1/1/17

Να τι όπλισε το χέρι του τρομοκράτη στην Κωνσταντινούπολη - Βάρβαροι στην Τουρκία διαπομπεύουν τον Αη Βασίλη

Έτσι εκκολάπτεται το "αυγό του φιδιού"

Ένα περίεργο δρώμενο έστησε μια επερεθνιστική ομάδα στη συνοικία Nazilli στη δυτική επαρχία του Αϊδινίου, διαμαρτυρόμενη για την γιορτή των Χριστουγέννων και των δυτικών εθίμων της Πρωτοχρονιάς.
Όπως φαίνεται στο βίντεο, μέλη του υπερεθνικιστικού κινήματος Alperen Ocaklariντυμένα με τοπικές φορεσιές, έκαναν ότι συνέλαβαν έναν άνδρα ντυμένο Άγιο Βασίλη, τον χτυπούσαν και τον απειλούσαν με όπλο στο κεφάλι.
Στη συνέχεια χόρευαν παραδοσιακό χορό. 
Σύμφωνα με την Χουρριέτ, ο επικεφαλής της τοπικής οργάνωσης του κινήματος, Burak Yaşar, είπε ότι στόχος του δρώμενού τους ήταν να φέρουν τους ανθρώπους πίσω στις ρίζες τους. 
«Ο σκοπός μας είναι η επιστροφή στις ρίζες. Είμαστε Τούρκοι μουσουλμάνοι και έχουμε ασπαστεί το Ισλάμ εδώ και χιλιάδες χρόνια. Δεν μπορούμε να καταλάβουμε γιατί υπάρχει ευαισθησία με τις χριστιανικές παραδόσεις και όχι με τις δικές μας παραδόσεις, τις δικές μας θρησκευτικές και εθνικές εορτές. Οργανώσαμε αυτή τη διαμαρτυρία κατά της γιορτής των Χριστουγέννων θέλοντας να υπενθυμίσουμε στους ανθρώπους ότι θα πρέπει να γιορτάζουν τις δικές μας εθνικές εορτές». 

7 σχόλια:

  1. Σωστως!!!...Βαθυς γνωστης των Τουρκικων θεματων (ειδικα του βαθεως κρατους)...οσο πολλοι λιγοι ο Σαββας!!!....Συμφωνω. απολυτα και επαυξανω!!!....Χρονια πολλα καλη χρονια!!!...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Να ετοιμάσουμε ένα πιτόγυρο πάρτι στο ραμαζάνι; Καλή χρονιά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. μπραβο επιασες το νοημα τους. ετοιμασου λοιπον για πιτογυρο. και τι σχεση εχει η τουρκικη κοινωνια με μια αντιστοιχη θρησκευτικη γιορτη;

      Διαγραφή
  3. Η διαμαρτυρία αυτή με τα Burger King στο φόντο απεικονιζουν σε ένα καρέ τις φοβερές αντιφάσεις της Τουρκικής κοινωνίας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Αν αυτοί οι νεαροί ήταν Έλληνες και ζητούσαν την επιστροφή των Ελλήνων στην παράδοση τους και να μην εορτάζουν ξενόφερτες γιορτές και έθιμα, θα επικροτούσατε όλοι εσείς.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ali al Yunani
      ειδικά με αυτό το σχόλιό σου, επιτέλεσες ύψιστο ανθρωπιστικό έργο.
      Δείχνεις πόσο χαμηλά μπορεί να πέσει ένας άνθρωπος.
      Πόση βαρβαρότητα περικλείει αυτό που εσείς ονομάζετε ισλαμική θρησκεία.
      Να δικαιολογείς το θάνατο ανθρώπων.
      Η κατώτερη μορφή η μεγαλύτερη κατάπτωση του ανθρώπινου είδους.
      Ντροπή.

      Διαγραφή
  5. Δυστυχώς θα συμφωνήσω με τον Ali al Yuanani. Προ ημερών είχε αναρτηθεί άρθρο που προέτρεπε να καταδικάσουμε την χρήση πυροτεχνημάτων και άλλων δυτικόφερτων εθίμων τα Χριστούγεννα, να επιστρέψουμε στα ορθόδοξα έθιμα της καθ'ημάς ανατολής. Μήπως πρεπει να καταργήσουμε και τις καμπάνες; Και αυτές από την Δύση μας ήρθαν και αντικατέστησαν τα σήμαντρα. Έλεος με τον αντιδυτικισμό και αντιευρωπαϊσμό των ανατολικολάγνων!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.