο την Μεση Ανατολη (ΙΡΑΚ- ΣΥΡΙΑ), κατι που φανταζει πιθανοτερο πως αργα ή γρηγορα θα συμβει. Τοτε ο κοντυτερος μεν νεοσουλτανος, για να συνεχισει να εχει ερεισμα στον λαο του, θα πρεπει να επιδειξει μια "νικη". Τοτε υπαρχει ο κινδυνος για την Κυπρο, για το Καστελοριζο, την Θρακη κλπ. Αν βολευει κατι τετοιο τις λοιπες δυναμεις (στο παζαρι του Ερνογαν για να φυγει απο την Μεση Ανατολη, να εισαι σιγουρος οτι θα πρεπει να το αντιμετωπισουμε σε τριτο χρονο. Και στις τρεις περιπτωσεις δηλαδη, η εμποκη, για εμενα, ειναι σιγουρη. Μονο οι συνθηκες αλλαζουν καθε φορα. Και τις συνθηκες, στην κατασταση που βρισκομαστε σημερα εμεις, δεν εχουμε την δυνατοτητα να τις ελεγξουμε (ποσο να τις... μεταβαλλουμε). Η αποτροπη δηλαδη ενος κινδυνου σημερα, ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΣΤΟ ΧΕΡΙ ΜΑΣ! Γιατι απλα, σημερα ΔΕΝ ΠΑΤΑΜΕ ΣΤΑ ΠΟΔΙΑ ΜΑΣ. Οσο ειναι καιρος λοιπον, να βγουμε απο την κριση την δικη μας, την εσωτερικη. Βρισκομαστε στην χειροτερη κατασταση, την δυσκολοτερη στιγμη. Λιγα λογια λοιπον, κατω το κεφαλι, ΔΟΥΛΕΙΑ, ΑΞΙΟΚΡΑΤΙΑ, ΙΣΟΝΟΜΙΑ, ΕΝΟΤΗΤΑ (τα προηγουμενα ειναι προυποθεση για την ενοτητα, να το παρουμε ΟΛΟΙ χαμπαρι).

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Δηλαδή ο ξεδοντιασμένος σκύλος με τα πόδια του μαγκωμένα στα δόκανα που έστηνε, κερδίζει έμμεσα τρία στα τρία. Και στις 3 περιπτώσεις η Ελλάδα χαμένη. Πόσο "συμπατριώτης" να είναι κανείς πια για να δίνει όλες τις αβάντες στον αντίπαλο, μολονότι αυτός καταρρέει;
      Όποιος θέλει να έχει χαμηλά το κεφάλι πάντα θα βρίσκει "λογικά" επιχειρήματα για να το κάνει και πάντα θα θεωρεί εκείνους που το αρνούνται ότι, τάχα πιστεύουν σε "ψεύτικα λόγια μεγάλα".
      Ποιός όμως και πού στηρίζει την άποψή του (ότι) δικαιούται να κάνει υποδείξεις στους άλλους για "λίγα λόγια" ;
      Ας κρατάει αυτός χαμηλά το δικό του κεφάλι, όσο χαμηλά θέλει ˙ εμάς δεν θα μάς πείσει.
      Και τα λόγια μας θα είναι πάντα όσα εμείς κρίνουμε ότι μάς εκφράζουν και ας έχει λίγα τα λόγια του εκείνος που επιλέγει να κρατάει χαμηλά το κεφάλι: το δικό του.

      Διαγραφή
  3. Προς τι οι υποδείξεις;
    Εννοείται ότι κάτι προτροπές "Λιγα λογια λοιπον, κατω το κεφαλι",ούτε τις συμμερίζομαι ούτε τις εκτιμώ.
    Μίλα λοιπόν για τον εαυτό σου και άσε εμάς τούς άλλους, τούς κουτούς να λαμβάνουμε υπ' όψη και άλλα δεδομένα, όπως αυτό που αναφέρεται στο άρθρο τούτο. Συ μπορείς να κρατάς το κεφάλι σου όσο χαμηλά θέλεις και εμείς θα μιλάμε ο καθ' ένας με δική του ευθύνη.
    Σε κανέναν δεν αναγνωρίζεται αρμοδιότητα "μετρητή" για να μάς πεί αν λέμε πολλά ή λίγα λόγια .
    Καλό βράδυ "συμπατριώτη" (;;) και καλό ξημέρωμα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.