6/1/17

Με λαμπρότητα και κατάνυξη ο αγιασμός των υδάτων στο Φανάρι (βίντεο)

  • Ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος τέλεσε τον αγιασμό των υδάτων
Με την Πατριαρχική και Συνοδική Θεία Λειτουργία, προεξάρχοντος του Οικουμενικού Πατριάρχη Βαρθολομαίου ξεκίνησε ο εορτασμός των Θεοφανίων στο Φανάρι. Ακολούθησε η κατάδυση του Τιμίου Σταυρού στον Κεράτιο Κόλπο, σε κλίμα θρησκευτικής κατάνυξης και με κάθε επισημότητα.
Ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος καθαγίασε τα νερά του Κεράτιου παρουσία πλήθους πιστών και προσκυνητών από την Ελλάδα, που αψήφησαν το κρύο αλλά και τα δρακόντεια μέτρα ασφαλείας, λόγω των πρόσφατων τρομοκρατικών χτυπημάτων στην Κωνσταντινούπολη και τη Σμύρνη.
Οκτώ πιστοί βούτηξαν στα παγωμένα νερά για να ανασύρουν τον σταυρό.
Στον καθαγιασμό των υδάτων την ελληνική κυβέρνηση εκπροσώπησε ο υφυπουργός Εξωτερικών Γιάννης Αμανατίδης, ο οποίος δήλωσε αμέσως μετά την τελετή ευτυχής που βρέθηκε σε αυτή την μεγάλη γιορτή της Ορθοδοξίας στο Οικουμενικό Πατριαρχείο και δίπλα στον Οικουμενικό πατριάρχη Βαρθολομαίο.
«Ο κ. Βαρθολομαίος είναι αυτός που προωθεί το μήνυμα της αγάπης και της διαλλακτικότητας. Πόσο επίκαιρο τις ημέρες στις οποίες ζούμε. Το μήνυμα της ημέρας είναι ότι το φως έχει νικήσει το σκοτάδι και η αγάπη έχει κερδίσει το μίσος. Βεβαίως τις ημέρες αυτές είμαστε κάτω από το κλίμα των άδικων θυμάτων τα οποία έχουνε πέσει στον βωμό της τρομοκρατίας. Έναν αγώνα που έχουμε από κοινού να αντιμετωπίσουμε. Εκφράζω βεβαίως και τα συλλυπητήριά μας.
»Ωστόσο το μήνυμα που δίνουμε ως Ορθοδοξία, είναι ότι η αγάπη τελικά θα επικρατήσει και ο θρησκευτικός φανατισμός δεν μπορεί να είναι η λύση σε καμία περίπτωση», τόνισε ο Γιάννης Αμαντίδης.
Ο καθαγιασμός των υδάτων πραγματοποιήθηκε και στην Αντιγόνη των Πριγκιπόνησων όπου εννέα άτομα βούτηξαν για το σταυρό, αλλά και στον Άγιο Στέφανο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.
ενημέρωση 16/9/2016

Παρακαλούμε, πριν δημοσιεύσετε το σχόλιό σας, έχετε υπόψιν σας τα ακόλουθα:

•Δεν επιτρέπονται τα «greeklish» (ελληνικά με λατινικούς χαρακτήρες) και η γραφή με κεφαλαία (Caps) .
• Κάθε γνώμη είναι σεβαστή, αρκεί να αποφεύγονται ύβρεις, ειρωνείες, ασυνάρτητος λόγος και προσβλητικοί χαρακτηρισμοί, πολύ περισσότερο σε προσωπικό επίπεδο, εναντίον των συνομιλητών ή και των συγγραφέων, με υποτιμητικές προσφωνήσεις, ύβρεις, υπονοούμενα, απειλές, ή χυδαιολογίες.
•Μην δημοσιεύετε άσχετα, με το θέμα, σχόλια.
Ο κάθε σχολιαστής οφείλει να διατηρεί ένα μόνο όνομα ή ψευδώνυμο, το οποίο αποτελεί και την ταυτότητά του σε κάθε συζήτηση. Σχόλιο από "άγνωστο" ή "unknown" θα διαγραφεί.

Με βάση τα παραπάνω η διαχείριση διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης σχολίων χωρίς καμία άλλη προειδοποίηση.

Προσοχή: 1. Η σελίδα λειτουργεί σε εθελοντική βάση. Τα σχόλια δημοσιεύονται το συντομότερο δυνατόν, μόλις αυτό καταστεί εφικτό.
2. Όσοι και όσες απευθύνονται στη διαχείρηση με απορίες και ερωτήσεις είναι απαραίτητο να αναγράφουν και το e-mail τους για τη δυνατότητα απάντησης.