24/1/17

Ο Ιρακινός στρατός "εκκαθάρισε" την ανατολική και άρχισε επιχειρήσεις στην δυτική Μοσούλη

To Ιράκ προετοιμάζεται για επίθεση και στο μέτωπο της δυτικής Μοσούλης
Ο χάρτης δείχνει την επιχειρησιακή κατάσταση στην περιοχή της Μοσούλης τις 24-1-2017 (Ινφογνώμων)
Βαγδάτη 
Οι στρατιωτικές δυνάμεις του Ιράκ προετοιμάζονται για επίθεση με αντικειμενικό σκοπό την ανακατάληψη των δυτικών περιοχών της Μοσούλης, από το Ισλαμικό Κράτος, σύμφωνα με το στρατιωτικό διοικητή των επιχειρήσεων, υποστράτηγο Αμπντούλ Αμίρ Ρασίντ Γιαράλα.
Η επιχείρηση αναμένεται να διεξαχθεί μέσα στις επόμενες δύο ή τρεις ημέρες για την ανακατάληψη της δυτικής όχθης του Τίγρη ποταμού, σύμφωνα με δηλώσεις του υποστράτηγου
Αμπντούλ Αμίρ Ρασίντ Γιαράλα στο κανάλι Mosuliya TV.

Ουσιαστικό ρόλο στην προετοιμασία της επιχείρησης έχουν παραστρατιωτικές σιιτικές ομάδες που έχουν εκπαιδευτεί στο Ιράν και λαμβάνουν μέρος στις μάχες κατά του Ισλαμικού Κράτους.
Οι στρατιωτικές αυτές ομάδες έγιναν επίσημα τμήμα των ενόπλων δυνάμεων του Ιράκ το 2016.
Ιρακινοί αξιωματούχοι ανακοίνωσαν τη Δευτέρα ότι η ανατολική πλευρά της Μοσούλης βρίσκεται υπό τον έλεγχό τους, έπειτα από συγκρούσεις εκατό ημερών.

Υπό τον έλεγχο του στρατού η ανατολική Μοσούλη, υποστηρίζει η Βαγδάτη - Εκδιώχθηκαν οι τζιχαντιστές
Οι ιρακινές δυνάμεις ασφαλείας έθεσαν υπό τον πλήρη έλεγχό τους το ανατολικό τμήμα της Μοσούλης, εκδιώκοντας τους τζιχαντιστές του Ισλαμικού Κράτους από τον τελευταίο θύλακα τους στα ανατολικά του ποταμού Τίγρη, ανακοίνωσε το υπουργείο Άμυνας του Ιράκ.
Η Μοσούλη είναι η τελευταία μεγάλη πόλη του Ιράκ που ελέγχεται από το ΙΚ. «Οι ένοπλες δυνάμεις κατάφεραν να απελευθερώσουν πλήρως την αριστερή όχθη της Μοσούλης, αφού επέφεραν βαριές απώλειες, σε ζωές και εξοπλισμό, στον εχθρό» ανέφερε η ανακοίνωση που αναρτήθηκε στον ιστότοπο του υπουργείου.
Οι ιρακινές δυνάμεις, με τη στήριξη των ΗΠΑ, εξαπέλυσαν τον Οκτώβριο μια επιχείρηση για την απελευθέρωση της Μοσούλης από τους σκληροπυρηνικούς σουνίτες που την κατέλαβαν το 2014. Από το Μεγάλο Τέμενος της πόλης οι τζιχαντιστές είχαν ανακοινώσει την ίδρυση του "χαλιφάτου" τους στα τμήματα του Ιράκ και της Συρίας που είχαν υπό τον έλεγχό τους.
ΒΗΜΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.