25/1/17

Θεοχάρους: Η κυπριακή κυβέρνηση επιτρέπει στην τουρκική προπαγάνδα να ρίχνει ευθύνες στην Ελλαδα

Η Ελένη Θεοχάρους, Φωτογραφία Αρχείου, ΚΥΠΕ/ΚΑΤΙΑ ΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΟΥ
Η Ελένη Θεοχάρους, Φωτογραφία Αρχείου, ΚΥΠΕ/ΚΑΤΙΑ ΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΟΥ

Η Πρόεδρος της Αλληλεγγύης και ευρωβουλευτής Ελένη Θεοχάρους έχει αποστείλει επιστολή προς τον νέο Πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Αντόνιο Ταγιάνι, στην οποία τον ενημερώνει για το Κυπριακό και την Διεθνή Διάσκεψη της Γενεύης, καταγγέλλοντας ταυτοχρόνως την τουρκική στάση.
Η κ. Θεοχάρους πράττει ότι θα όφειλε να πράξει η Κυβέρνηση, αλλά αρνείται, επιτρέποντας στην τουρκική προπαγάνδα να επιρρίπτει ευθύνες για το αδιέξοδο της Γενεύης στην Ελλάδα και να εισπράττει η ίδια η Άγκυρα καθαρό ποινικό μητρώο.

Είναι πλέον πρόδηλο ότι η παραμονή της Προέδρου της Αλληλεγγύης στις Βρυξέλλες είναι σημαντική για το Εθνικό μας θέμα και γίνεται αντιληπτό γιατί κάποιοι την συκοφαντούσαν με ευτελείς κατηγορίες καλώντας την να παραδώσει την έδρα, προφανώς, για να απαλλαγούν από την άλλη άποψη και θέση. Δεν ήθελαν να υπάρχει στην Ευρώπη αντιομοσπονδιακή φωνή και αρχηγός κόμματος που να υποστηρίζει λύση δημοκρατική επί τη βάσει των αρχών και αξιών της ΕΕ.

Σύμφωνα με την επιστολή της Προέδρου της Αλληλεγγύης, η Τουρκία και η Τουρκοκυπριακή ηγεσία τηρούν απαράδεκτη στάση επιμένοντας στην διατήρηση εγγυήσεων και τη μόνιμη παρουσία τουρκικού στρατού στο νησί. Οι θέσεις αυτές, τονίζει η κ. Θεοχάρους, δεν συνάδουν ούτε με τις αρχές και τις αξίες της ΕΕ ούτε με την ιδιότητα της Τουρκίας ως υποψήφιου κράτους μέλους.

Επιπροσθέτως, η Πρόεδρος της Αλληλεγγύης επισημαίνει ότι υπό συζήτηση ομοσπονδιακή λύση πάσχει από δημοκρατικά ελλείματα, διχοτομεί την Κύπρο σε δυο ισότιμου καθεστώτος κράτη, όπως ήταν ο στόχος της εισβολής, καθώς και ότι θα συνιστά ντροπή για την ΕΕ.

Καταλήγοντας η κ. Θεοχάρους θεωρεί ότι ο κ. Ταγιάνι εκ της θέσεως του θα εργαστεί και θα στηρίξει την άμεση αποχώρηση των τουρκικών στρατευμάτων για να ανοίξει ο δρόμος σε δημοκρατική λύση επί των αρχών και των αξιών της ΕΕ χωρίς αποκλίσεις.

ΚΥΠΕ, Λευκωσία, Κύπρος

1 σχόλιο:

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.