18/1/17

«Ξεφεύγουν» στην Τουρκία: Αποκαλούν τον Ερντογάν «προφήτη», σουλτάνο και θείο φως

«Ξεφεύγουν» στην Τουρκία: Αποκαλούν τον Ερντογάν «προφήτη», σουλτάνο και θείο φως
«Ξεφεύγει» επικίνδυνα η λατρεία στον Ερντογάν μεταξύ υψηλόβαθμων στελεχών, βουλευτών και υπουργών του κόμματός του, οι οποίοι στο πρόσωπό του δεν βλέπουν απλώς έναν ηγέτη-σουλτάνο, αλλά ένα δεύτερο «προφήτη», ακόμα και ενσάρκωση του ίδιου του Θεού.
Ο Σουάτ Ουνάλ, υψηλόβαθμο στέλεχος του ισλαμιστικού κόμματος Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης (AKP) της Τουρκίας, δεν μπόρεσε να συγκρατήσει τη χαρά του για τη συνταγματική μεταρρύθμιση στην Τουρκία και έγραψε στο Facebook ότι το 2023 ο Ερντογάν θα είναι χαλίφης και ο Θεός θα εκπληρώσει το Θείο Φως.

Αναφερόμενος σε ένα σχόλιο του φιλοερντογανικού αρθρογράφου Αμπντουραχμάν Ντιλιπάκ, ότι «ο Ερντογάν θα είναι χαλίφης μετά τη νέα του προεδρική ιδιότητα. Ακόμα και τα δωμάτια του Ακσαράι [Προεδρικού Παλατιού] είναι έτοιμα. Η Ισλαμική Ένωση θα εγκαθιδρυθεί», ο Ουνάλ έγραψε: «2023. Ο Θεός θα εκπληρώσει το Θείο Φως».
«Το χαλιφάτο έφτασε στο τουρκικό κοινοβούλιο. Η κυβέρνηση έκανε ότι ήταν αναγκαίο. Εάν ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν περάσει σε ένα προεδρικό σύστημα, το πιθανότερο είναι να διορίσει συμβούλους στις μουσουλμανικές επικράτειες, στις επικράτειες που είναι πιστές στον χαλίφη. Επίσης θα δημιουργήσει γραφεία αντιπροσώπων της Ισλαμικής Ένωσης στο Μπεστεπέ [στο Προεδρικό Παλάτι στην Άγκυρα]», είχε δηλώσει ο Ντιλιπάκ σε συνέδριο στο Τορόντο το 2015.
Ο Φατίχ Νουρουλά Εφέντι, ηγέτης της σέχτας των Ουσάκι, μιλώντας τον Οκτώβριο του 2016 από τον τηλεοπτικό σταθμό Nurani TV, είχε πει ότι η Δημοκρατία της Τουρκίας, που ιδρύθηκε το 1920, έχει τελειώσει και η δεύτερη Οθωμανική Αυτοκρατορία είναι μια πραγματικότητα.
«Ο ηγέτης της δεύτερης Οθωμανικής Αυτοκρατορίας είναι ο Ταγίπ Μπέης [Πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν]. Είναι ο πρώτος μας σουλτάνος», ήταν τα λόγια του Νουρουλά Εφέντι.
Ο ίδιος ισχυρίστηκε ότι το νέο κράτος που ορθώνεται μετά από 100 χρόνια «κενού» (αναφερόμενος στη Δημοκρατία της Τουρκίας ως «κενό») θα είναι συνέχεια του κράτους που ίδρυσε στη Μεδίνα ο Προφήτης Μωάμεθ.
Ο αντιπρόεδρος του κυβερνώντος ισλαμιστικού κόμματος Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης (AKP), Μουσταφά Ατάς, είχε δηλώσει στις 28 Μαρτίου 2016 ότι ο Πρόεδρος Ερντογάν είναι ευλογία του Θεού στην ούμα, δηλαδή στο παγκόσμιο ισλαμικό έθνος.
Υπάρχουν όμως και πιο ακραίες τοποθετήσεις, όπως του Ισμαήλ Χακί Εσέρ, τοπικός πρόεδρος του AKP στο Αϊδίνιο (Τράλλεις) της Λυδίας, ο οποίος έχει πει ότι ο ίδιος και οι οπαδοί του κόμματος αγαπάνε τόσο πολύ τον Ερντογάν που τον βλέπουν σαν να είναι ένας δεύτερος προφήτης.
Ο βουλευτής του AKP στην Προύσσα, Χουσεΐν Σαχίν, έχει δηλώσει ότι ακουμπώντας τον Ερντογάν είναι ένα είδος προσευχής, ενώ ο βουλευτής του AKP από την Ντούτζε της Βιθυνίας δήλωσε ότι ο Ερντογάν «έχει όλα τα χαρακτηριστικά του ίδιου του Θεού».

Tribune

4 σχόλια:

  1. Τετοια να γραφετε και να βαζετε ιδεες στον 'δικο' μας που εχει τα μισα χρονια του Σουλτανου.
    Λετε ο χοντρουλης να εχει σχεδιο γι'αυτο βγαζει τα θρησκευτικα από τα σχολεια επειδή ερχεται η νεα θρησκεια .

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Πάντως "μεγάλο τιμονιέρη" δεν τον είπαν ακόμη όπως τον δικό μας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Εχουν μεγαλη διαφορα οι δηλωσεις αυτων απο τους κομματοκοινους του Πασοκ του 80 κ 90;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Εδώ οι Γερμανοί, με πολύ υψηλό μορφωτικό επίπεδο, με πολιτισμό που κάλυπτε όλες τις επιστήμες, μουσική, ποίηση, φιλοσοφία, λογοτεχνία κλπ., αφέθηκαν να πιστεύουν στον Χίτλερ σαν τον "Άνθρωπο τού Πεπρωμένου" και από τούς Τούρκους εκπλησσόμεθα;
      Βέβαια, θα πει κάποιος, μα δεν ήσαν έτσι όλοι οι Γερμανοί. Ασφαλώς, αλλά μετά τις επιτυχίες του, όλο και περισσότεροι τον πίστευαν. Είμαι βέβαιος ότι και στην Τουρκία υπάρχουν πολλοί, που βλέπουν ότι ο πρόεδρος έχει ψιλοσαλτάρει, αλλά όταν ο όχλος υφίσταται πλύση εγκεφάλου και τον στηρίζει, οι λογικές φωνές χάνονται.

      Τα κομματόσκυλα τού ΠαΣοΚ του 80 & 90, σαφώς έκαναν την προπαγάνδα των. Εδώ μιλάμε για παράκρουση και μάλιστα ομαδική. Επικίνδυνη κατάσταση!

      Διαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.