2/1/17

Ο Ζακ Ζυλιάρ για τον ισλαμοαριστερισμό

Η συγκέντρωση της 30ής Αυγούστου ισλαμικών κοινοτήτων της Αθήνας, οργανώσεων για τα δικαιώματα του ανθρώπου αλλά και του ΑΝΤΑΡΣΥΑ, στην Αθήνα, μπροστά στη γαλλική πρεσβεία, με αίτημα να επιτραπεί η χρήση του μπουρκίνι στη Γαλλία, αποδεικνύει ότι και στην Ελλάδα έχει ανθίσει ένα κύμα ισλαμοαριστερισμού. Τα χαρακτηριστικά του έχει περιγράψει ιδανικά ο συγγραφέας του βιβλίου Οι Αριστερές της Γαλλίας, Ζακ Ζυλλιάρ, σχετικό άρθρο του οποίου αναπαράγουμε παρακάτω. [ΤΒJ]
Ο Jacques Julliard (πιο κάτω, στη φωτογραφία) είναι μια από τις σημαντικές μορφές της Γαλλικής Αριστεράς. Δημοσιογράφος, αρθρογράφος, ιστορικός και συγγραφέας του σημαντικού έργου Οι Αριστερές της Γαλλίας (μετάφραση: Χριστιάννα Σαμαρά, επιστ. επιμέλεια: Δημήτρης Αντωνίου, Πόλις 2015) τοποθετείται με ενάργεια στη μεγάλη διαμάχη που διεξάγεται σήμερα για τη θέση του Ισλάμ στη γαλλική κοινωνία. 
Πιστός στις αρχές της εκκοσμικευμένης δημοκρατικής κοινωνίας που συγκροτούν τη γαλλική République (εφεξής Ρεπυμπλίκ) δημοσίευσε στην εφημερίδα Le Figaro έναν λίβελλο, καταγγέλλοντας αυτό που θεωρεί αποστασία της μεγάλης μερίδας της (άκρας) Αριστεράς από τις αξίες της Ρεπυμπλίκ και τη σύνταξή τής με κοινοτιστικές θέσεις και μορφές πολιτισμικού και πολιτικού σχετικισμού.
 Στηλιτεύει δε την περιφρόνηση προς τις αρχές της εκκοσμίκευσης από την πλευρά των αριστερών ριζοσπαστών, εκείνων που θεωρούν την άνοδο της λεγόμενης ισλαμοφοβίας σημαντικότερο κίνδυνο από την ίδια την ισλαμιστική τρομοκρατία που πλήττει τη χώρα τους. 
Κατά τον Ζυλιάρ, οι πηγές του ισλαμοαριστερισμού μιας σημαντικής μερίδας αριστερών διανοουμένων είναι : 
για τη συνέχεια BooksJournal

1 σχόλιο:

  1. Και οι άνθρωποι αυτοί οπως πχ. ο Δελαστίκ( πρώην υποψήφιος με το ΑΝΤΑΡΣΥΑ!) δίχως ίχνος τσίπας εμφανίζονται ως υπερπατριώτες και δικάζουν Έλληνες συμπολίτες τους κατά το δοκούν με την κατηγορία του Γερμανοτσολιδισμού...
    Η απόλυτη παράνοια σε μια χώρα-χώρο που βυθίζεται κάθε μέρα ολο και περισσότερο στο μηδέν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.