23/1/17

Φίλε Έλληνα το καταδικάζω και εγώ!

Φίλε Έλληνα το καταδικάζω και εγώ!

Παρακολουθώ μέρες το θέμα με τους νεαρούς αλβανούς οι οποίοι φορώντας την ελληνική στρατιωτική ενδυμασία σχημάτισαν τον «αετό» (σύμβολο της αλβανικής σημαίας). 

Όταν πρωτοείδα την εικόνα σκεφτικά δεν μπορεί πλάκα μου κάνουν, photoshop είναι ρε παιδιά, μετά την ξαναβλέπω και τελικά, ήταν όντως μια αλήθεια. Μια αλήθεια η οποία πραγματικά πόνεσε. Πόνεσε γιατί ένα μάτσο παιδαρέλια δεν σεβάστηκαν τα ρούχα που φόραγαν. Δεν σεβάστηκαν τους φίλους Έλληνες που έχουν, δεν σεβάστηκαν τον καθηγητή Έλληνα που είχαν, ο οποίος τους έμαθε να «βλέπουν» με το μυαλό (από τι φαίνεται όμως αυτοί εδώ είχαν κλειστό μυαλό και ανοιχτή τηλεόραση).
Από μικρο παιδί αναρωτιέμαι γιατί οι λίγοι να κερδίζουν τους πολλούς;! Γιατί η ηλιθιότητα των λίγων συμπατριωτών μου να καταδικάζει τους πολλοίς κάλους συμπατριώτες μου; Είμαστε πολλοί γιατί δεν μπορούμε να «κερδίσουμε» τους λίγους; Γιατί η ηλιθιότητα των λίγων να μην με αφήνει να λέω με χαρά «ναι φίλε μου είμαι από την Αλβανία και ζω την όμορφη Ελλάδα».

Φίλε Έλληνα το καταδικάζω και εγώ και το μεγαλύτερο κομμάτι των συμπατριωτών μου. Πριν σε παρασύρει το κάθε media για να σε φανατίσει σκέψου ότι υπάρχει και αυτή η πλευρά.

Φιλικά,
Ένας φιλέλληνας Αλβανός

14 σχόλια:

  1. οχι ρε παιδια...δεν ειναι ο αλβανικος αετος...ειναι ο δικεφαλος ρωμεϊκος...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Μερικές παρατηρήσεις.

    (1ον) Δεν ήταν νεαροί Αλβανοί αλλά νεαροί Έλληνες Αλβανικής καταγωγής που πήραν την Ελληνική ιθαγένεια. Αν ήταν Αλβανοί δεν θα υπήρχε θέμα.
    (2ον) Ο Αετός δεν είναι μόνο της Αλβανικής σημαίας αλλά της Ρωμαϊκής Αυτοκρατορίας. Και της ΑΕΚ φυσικά :p
    Την ίδια εποχή που στον Βορρά την ύψωσε ο Σκεντέρμπεης για να πολεμήσει τους Τούρκους (και τους Βενετσιάνους) την είχε υψώσει και ο Παλαιολόγος στο Νότο για να πολεμήσει τους Τούρκους (και φυσικά και τους Βενετσιάνους)
    (3ον) Αυτό το σχήμα με τα χέρια απο πολλούς ταυτίζεται όχι με την Αλβανία αλλά με το σύμβολο της Μεγάλης Αλβανίας, δλδ ως και την Πρέβεζα. Δεν το γνωρίζω, αλλά αν είναι έτσι γίνεται λίαν άσχημο. Τόσο άσχημο που απαιτεί αφαίρεση ιθαγένειας κι απέλαση.
    (5ον) Δεν νομίζω πως πρόκειται για ηλιθιότητα των λίγων. Δεν είμαι των θεωριών συνωμοσίας αλλά όταν οι ενδείξεις γίνονται χιονοστιβάδα δεν μπορώ παρά να υποθέσω πως πρόκειται για σχέδιο κάποιων κύκλων. Οι οποίοι χρησιμοποιούν βεβαίως χρήσιμους ηλίθιους, σε όποια πλευρά κι αν τους βρούν.

    Τα περί σεβασμού τ'αφήνω ασχολίαστα γιατί φταίμε κι εμείς. Εμείς πρώτοι (και πρωτίστως οι "ελίτ" μας) σταματήσαμε να σεβόμαστε την χώρα μας με τις "μοντέρνες" ιδέες, την ευρωλιγουρίαση, το συνεχές αυτομαστίγωμα (λες και υπάρχει λαός χωρίς κουσούρια), την απαξίωση των παραδόσεών μας, την μονοδιάστατη προσήλωση στην θρησκεία της κατανάλωσης και της ιδιωτείας.. Φτάσαμε στο σημείο να καίμε την αιματοβαμμένη σημαία μας.. Όταν εμείς συμπεριφερόμαστε έτσι είναι δύσκολο να απαιτούμε απ όσους έρχονται εδώ να συμπεριφέρονται αλλιώς..

    Που θα πάει όμως.. :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Θα ήθελα πολύ να μάθω, αν ήταν Ελληνόπουλα και χαιρετούσαν ναζιστικά π.χ. ποια θα ήταν η άποψή σου.

      Διαγραφή
    2. @Καμίνης κτλ, η δική μου άποψη είναι ότι προσπαθείς να μας πεις (να μας παραπλανήσεις δηλαδή) στο τι θα συνέβαινε αν η γιαγια σου είχε καρούλια. Ε προφανώς η γιαγιά σου θα ήταν πατίνι! Αλλά επειδή η γιαγιά σου δεν μπορεί να είναι, ή να ήταν πατίνι, αλλά στα σίγουρα θα ήταν μία ευσεβής και καλή γιαγιάκα, για αυτό μάλλον ο παραλογισμός δε μπορεί να βρίσκεται στη γιαγιάκα σου ή στα πατίνια, αλλά μάλλον βρίσκεται στο επιχείρημα σου.

      Εξηγούμαι. Ο ναζισμός είναι μια πολιτική τοποθέτηση ή πολιτική έκφραση, όπως είναι και άλλες υπαρκτές ή και ανύπαρκτες που δεν υπάρχουν πλέον. Ο Αλβανικός εθνικισμός σε αυτή την περίπτωση είναι μία εθνικιστική ρατσιστική εκδήλωση που δεν είναι υποθετική και που έγινε επιτηδες για να προκαλέσει την ελληνική ταυτότητα.

      Και ερχεσαι εσύ μετά και λες το συγκλονιστικό υποθετικό επιχείρημα, και μας ρωτάς τι θα γινόταν σαν οι οπαδοί πχ μιας οποιαδήποτε κίνησης (ακόμα και οι οπαδοί μιας σταρ) την επευφημούσαν. Αλλά βασικά δεν ισχύει αυτό που ρωτάς καθότι θα ίσχυε σαν οι φανατικοί οπαδοί μιας κίνησης πήγαιναν στην συναυλία μιας άλλης και επευφημούσαν και το έκαναν με τροπο κτυπητό και το δημοσιοποιούσαν.

      Συνεπώς να σου απαντήσω και ευθέως, αν και τα καρούλια δεν έχουν καμία σχέση με τις γιαγιάδες, ωστόσο σαν κάποιοι οπαδοί του ναζισμού ή κάθε άλλου φανατικού "ισμού" επευφημούν με βάση τα πιστεύω τους, σαν η πιστη τους δεν είναι καλή τότε κακό της κεφαλής τους και είναι δικαίωμα τους από την στιγμή που δεν προάγουν βία να σκέφτονται οτι νομίζουν.

      Σαν ωστόσο, οι φανατικοί οπαδοί ενός "-ισμού" πηγαίνουν επι τούτου για να προκαλέσουν στην εκδήλωση ενός άλλου -ακόμα και ακραίου-, τότε πραγματικά αυτή είναι μια πράξη φασιστικού περιεχομένου.

      Το κακό με το επειχείρημα σου είναι πως συγχέεις την σαφέστατα εθνικιστική πρόκληση των αλβανοπαίδων με το δικαίωμα των άλλων να πιστεύει σε οποια καλή ή ακόμα και εξοβελιστέα ιδέα θέλει, αρκεί να μη παράγει βία.

      Διαγραφή
    3. "Δεν ήταν νεαροί Αλβανοί αλλά νεαροί Έλληνες Αλβανικής καταγωγής που πήραν την Ελληνική ιθαγένεια."

      Όχι, δεν είναι νεαροί Έλληνες. Είναι Αλβανοί, Έλληνες Πολίτες. Άλλο Έλληνας και άλλο Έλληνας Πολίτης. Αν εγώ πάρω Κενυάτικη υπηκοότητα, δεν θα έχω γίνει Ζουλού αλλά Κενυάτης υπήκοος. Άλλο το ένα άλλο το άλλο.

      Διαγραφή
    4. Εσύ, απο σχόλιά σου που διαβαζω στο γιουτιουμπ και απο συνεντεύξεις σου, μετά το θρήσκευμα μπορείς να παρεις και την τουρκική υπηκοότητα.

      Διαγραφή
    5. Κύριε ali al yunani, αυτο το λες διότι υποστηρίζεις οτι και οι μουσουλμάνοι της Θράκης είναι ...τούρκοι έλληνες πολίτες.
      Ακόμα και οι Πομάκοι...

      Διαγραφή
  3. Χόρτασε η ψείρα και βγήκε στο γιακά...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Εσύ που είσαι τόσο ¨"δημοκράτης", ποιά είναι η άποψή σου για τον εισαγόμενο ισλαμοναζισμό;

      Διαγραφή
  4. ψειρα; γιακα; ποια ψειρα και για ποιον γιακα ομιλειτε κε; τον ιδικον σας ή τον ιδικον μοι;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Hey Camini jeni një "shtypur" Türk albanian?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Πείτε πρώτα στα κόμματά σας να φέρουν νόμο στην βουλή που να χαρακτηρίζει εχθρικό προς την Ελλάδα τον αλβανικό εθνικισμό και να απαγορεύει να εκφράζεται με οποιοδήποτε τρόπο, πείτε στην κυβέρνηση να διακόψει τις διπλωματικές σχέσεις με την Αλβανία ανακαλώντας το προσωπικό της Πρεσβείας μας στα Τίρανα και των Προξενείων μας στην υπόλοιπη Αλβανία και να φύγουν οι αλβανοί διπλωμάτες από την Ελλάδα και ΜΕΤΑ, με συγκεκριμένο νομικοπολιτικό πλαίσιο, να ζητάτε την τιμωρία των αλβανών που υπηρετούν στρατιωτική θητεία στις ελληνικές ΕΔ για να πάρουν ελληνικό/ευρωπαικό διαβατήριο.
    Το οποίο πάντως προτείνω να τους δοθεί χωρίς να πάνε στον ελληνικό στρατό. Αφού έτσι κι αλλιώς το θέλουν για να πάνε ως έλληνες πολίτες σε καμιά άλλη χώρα που έχει μεροκάματο.
    Επομένως, οι μαγκιές πρώτα εναντίον της ελληνκής κυβέρνησης και μετά εναντίον αυτών των πιτσιρικάδων...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. πιτσιρικας αυτη η δικαιολογια μπορει να παιζει σε Ελλαδα η καποιο δυτικο κρατος αλλα σε Αλβανια η τουρκια περναει απο νοοτροπια ...Ερντογαν.

      Δεν ηξερα οτι στο στρατο πανε πιτσιρικαδες.

      Διαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.