24/1/17

Αβέβαιο το μέλλον στις σχέσεις ΗΠΑ-Τουρκίας - Η Άγκυρα καταγράφει τα σημεία της σύγκρουσης

Σήμερα παρουσιάζουμε το δεύτερο άρθρο, που δημοσιεύτηκε στην εφημερίδα Türkiye και αφορά τις προοπτικές που διαγράφονται στις σχέσεις ΗΠΑ-Τουρκίας την περίοδο της διακυβέρνησης Τραμπ. Η αρθρογράφος Τζερέν Κενάρ και η εφημερίδα Türkiye ανήκουν κι αυτές στο στρατόπεδο Ερντογάν και δικαιούμαστε να πούμε ότι στο άρθρο αντικατοπτρίζονται οι απόψεις της τουρκικής κυβέρνησης και του ίδιου του προέδρου της Τουρκίας.
Βασικά προβλήματα που περιμένουν την επίλυσή τους, σύμφωνα με την αρθρογράφο, είναι το Κουρδικό, ο Γκιουλέν, η μεταφορά της πρεσβείας των ΗΠΑ στην Ιερουσαλήμ, η υποστήριξη των ΗΠΑ στην κυβέρνηση τη Αιγύπτου και οι τάσεις που υπάρχουν στο επιτελείο του Τραμπ εναντίον μουσουλμανικών οργανώσεων.
Το ζήτημα των αμερικανοτουρκικών σχέσεων είναι κορυφαίας σημασίας για την πορεία των εξελίξεων στην ευρύτερη περιοχή και θα το παρακολουθούμε, για να ενημερώνουμε τους αναγνώστες μας.
Της Τζερέν Κενάρ (Ceren Kenar), εφ. Türkiye
Τα προβλήματα που θα επηρεάσουν τις σχέσεις ΗΠΑ-Τουρκίας την περίοδο Τραμπ

Η συνέχεια του άρθρου στο Pontos-news

3 σχόλια:

  1. We should avoid reassuring and distracting titles. Our future is uncertain with a Turkey armed to the teeth.
    Let us work hard and prepare ourselves so Turkey's future will indeed be uncertain.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Όταν το 1996 είχαμε την δυνατότητα ακόμη, δώσαμε κώλο στα Ίμια, βάζοντας την χώρα σε πολύ μεγάλη περιπέτεια, αυτήν που ακριβώς ήθελε να αποφύγει ο ψοφοδεής Σημίτης. Σύγκρινε με τακτική Αγγλογάλλων την δεκαετία τού '30 έναντι τού Χίτλερ.

      Τώρα πια είναι πολύ αργά για όλα.

      ΥΓ: Σού είναι εντελώς αδύνατο να γράψεις ελληνικά;

      Διαγραφή
  2. Ο Σουλτάνος κατάφερε να τα βρει με τον Πούτιν μετά από την κατάρριψη του Ρώσικου αεροσκάφους, μπορεί να είναι λυκοφιλία Ρωσία-Τουρκία αλλά προς το παρών το ελέγχει η τέλος πάντων τον ελέγχουν και δεν θα τα καταφέρει να τα βρει με τον Τραμπ; Εδώ τα δικά μας αριστερά τι θα κάνουν πως θα διαχειριστούν τα νέα δεδομένα;

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.