9/1/17

Τα ψεύτικα τα λόγια τα μεγάλα - Ανοίξαμε τα σύνορα, τους καλέσαμε να έλθουν και τώρα τους παρατήσαμε στο κρύο - Κύριε Μουζάλα κοιμάστε ήσυχος και ζεστός τα βράδυα;

Νέο βίντεο σοκ από Μόρια: «Θαμμένοι» στο χιόνι οι πρόσφυγες
Την ώρα που η Κομισιόν καταγγέλλει την κυβέρνηση για έλλειψη υποστήριξης των προσφύγων
Αντιμέτωποι με δριμύ ψύχος για τρίτη συνεχή ημέρα πρόσφυγες και μετανάστες στη Μόρια - Κι όλα αυτά ενώ ο Μουζάλας δήλωνε ότι «κανένας πρόσφυγας δεν θα είναι στο κρύο» και ο Κυρίτσης σχεδόν πανηγύριζε ότι «βόλεψαν 9.000 αλλά έμειναν 1.000 πρόσφυγες στις σκηνές»
Λίγες ημέρες μετά τη δήλωση του αναπληρωτή υπουργού Γιάννη Μουζάλα ότι «κανένας πρόσφυγας δεν θα είναι στο κρύο», η κατάσταση στη Μόρια τις τελευταίες ώρες έχει τεθεί εκτός ελέγχου, με τους ανθρώπους να έχουν... θαφτεί μέσα στο χιόνι, γεγονός που αναστατώνει και ανησυχεί την Ευρώπη.
Άλλο ένα νέο σοκαριστικό βίντεο που έρχεται στο φως της δημοσιότητας  αποτυπώνει την αλήθεια που έζησαν και συνεχίζουν να ζουν όσοι διαβιώνουν στον καταυλισμό με αυτή την κακοκαιρία.


Κομισιόν κατά κυβέρνησης για Μόρια: Έλλειψη υποστήριξης από τις ελληνικές αρχές
Έλλειψη υποστήριξης και προετοιμασίας καταλογίζει στις ελληνικές Αρχές η Ευρωπαϊκή Επιτροπή, με αφορμή την κατάσταση που επικρατεί στα νησιωτικά κέντρα υποδοχής, όπως αυτό στη Μόρια στη Λέσβο.
Σε ερώτηση του www.protothema.gr στις Βρυξέλλες, η εκπρόσωπος Τύπου Νατάσα Μπερτό, απάντησε πως η Ευρωπαϊκή Επιτροπή γνωρίζει «την έλλειψη υποστήριξης» από τις ελληνικές Αρχές στα κέντρα υποδοχής και υποστήριξης, όμως πέραν της βοήθειας που παρέχει, δεν μπορεί να επέμβει και να πάρει τον έλεγχο της κατάστασης.
«Πρέπει να είμαστε ξεκάθαροι, η Επιτροπή γνωρίζει πως η κατάσταση (στα κέντρα υποδοχής) είναι ανυποστήρικτη και πρέπει να είμαστε επίσης ξεκάθαροι, πως η ευθύνη διασφάλισης επαρκών συνθηκών διαβίωσης είναι ευθύνη των ελληνικών Αρχών και η Επιτροπή δεν μπορεί να επιβάλει ποιες πολιτικές θα ακολουθήσει η Ελλάδα», είπε η Νατάσα Μπερτό.
Στη συνέχεια η εκπρόσωπος Τύπου συμπλήρωσε πως αυτό που μπορεί να κάνει η Επιτροπή είναι να συνεχίσει να «ασκεί πολιτική πίεση στην Ελλάδα, σε συνδυασμό με χρηματική και τεχνική υποστήριξη». Η Επιτροπή θα συνεχίσει να διοχετεύει χρηματική βοήθεια στις ελληνικές Αρχές, μέσω των ανθρωπιστικών της καναλιών, έτσι ώστε να δημιουργηθούν ικανές συνθήκες για τα προβλήματα που προκαλεί ο χειμώνας.  
Από την πλευρά του ο Μαργαρίτης Σχοινάς, δήλωσε πως το χιόνι και η συνολική κατάσταση δεν είναι αυτή καθαυτή το πρόβλημα, καθώς αποτελεί «έκτακτη κατάσταση», και το ερώτημα είναι πώς θα βοηθηθεί η κατάσταση.

Πρώτο Θέμα

12 σχόλια:

  1. Αυτό το παραμύθι ότι εμείς ανοίξαμε τα σύνορα και τότε βρήκανε την ευκαιρία οι Τούρκοι να στείλουν τις αποβατικές βάρκες, μήπως πρέπει κάποια στιγμή να τελειώνει ;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Θα τελειώσει όταν τιμωρηθούν πραγματικά οι ένοχοι, οι εγκληματίες που:
      1. Ήθελαν να γκρεμίσουν το φράχτη στον Έβρο
      2. Που έκλεισαν την Αμυγδαλέζα
      3. Πού δήλωσαν ότι η Ελλάδα είναι ανοιχτή για όποιον θέλει να περάσει τα σύνορα
      4. Πού δήλωναν ότι η θάλασσα δεν έχει σύνορα,
      με αποτέλεσμα, από 77.000 εισόδους το 2014, να έχουμε 880.000 το 2015.
      Αυτά είναι τα έργα και οι ημέρες του ΣΥΡΙΖΑ, του Τσίπρα, της Τασίας και των συνιστωσών.
      Και δεν τρώει άλλο ο κόσμος κουτόχοροτο.
      Σας πήρε χαμπάρι.

      Διαγραφή
  2. λες παραπανω στο αρθρο σου αφου τους καλεσαμε τωρα τους παρατησαμε.ποτε τους καλεσαμε και δεν το πηρα χαμπαρι εεεε!!!!!!!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Οι ατάκες της Τασίας
      12/09/2015

      Ενώ οι μετανάστες καταλαμβάνουν μια-μια τις πλατείες στην Αθήνα

      Από υπουργός, διαδηλώτρια υπέρ των προσφύγων η Τασία στο Σύνταγμα
      Η πρώην υπουργός βρέθηκε στη διαδήλωση με σύνθημα «Πρόσφυγες καλώς ήλθατε» - Επιμένει ότι «εγώ έκανα πράξη αυτά που έπρεπε» - Άλλος έχει πια την ευθύνη η... ανεύθυνη απάντησή της για την κατάσταση στην πλατεία Βικτωρίας.

      Συνέντευξη στο Πρώτο Θέμα

      «Εγώ έκανα πράξη αυτά που έπρεπε» δηλώνει στο protothema.gr ενώ σε ερώτηση για το πώς σχολιάζει όσα λέγοντας για λάθος χειρισμούς εκ μέρους, η πρώην υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής αναρωτήθηκε «ποιοι είναι αυτοί που υποστηρίζουν κάτι τέτοιο».

      08/09/2015

      (Συνέντευξη στο THE PRESS PROJECT)

      Σε ερώτηση για αν το τεράστιο κύμα προσφύγων έκανε μόνο κακό στα νησιά μας.

      «Πλούτισαν τα νησιά! Πλούτισαν από τους πρόσφυγες. Οι Σύροι πρόσφυγες, επειδή έχουν χρήματα, μένουν όλοι σε ξενοδοχεία αυτοί που έχουν » απάντησε η κ. Χριστοδουλοπούλου.

      «Ψωνίζουν από όλα τα μαγαζιά και κάνουν απίστευτο τζίρο στην αγορά των νησιών, συν τα παράνομα. Έχουν φτάσει μέχρι και να τους ζητάνε λεφτά για να φορτίσουν τις μπαταρίες των κινητών τους. Tο ελληνικό πνεύμα το αθάνατο όλο και κάτι βρίσκει για να εκμεταλλευθεί την κατάσταση» πρόσθεσε στη συνέχεια.»

      Τασία: Παραιτηθήκαμε και μετά ήρθαν οι πρόσφυγες

      Η Τασία Χριστοδουλοπούλου υποστήριξε ότι μετά την παραίτηση της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ ήρθαν στα νησιά 51.000 πρόσφυγες και χαρακτήρισε ανόητους όσοι της επιτίθενται.

      Για μια "πρωτοφανή ανοησία" όσων χρεώνουν στην κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ και προσωπικά σε εκείνη πως έκανε σήμα στους πρόσφυγες για να έρθουν στην Ελλάδα, έκανε λόγο η Τασία Χριστοδουλοπούλου.

      «Τα πράγματα είναι εξαιρετικά δύσκολα για να γίνονται αντικείμενο κριτικής και μάλιστα κακόπιστης» σημείωσε η τέως αν. υπουργός Μετανάστευσης σε συνέντευξή της στα Παραπολιτικά 90,1 και μίλησε για μια τραγική σύμπτωση καθώς από τις 27 Αυγούστου που παραιτήθηκε η κυβέρνηση ήρθαν στα νησιά 51 χιλιάδες πρόσφυγες, σπάζοντας κάθε ρεκόρ, ενώ τους τελευταίους μήνες είχαν μπει στην Ελλάδα 12 χιλιάδες πρόσφυγες.

      27/08/2015 (Τhe Toc)

      Διαγραφή
    2. (Συνεδρίαση της ΚΕΔΕ)

      Η αναπληρώτρια υπουργός Μετανάστευσης Τασία Χριστοδουλοπούλου ξαναχτύπησε, υποστηρίζοντας αυτή τη φορά ότι θα τη γράψει η.. ιστορία.

      Η αντιπαράθεση, ωστόσο, δεν έληξε εκεί, αλλά συνεχίστηκε, όταν έπειτα από τις τοποθετήσεις όλων των δημάρχων, ο λόγος εδόθη εκ νέου στην κυρία Χριστοδουλοπούλου, η οποία μαζί με τον κ. Δρίτσα τα «έψαλαν» στους δημάρχους, λέγοντας σε έναν εξ αυτών πως «αυτό που έχω κάνει θα το γράψει η Ιστορία, είτε αρνητικά είτε θετικά. Για εσάς δε νομίζω να γράψει τίποτα»!

      20/07/2015

      (Συνέντευξη στο Πρώτο Θέμα)

      Οι μετανάστες είναι... τουριστική ατραξιόν κατά την Τασία Χριστοδουλοπούλου

      «Ο τουρίστας γνωρίζει πού έρχεται. Εξάλλου οι τουρίστες πάνε όπου υπάρχουν παραξενιές. Πάνε στην Ινδία όπου πεθαίνουν τα παιδιά στον δρόμο, δεν έχω δει να έχει ανακοπεί το τουριστικό ρεύμα. Πάνε στην Αίγυπτο όπου κοιμούνται οι άνθρωποι στα νεκροταφεία. Γιατί δηλαδή, τι θα κάνει ο Σύρος σε αυτόν που πάει για μπάνιο;». ; Δεν ξέρω εσείς τι διακοπές κάνετε... Υπάρχουν και πολυτελή ξενοδοχεία που είναι περιορισμένα και δεν βλέπουν τίποτα. Και αυτό που λέω το επαναλαμβάνω: Δεν πάει κανείς πουθενά χωρίς να γνωρίζει. Στην Αθήνα δηλαδή την Ομόνοια έρχεται να δει; Ούτε την πλατεία Βικτωρίας. Θα έχουμε το μεγαλύτερο τουριστικό ρεύμα φέτος. Ρωτήστε λοιπόν αυτούς και όχι εμένα.

      14/04/2015

      (Συνέντευξη στο SKAI)

      Η κ. Χριστοδουλοπούλου, μιλώντας στον ΣΚΑΪ, τόνισε πως κάνοντας η ίδια βόλτα μόνη της χθες στο κέντρο της Αθήνας δεν είδε κανέναν μετανάστη στον δρόμο, ότι το βράδυ δεν υπάρχουν μετανάστες στο κέντρο «Απλά το πρωί λιάζονται».

      Δημήτρης Οικονόμου: «Αυτοί που είναι στην Ομόνοια τι είναι;»

      Τ.Χ. «Το πρωί λιάζονται κύριε. Βγαίνουν βόλτα, τι να κάνουμε;»

      Δ.Ο. «Λιάζονται;»

      Τ.Χ. «Το βράδυ να πάτε να κάνετε ρεπορτάζ»

      Δ.Ο. «Το βράδυ δεν βγαίνουν έξω. Το πρωί λιάζονται.»

      Τ.Χ. «Ναι. Το βράδυ δεν είναι κανείς έξω.»

      Διαγραφή
    3. Συνέντευξη στο MEGA

      Δηλώσεις Χριστοδουλοπούλου

      «Δεν υπάρχουν πλέον μετανάστες. Όλοι όσοι εισέρχονται στη χώρα μας είναι πρόσφυγες» τόνισε σήμερα στις τηλεοπτικές της συνεντεύξεις η αναπληρώτρια υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής. «Όταν λέμε από το πρωί "λαθρομετανάστες", όταν λένε οι δήμοι έχουμε πρόβλημα, τι νομίζετε ότι ακούει η ΕΕ» συμπλήρωσε η υπουργός. «Δεν είναι σκουπίδια οι άνθρωποι, πρέπει να μάθει η ελληνική κοινωνία ότι έχει συνευθύνη, ότι όταν γίνεται πόλεμος στη γειτονιά της υπάρχουν επιπτώσεις, ότι πρέπει να έχει συνολική εικόνα» πρόσθεσε.

      Απηύθυνε, μάλιστα, νουθεσίες προς δημοσιογράφους «για να βοηθήσετε να αρχίσετε να τους αποκαλείτε πρόσφυγες γιατί αν μιλάτε για μετανάστες ή λαθρομετανάστες η ΕΕ δεν θα εγκρίνει κονδύλια».

      «Σταδιακά θα υπάρχει πρόβλημα αλλά δεν πρέπει να εξαγγέλετε το πρόβλημα. Μην φοβίζετε τον κόσμο, πέστε κάτι καλό. Πείτε για τη Γαύδο που τους τραπεζώσανε, που κάνανε κυνήγι που πήγαν οι υπηρεσίες» συνέχισε τις παραινέσεις προς τους δημοσιογράφους.

      «Μικρασιατική καταστροφή έχουμε; Πρόσφυγες έρχονται» συμπλήρωσε.

      Σε ερώτηση του Γ. Oικονομέα

      Γιώργος Οικονομέας: «Οι 100.000 καινούργιοι πρόσφυγες, δεδομένων και των χιλιάδων που υπάρχουν ήδη εδώ, είναι δύσκολο για την Ελλάδα να το αντιμετωπίσει αυτό!»

      Τ.Χ. «Οι χιλιάδες που υπάρχουν είναι τακτοποιημένοι. Είναι 650.000 νόμιμοι μετανάστες.»

      Γ.Ο. «Όλοι όσοι είναι εδώ είναι νόμιμοι μετανάστες;»

      Τ.Χ. «Βεβαίως. Οι 650.000, οι άλλοι είναι αόρατοι, δεν τους ξέρουμε.»

      16/04/2015

      (Σύσκεψη ΚΕΔΕ)

      Παίρνοντας τον λόγο ο δήμαρχος Αθηναίων, Γ. Καμίνης είπε: «Δεν κατάλαβα με ποιό επιχείρημα μας λέει η κυρία υπουργός ότι οι μετανάστες παραμένουν για λίγο και φεύγουν. Υπάρχει κάτι που δεν έχω καταλάβει;»

      «Στατιστικά το βλέπουμε» απαντά η κυρία Χριστοδουλοπούλου για να επανέλθει ο κ. Καμίνης: «Πού πάνε κυρία υπουργέ;».

      «Στην Ευρώπη» απαντά η ίδια.

      «Πώς πάνε;» ξαναρωτά ο δήμαρχος Αθηνών

      «Δεν το ξέρω αυτό. Απλώς εξαφανίζονται» εξηγεί η αναπ. Υπουργός προκαλώντας τα γέλια των δημάρχων. «Γιατί γελάτε, σας φαίνεται αστείο; Να ξέρω εγώ; Εγώ ελέγχω την είσοδο, όχι την έξοδο» διευκρίνισε η κυρία Χριστοδουλοπούλου.

      18/08/2015 (στο MEGA)

      Φλαμπουράρης για Τασία

      "Είναι τραγικό ότι όλα τα κόμματα ζητούν την παραίτηση της Τασίας Χριστοδουλοπούλου. Είναι η μόνη που δεν πήγε να κάνει ούτε ένα μπάνιο. Πως να αντιμετωπίσουμε το πρόβλημα όταν μπαίνουν κάθε μέρα 5.000 πρόσφυγες στην Ελλάδα", αναρωτήθηκε σε συνέντευξή του στο Mega.

      Διαγραφή
  3. My all time favorote is that they get money from the EU (€450). The cost of free education, health care, etc is easily 3x that amount.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. ΕΥΚΑΙΡΙΑ ΝΑ ΞΑΝΑΓΥΡΙΣΟΥΝ ΣΤΗΝ ΠΑΤΡΙΔΑ ΤΟΥΣ ΠΟΥ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΟΥΤΕ ΧΙΟΝΙΑ ΟΥΤΕ ΚΡΥΟ ΚΑΙ ΟΙ ΕΛΛΗΝΟΦΩΝΟΙ ΔΟΣΙΛΟΓΟΙ ΠΟΥ ΚΥΒΕΡΝΑΝΕ ΝΑ ΑΣΧΟΛΗΘΟΥΝΕ ΛΙΓΑΚΙ ΜΕ ΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ ΠΟΥ ΠΕΙΝΑΝΕ ΚΡΥΩΝΟΥΝ ΚΑΙ ΠΕΘΑΙΝΟΥΝ ΚΑΙ ΔΕΝ ΕΝΔΙΑΦΕΡΕΤΑΙ ΚΑΝΕΙΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Το ίδιο ενδιαφέρον που δείχνει η κυβέρνηση για τους λαθρομετανάστες δείχνουν και οι "φιλο-αριστεροί" (της πλάκας). "Δείχνουν", και αυτοί το βιολί τους. Αφού οι ίδιοι οι άνθρωποι θέλουν να φύγουν και "παγκοσμίως" τους συμπονάνε, γιατί δεν τους δίνουν την ελευθερία να φύγουν, αντί να τους παραχωρούν κάθε είδους δικαιώματα εδώ, λες και οι μουσουλμάνοι έχουν ανάγκη από τον πολιτισμό της δύσης, που η αλήθεια είναι ότι αυτός γνωρίζει τη μεγαλύτερη περίοδο κρίσης του.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Την ώρα που η Κομισιόν καταγγέλλει την κυβέρνηση για έλλειψη υποστήριξης των προσφύγων, η ίδια τι ακριβώς υποστήριξη τούς προσφέρει;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Τελικά τι έπρεπε να κάνουμε για να μην "ανοίξουμε" τα σύνορα; Να βυθίζουμε τις βάρκες και να τους αφήνουμε να πνιγούν; Ή να βάλουμε κανένα "φράχτη με πόρτα" στη θάλασσα;

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.