6/1/17

Τα γράφουμε μήνες τώρα - Υπ. Αμύνης της Τουρκίας: Πληρώνουμε τη συμμαχία των ΗΠΑ με τους Κούρδους στη Συρία

Ισίκ: Πληρώνουμε τη συμμαχία των ΗΠΑ με τους Κούρδους στη Συρία

  • Ο Τούρκος υπουργός Άμυνας Φ. Ισίκ (φωτ.: EPA / Virginia Mayo)
Η Τουρκία και η ευρύτερη περιοχή πληρώνουν το τίμημα για την απόφαση των ΗΠΑ να επιλέξουν τη συριακή, κουρδική πολιτοφυλακή YPG ως εταίρο στη μάχη τους κατά του Ισλαμικού Κράτους, δήλωσε σήμερα ο Τούρκος υπουργός Άμυνας Φικρί Ισίκ.

Μιλώντας στο τηλεοπτικό δίκτυο Haberturk, εξήγησε ότι η Ουάσιγκτον εξοπλίζει την πολιτοφυλακή YPG, την οποία η Άγκυρα θεωρεί εχθρική δύναμη.
Πρόσθεσε ωστόσο ότι θα ήταν υπερβολή να πει κανείς ότι αυτό γίνεται επίτηδες για να προκαλέσει την τρομοκρατία στην Τουρκία. Η Άγκυρα θεωρεί την YPG παρακλάδι του Εργατικού Κόμματος του Κουρδιστάν (PKK), το οποίο έχει αναλάβει την ευθύνη ή έχει κατηγορηθεί για μια σειρά αιματηρών επιθέσεων στην Τουρκία τον τελευταίο καιρό, με πιο πρόσφατη τη χθεσινή βομβιστική επίθεση στη Σμύρνη.
Ο Ισίκ επεσήμανε ακόμη ότι οι υποστηριζόμενοι από την Τουρκία Σύροι αντάρτες εμπλέκονται σε αντάρτικο πόλεων με το Ισλαμικό Κράτος στην πόλη αλ Μπαμπ και πρόσθεσε ότι η επιχείρηση ανακατάληψης της πόλης καθυστερεί προκειμένου να μην υπάρξουν θύματα μεταξύ των αμάχων.
Οι Σύροι αντάρτες –με την υποστήριξη των τουρκικών ειδικών δυνάμεων, αρμάτων μάχης και αεροσκαφών– πολιορκούν την αλ Μπαμπ, που βρίσκεται υπό τον έλεγχο του ΙΚ στο πλαίσιο της προσπάθειάς τους να εκδιώξουν τους τζιχαντιστές από την περιοχή που βρίσκεται στη μεθόριο μεταξύ Τουρκίας και Συρίας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.